Как се прави рибена чорба по бургаски
Първо трябва да се почисти рибите много добре от опашките и вътрешностите, но главите им се оставят. Сваряват се в подсолена вода.
Зеленчуците се нарязват на средни кубчета и се поставят в дълбока тенджера. Прибавят се стръкчетата подправки, пипера и сол на вкус. Залива се с още топлия, но прецеден бульон от рибата. Оставя се да ври поне 40 минути. Готовата риба се почиства добре от костите и от главите. Добавя се към зеленчуците да поври още десетина минути.
Готовата рибена чорба се застройва с един жълтък, разбит с киселото мляко.
Добър апетит!
6
Коментара по темата
6.
Bb
27.07.2017 23:07:45
Ei rom li si gei li di. Da go turq na maika tiii
5.
Лл
27.07.2017 23:07:35
С един голям лупавец от велека,хванът на кончув вир.
4.
Алчо
27.07.2017 22:32:39
От много продукти не се усеща рибата.... Едно ястие колкото е по просто толкова е по хубаво... Та да си дойдем на думата..... Завираш вода с глава лук... Ненарязана и малко черен пипер и сол на вкус.... Слагаш рибата да се вари според вида и..... Вадиш обезкостяване.... Застройка с жълтъци и кисело мляко..... Връщаш рибата ........ И накрая задължително пресен девесил! И да не забравяме рибена чорба се прави с прясна риба! Такива фиксове от сьомга и тн.... зарежете...а туй се предлага в ресторантите в момента!!!!!!
3.
Rom
27.07.2017 21:53:37
Taz recepta sigurno nqkoi ot 4engene skele vi q kazal det ne vlizal vav voda sigurno
2.
Въйй
27.07.2017 21:31:18
Тъп.
1.
Бургас
27.07.2017 21:29:20
Кристиан от Джоли роджър я прави само от скумрия и няма кой да му саже че е мамоумник.Мисли че неговата е най хубава.