Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Вкусен десерт: Пай с ябълки, канела и бутертесто

Ключови думи: пай, ябълка, канела, буртесто, рецепта

Продукти:

2 супени лъжици лимонов сок
1 л вода
4 зелени ябълки, обелени и нарязани
2 супени лъжици масло
200 г кафява захар
1 чаена лъжица канела
1 супена лъжица царевично брашно
1 супена лъжица вода
1 пакет бутертесто
125 г пудра захар
1 супена лъжица прясно мляко
1 чаена лъжица ванилия
Приготвяне:

Смесете 1 литър вода с лимоновия сок в голяма купа. Поставете нарязаните ябълки във водата, за да ги предпазите от покафеняване. Разтопете маслото в голям тиган на средна температура. Отцедете ябълките от водата и ги поставете в горещия тиган с маслото. Разбърквайте около 2 минути. Добавете кафявата захар и канелата. Разбърквайте за още 2 минути.

Разтворете царевичното брашно в 1 супена лъжица вода. Добавете ги в тигана и разбъркайте добре в продължение на още 1 минута, докато сосът се сгъсти. Свалете от огъня и оставете да изстине.

Загрейте фурната на 200 градуса. Разстелете листовете бутертесто. Ако има пукнатини ги притиснете с пръсти, за да ги слепите. Нарежете всеки лист във форма на квадрат. След това нарежете всеки квадрат на 4 малки квадрата. Напълнете от сместа с ябълките в центъра на всеки квадрат. Затворете квадратите от ъгъл до ъгъл, така че да добият триъгълна форма. Притиснете ръбовете, за да ги запечатите, пише az-jenata

Подредете пайовете в тава за печене, като оставите разстояние от поне 2 см между всеки от тях. Печете за 25 минути в загрятата фурна, докато добият златист загар. Оставете ги да изстинат преди да ги намажете със сиропираща глазура.

За сиропиращата глазура:

Смесете пудра захарта, млякото и ванилията в малка купа. Коригирайте гъстотата на глазурата, като добавяте по малко пудра захар и разбърквате до желаната консистенция. Намажете пайовете с глазурата, след като изстинат.

0
Коментара по темата
  Добави Коментар
Правете секс заради тези 10 причини Любовният акт помага на тялото да създаде нови нервни клетки, които подмладяват тялото Защо не искате да живеете заедно с половинка си Две от всеки пет двойки не търсят съжителство
Невиждан късмет за 3 зодии в Годината на Зелената дървена змия През 2025-а планетата Юпитер ще има основно влияние, отваряйки нови възможности и създавайки уникални условия за всеки зодиакален знак Интересна идея за вечеря - Рибен пай - лесен за приготвяне, а толкова ефектен Вижте рецептата
Ето с колко скача цената на хляба след връщането на ДДС от 20% Имаме достатъчно зърно, хлабът ни е подсигурен, така че няма проблем, коментира пред Нова нюз Димитър Бакалов Руснак изнасилил фигуристка в Загреб Тя обяви в социалните мрежи, че оттогава за нея нищо не е същото и призова останалите спортистки да говорят публично за случаите на насилие
Пуснаха на свобода 8-те задържани за източване на казина За тартор на групата е сочен пловдивчанинът Цило Балабанов Температурите падат рязко в неделя По Черноморието ще преобладава слънчево време с разкъсана висока облачност
Помело - защо е толкова полезно? Ето осем основни ползи от този цитрусов плод "Газпром" с нови загуби, продава офиси и курорти Компанията ще се ориентира към втечнения газ
Дните за лунна диета през ноември Този режим позволява да поставим началото на по-здравословно хранене и да се разделим с част от токсините Съдът отказа да пусне от ареста Стефан Димитров, задържан след акцията в Агенция „Митници” Само той и баща му още са в ареста по случая