Сигнал до "Флагман": Новогодишни баници-ментета заляха Бургас предпразнично
01 Януари 2016, Петък, 16:55 ч.
Автор: Ани НИКОЛОВАКой закон важи за частните фурни и как да разберем какво съдържа продуктът, пита огорчена читателка
На 31 декември бях на работа до късно и реших да приготвя трапезата с някои готови продукти поради липса на време, пише ни нашата читателка Десислава Костова. От предния ден мариновах пържолите, навих сармите, но за салати и баница с късмети и погача просто нямах време. Може би много жени правят така - оставих на съпруга ми списък с продукти и го изпратих на пазар.
По телефона той радостно ми каза, че е изпълнил целия списък, дори намерил новогодишна баница. Но радостта му трая докато седнахме на трапезата. От Кауфланд беше купил насипна домашна лютеница, която беше всичко друго, само не и лютеница. Някакъв буламач, в който освен чушки и домати, имаше моркови, картофи, патладжан, чесън и най-странното толкова много лют червен пипер, че никой не можеше да я яде. Направо я хвърлихме. Същото се случи и със салатата от тиквички от "Лидъл", в която някой беше "изтървал" поне една глава чесън и вонеше ужасно.
Най-голямо разочарование беше обаче баницата, купена от фурна в "Славейков". За съжаление съпругът ми не може да каже коя е фурната, тъй като обикалял много с колата и помни само, че е близо до "Била". От обяд до вечерта тестяното произведение беше изстинало и приличаше на камък. Колкото повече го топлехме, толкова по-твърдо ставаше, особено в краищата, където корите се бяха слепили и приличаха на подметка.
На витрината пишело новогодишна баница със сирене, но вътре сирене нямаше сирене, а нещо бяло, тебеширообразно и най-вероятно беше извара, примесена с останки на дъното на тенекия от сирене. Направи ми впечатление и миризмата - използваната мазнина не беше олио, съвсем не беше и масло, имаше дъх на застоял маргарин, или на загоряла тава.
Хвърлихме и баницата, не е голям проблем да минем без нея, но проблемът е друг. И искам да го поставя. Защо след като има наредба на всички хранителни продукти да се слага етикет какво съдържат, баничарниците и закусвалните минават метър? Защо продават банички със сирене, в които сирене няма? Защо не пише съдържат ли, или не, така опасните трансмазнини? Къде е кашкавалът в така наречените кашкавалки? Защо даваме толкова пари за клеясло тесто, което вони на палмово масло, пита читателката. И какво ядат децата ни, когато им даваме пари да си купят закуски?
В категории:
Бургас
Авариен ремонт затваря пътя Царево - Резово
Русия превзе още територия в Източна Украйна
Слънчево и студено ще е утре, в планините ще превалява сняг
Филм за героизма и успеха на Цанко Цанков във водите на Тихия океан може да гледате на 8 декември
Лоша новина за пушачите – цигарите поскъпват сериозно
ГДБОП разби организирана престъпна група
22/11/2024, Петък 21:20
1
Надарена кака "омагьоса" нападател на Генк
22/11/2024, Петък 21:00
2
Предложение предвижда богатите страни да плащат 250 млрд. долара годишно за климата
22/11/2024, Петък 20:40
0
Залужни: Започна Третата световна война!
22/11/2024, Петък 20:20
3
Слънчево и студено ще е утре, в планините ще превалява сняг
22/11/2024, Петък 20:00
0
Кметът на Минерални бани остава под домашен арест
22/11/2024, Петък 19:30
2
Ракетата "Орешник" прелетяла до Днипро за 15 минути
22/11/2024, Петък 19:00
8
Важно за шофьорите: Предлагат промени в регистрацията на коли
22/11/2024, Петък 18:40
1
Русия превзе още територия в Източна Украйна
22/11/2024, Петък 18:20
7
"Пия вино от 4 бона и не знам къде се намирам"
22/11/2024, Петък 18:00
5
Авариен ремонт затваря пътя Царево - Резово
22/11/2024, Петък 17:39
1
Над 1000 бегачи ще мерят сили в първия Полумаратон Бургас 2024
22/11/2024, Петък 17:18
3
ИЗМАМА И ТО ТВЪРДЕ ГОЛЯМА!
Не се лъжете и не пазарувайте от там !!!
Няма грипове в селата където има труд и чистота.
Вие битер граждани във гетата циментовите блокове, ебаната вода, мръсотия отвсякъде.
Ами не може пръдло.
Ще почнеш да мислиш малко.
Убитак.
Колкото повече я топлила.
Еба си беднотията.
Да вземе да сготви нещо.
Или ще обикаляте кафетериите и МОЛ-овете ?
Последно, хубаво е да има разписание на съставките и по силен контрол върху качеството на продуктите. Това би помогнало на туризма също.