Ползваме микровълновата всеки ден, но не знаем страшната истина!
Микровълновата фурна е популярна в САЩ в продължение на повече от 30 години.
Но сега ние ще отговорим на един много важен въпрос – тези микровълнови печки полезен вариант ли са за приготвяне на храна? И отговорът на въпроса е – не, тъй като има много по-добри възможности, при които хранителните вещества ще останат в храната ви.
Микровълновата фурна се явява една от формите на нейонизиращо лъчение. За разлика от него, йонизиращото лъчение променя електромагната природа на атомите, или ги йонизира. Това променя начина, по който те си взаимодействат с другите атоми и молекули около тях. Рентгеновите лъчи, гама лъчите и ядрената медицина са видове йонизиращи лъчения. Вашата храна е вече наситена с високочестотни вълни от топлина, а някои хора твърдят, че това лъчение може да бъде вредно за вашето здраве. Както казахме, според изследването, микровълновите печки са опасни за
нашето здраве.
Как микровълновите фурни приготвят храната?
Как работят микровълните фурни – ето какво трябва да знаете: под действие на променливия ток атомите променят своята полярност. Това създава триене, което води до загряване на храната.
С какво микровълновите фурни са опасни?
Експертите казват, че вътре в микровълновата фурна има 2 450 000 000 херца. И най-страшното е, че честотата, причиняваща вреда на човешкото тяло е 10 херца. Бъдете внимателни, никога не стойте в близост до работеща микровълнова печка. Вие няма да узнаете дали вашето тяло е засегнато от теча, докато поражението вече не е направено.
Какви са вредите за организма от микровълновата фурна?
. Тя причинява вродени дефекти.
. Води до развитието на рак.
. Причинява катаракта.
. Отслабва имунната ви система.
. Понижава устойчивостта на организма от вирусни и бактериални инфекции.
. Може да доведе до по-сериозни и тежки заболявания.
Какво прави микровълновата фурна с храната ни?
. Тя разрушава химичните и молекулните връзки.
. Много експерти по целия свят твърдят, че микровълновата изчерпва хранителните вещества от храната.
. Лъчението от микровълновата фурна разрушава и деформира молекулите на храната, създавайки опасни радиоактивни съединения.
. В микровълновата фурна майчината кърма губи 96% от своите антитела.
. Структурата на храните за кърмачета се променя, създавайки имунологични нарушения.
През 1992 година изследвали ефекта върху участници, които консумирали зеленчуци приготвени в микровълнова печка.
Те са изпитали следното:
. Бързо повишаване на нивото на холестерола.
. Понижаване на хемоглобина, което причинява анемия.
. Намаляване на белите кръвни клетки.
. Повишаване на левкоцитите (което говори за увреждане и отравяне на клетките).
Забележка : трябва да бъдете много внимателни и да сте наясно, че дори и микровълновата ви фурна да е напълно затворена, все още сте изложени на вредното въздействие на електромагнитните полета. Те могат да проникнат в човешкото тяло (именно това им свойство се използва при рентгеновите апарати), но може да предизвикат и сериозни здравословни проблеми.
За да сме честни, с помощта на микровълновите фурни можете да приготвите храната си по-бързо и по-удобно, отколкото с обикновените фурни, но хранителната стойност на консумираната храна и здравето на вашето семейство ще заплатят висока цена за тези удобства.
5
Коментара по темата
5.
Инженера
08.02.2017 15:41:12
Статията е писана от слабоумни за слабоумни.
Нищо общо с истината.
Аз със същият успех мога да напиша статия как ако си сложите онази работа в микровълновата и ще ви се уголеми поне 3 пъти.
Нищо общо с истината.
Аз със същият успех мога да напиша статия как ако си сложите онази работа в микровълновата и ще ви се уголеми поне 3 пъти.
4.
Vat
08.02.2017 14:49:55
Автора на статията колко време е престоял в микровълнова фурна за да напише подобна простотия?
3.
флагман
08.02.2017 14:47:15
ние всички в този жълтокафяв сайт сме слабоумни полуидиоти полуолигофрени
2.
Мразя да ме баламосват неуки хора
08.02.2017 12:49:19
Лъжите в тази статия:
„Вашата храна е вече наситена с високочестотни вълни от топлина…“ – Вълните не могат да се съхраняват и няма как да наситят храната, освен ако не се консумира вътре във фурната!
„Какви са вредите за организма от микровълновата фурна?“ – всичко изброено по-долу се отнася не за храната приготвена във фурната а за режима на работа и евентуалният пропуск на микровълни ако тя е с нарушена цялост…
„Какво прави микровълновата фурна с храната ни?“
. Тя разрушава химичните и молекулните връзки. – да всички фурни го правят!
. Много експерти по целия свят твърдят, че микровълновата изчерпва хранителните вещества от храната. – И къде отиват? Яде ли ги?
. Лъчението от микровълновата фурна разрушава и деформира молекулите на храната, създавайки опасни радиоактивни съединения. ЛЪЖА! Няма как микровълните да произведат радиоактивни съединения.
. В микровълновата фурна майчината кърма губи 96% от своите антитела. Така е, но същото важи за всички печки. Просто кърмата не трябва да се загрява за да са живи антителата.
. Структурата на храните за кърмачета се променя, създавайки имунологични нарушения. – Бла-бла… Готвенето винаги променя структурата на храната. Това е целта му, да стане тя по-лесно усвоима, но да се твърди, че създава имонологични нарушения е глупост.
„Вашата храна е вече наситена с високочестотни вълни от топлина…“ – Вълните не могат да се съхраняват и няма как да наситят храната, освен ако не се консумира вътре във фурната!
„Какви са вредите за организма от микровълновата фурна?“ – всичко изброено по-долу се отнася не за храната приготвена във фурната а за режима на работа и евентуалният пропуск на микровълни ако тя е с нарушена цялост…
„Какво прави микровълновата фурна с храната ни?“
. Тя разрушава химичните и молекулните връзки. – да всички фурни го правят!
. Много експерти по целия свят твърдят, че микровълновата изчерпва хранителните вещества от храната. – И къде отиват? Яде ли ги?
. Лъчението от микровълновата фурна разрушава и деформира молекулите на храната, създавайки опасни радиоактивни съединения. ЛЪЖА! Няма как микровълните да произведат радиоактивни съединения.
. В микровълновата фурна майчината кърма губи 96% от своите антитела. Така е, но същото важи за всички печки. Просто кърмата не трябва да се загрява за да са живи антителата.
. Структурата на храните за кърмачета се променя, създавайки имунологични нарушения. – Бла-бла… Готвенето винаги променя структурата на храната. Това е целта му, да стане тя по-лесно усвоима, но да се твърди, че създава имонологични нарушения е глупост.
1.
flegmann
08.02.2017 12:48:54
taka ne bqx se smql otdavna, statiqta e pisana ot ablolyuten nevezha. Chovek, kojto nqma i edna kletka v mozaka si.