Ново проучване гърми: Някои сирена причиняват рак на гърдата
От друга страна обаче, употребата на големи количества йогурт може да защити от смъртоносни заболявания. Изследването било организирано от сътрудници от отделението по профилактика и контрола на рака при Института по рака “Розуел Парк”.
Ръководител на проекта е д-р Сюзън МакКен. Ракът на гърдата е най-разпространеното онкологично заболяване при жените. Ежегодно в цял свят се разболяват хиляди жени, като немалък процент от тях умират. Сега вече е известно, че храненето играе важна роля в развитието на този вид рак. Наскоро изданието “Медикъл Нюз Тодей” съобщи, че неправилното хранене в юношеска възраст се отразява на заболеваемостта от рак на гърдата след десетилетия, в климактеричния период. Въпреки че някои млечни продукти отдавна си заслужиха лоша слава, като цяло науката не може да направи окончателни изводи за връзката между тях и хроничните заболявания, в т.ч. и рака. Някои учени заявяват за огромната вреда от сирената и другите млечни продукти, други твърдят точно обратното. Тези противоречия са напълно обясними, тъй като млечните продукти са сложна смес от нутриенти, а често и слабо проучените синтетични добавки “идентични на натуралните”.
Добави Коментар