×
Бизнес ЮГ София Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • На този ден: Отбелязваме Международен ден на мира
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Полицаи спасили Сидеров от „народната любов“, служители на реда не са го били


Полицаи спасили Сидеров от „народната любов“, служители на реда не са го били
Румяна Бъчварова отказа да разкрие самоличността на мъжа, който нападнал Волен Сидеров, но заяви, че е имало много хора, които искали да го линчуват и бързата намеса на полицията е успяла да го спаси.
26 Октомври 2015, Понеделник, 11:53 ч.

Мъжът, който удари вчера вечерта пред НАТФИЗ лидера на „Атака” Волен Сидеров, не е полицай, заяви министър Бъчварова

Служителите на МВР спасиха лидера на „Атака“ Волен Сидеров от „народната любов“. Това каза в интервю за БНТ министърът на вътрешните работи Румяна Бъчварова.
„На записите се вижда как нашите служители успяват да предпазят Сидеров от „народната любов“. Мъжът, който удари вчера вечерта пред НАТФИЗ лидера на „Атака“, не е полицейски служител и никога не е бил. Този човек просто избухна и нанесе ударите, а нашите служители предпазваха Сидеров, защото имаше и други хора, които искаха да го бият“, заяви Бъчварова.
В интервю за „Здравей, България” по Нова телевизия пък тя каза, че не е имало поставени лица в тази ситуация.
„Няма да разкрия повече от самоличността на този мъж, защото и той трябва да бъде сигурен за себе си. Вчера вечерта Сидеров е откаран да даде показания, а след това е отведен до „Пирогов”, за да бъде освидетелствано нараняването му“, поясни вътрешният министър.
Тя обясни, че за да бъде задържан един народен представител, той трябва да извърши тежко престъпление, а поведението на Волен Сидеров не може да бъде квалифицирано по този начин.
„Нужна е промяна в регламента на депутатския имунитет, защото ограничава възможността на органите на реда да се намесят. Нека да е както в останалите държави!“, каза още Румяна Бъчварова.
Междувременно главният секретар на МВР Георги Костов заяви в интервю за „Тази сутрин“ по бТВ, че човекът, който е ударил Сидеров, е задържан и той не е съотносим нито към средите на преподавателите и студентите в НАТФИС, нито към полицията.
След като водещият припомни, че цялото ръководство на МВР бе на спектакъла на Сидеров снощи и го пита как се е чувствал като герой в поддържаща роля, Костов отговори, че е нямал усещането да е във филм.
„Ескалацията на напрежение дойде в един период след 22 часа, когато цялата столична полиция бе изключително ангажирана с охрана на приключилия изборен процес и с извозването на бюлетини до ЦИК и ОИК. Това наложи и нашето присъствие. Всички, които бяха свободни, отидоха на място за предотвратяването на ескалацията на напрежение между гражданите и депутатите“, заяви главният секретар на МВР. Той подчерта, че не е имало никаква проява на каквато и да е агресия от гражданите, студентите и преподавателите към полицейските служители, които осигуриха обществения ред снощи.
Комуникацията със Сидеров снощи не беше съвсем възможна, заяви Костов.
„Няма какво да се обвиняват полицаите, те нямат шанс да направят нещо повече. Откъде накъде може да има имунитет извън парламента, той би трябвало да има имунитет само върху това, което говори като народен представител, не като хулигански действия по улиците”, каза пък преподавателят от НАТФИЗ "Кръстьо Сарафов" Веселин Калановски.
„Отидохме там, защото разбрахме, че той се опитва отново да нахлуе в академията. Трябваше да изкажем своята позиция, че това не е нормално. Студентите около него все още не бяха много и започнаха да го молят да напусне академията, което е тяхно право”, разказа актьорът Милко Йовчев.
Според Калановски, Сидеров е изглеждал неадекватен. Действията му са свързани с това, че няколко студента от НАТФИЗ са свидетелствали срещу него за хулиганското му поведение пред магазинчето на ул. „Раковски”, а той вероятно се опитва да ги открие и да ги сплаши, поясни преподавателят по актьорско майсторство.
Той разказа, че всичко е започнало, когато 10-15 студента са били на улицата след репетиции, а Сидеров, минавайки покрай тях, им е подхвърлил шепа с жълти стотинки, след което е нахлул при портиера със снимка на човек, който издирва.
Студентите организират протест пред Народното събрание в 17.30 часа днес и ще искат Волен Сидеров да бъде задържан.

В категории: Политика


3
Коментара по темата
3.
123
26.10.2015 14:39:58
0
0
https://gifs.com/gif/ywJpD1
2.
!
26.10.2015 12:24:18
0
7
Сидеров Е aлкохолик! Е нaркомaн!
Не може дa нямa дa възможност никой по кръчмите дa му нaпрaви едно видео и дa го прaти по сaйтовете! Товa е изключително болен и опaсен зa обществото човек и е време дa се изискa психиaтричнa експертизa и дa се лекувa дори принудително!
Кaкъв имунитет, ще чaкaме дa убие някого ли?!
1.
Ами хайде !
26.10.2015 09:28:50
0
12
Нали сте на власт използвайте случая и общественото настроение и променете закона! Сега имате възможност да докажете че Сидеров не е един от вас!
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Събраха се след 20 години Събраха се след 20 години Събирането им роди нещо хубаво, което даже Мира е сънувала Почина тв легенда Почина тв легенда Издъхна на 99-годишна възраст Малки и големи бегачи се включиха в шестия лекоатлетически пробег „Поморие Рън“ Малки и големи бегачи се включиха в шестия лекоатлетически пробег „Поморие Рън“ Общо 37 опитни лекоатлети от различни клубове в страната се включиха в надпреварата на дългата дистанция Вижте причината за катастрофата в Сливен, отнела живота на 19-годишен бургазлия Вижте причината за катастрофата в Сливен, отнела живота на 19-годишен бургазлия Неправилно изпреварване от младия водач В Средец посрещнаха празника си обединени, почетоха знакова личност, дала много на града В Средец посрещнаха празника си обединени, почетоха знакова личност, дала много на града Депутатът Жечо Станков съобщи една добра новина за жителите на Средец Винаги съм бил горд, че мога да се нарека българин Винаги съм бил горд, че мога да се нарека българин България има ключово предимство – образование. Много българи оценяват стойността на доброто образование и се надявам, че това ще продължи  като основен фактор за развитието на една нация Заснеха торнадо край Ахтопол (ВИДЕО) Заснеха торнадо край Ахтопол (ВИДЕО) Смерчът, е силен атмосферен вихър, който образува въртящ се стълб от въздух, свързващ повърхността на земята с купесто-дъждовен облак Намери си нов мъж, пак е богат Намери си нов мъж, пак е богат . Миньончето често качва красивите цветя, които получава от феновете си, но дали и този е едни от тях, остава само да гадаем Странният зевзек, който прави салта по центъра на Бургас, спипан надрусан с пико, амфети и бензодиазипин Странният зевзек, който прави салта по центъра на Бургас, спипан надрусан с пико, амфети и бензодиазипин 47-годишният софиянец бил зад волана на товарен автомобил Ситроен "Джъмпер", когато ченгета му показали "стоп-палка" Милиони клиенти на Temu изтръпнаха от тази новина Милиони клиенти на Temu изтръпнаха от тази новина В пoпyляpнoтo "тъpжищe" зa ĸpaдeнa инфopмaция ВrеасhFоrumѕ пoтpeбитeл oбяви, чe paзпoлaгa c пoтpeбитeлcĸитe и личнитe имeнa, aдpecитe, тeлeфoнитe и пapoлитe в xeшиpaнa фopмa нa 87 млн. пoлзвaтeли
Певецът на мафията благодари на мутрите Певецът на мафията благодари на мутрите Стана инфлация, взех 30 000 лева и върнах 1 700 000 и ми помогнаха мутрите, призна Радо Шишарката Започна гласуването за изборите в САЩ Започна гласуването за изборите в САЩ Гласоподавателите се наредиха на опашка, за да гласуват в Минесота, Южна Дакота и Вирджиния Трафикът е кошмарен на този пункт Трафикът е кошмарен на този пункт Движението непрекъснато се засилва Беше тв звезда, а днес едва крета Беше тв звезда, а днес едва крета На 23 септември Братанова навършва 74 години Станала е още по-красива Станала е още по-красива Актрисата разпръсна османския си сексапил в италианската столица на модата в края на миналата седмица Държавният департамент на САЩ одобри продажбата на противотанкови ракети на България Държавният департамент на САЩ одобри продажбата на противотанкови ракети на България Българското правителство е поискало да закупи 281 ракети "Джевелин" и 107 командни пускови установки Поставят взривни устройства в куриерски пратки в Германия Поставят взривни устройства в куриерски пратки в Германия Разследват възможен руски саботаж Мениджърът на джендър-боксьорката Имане Халиф : Момиче е, има аномалия Мениджърът на джендър-боксьорката Имане Халиф : Момиче е, има аномалия Ето откъде тръгват споровете за нейния пол Създадоха изкуствен интелект, предсказващ престъпления Създадоха изкуствен интелект, предсказващ престъпления Технологията анализира поведението на хората на обществени места, сравнявайки го с поведението на престъпниците Ракът и стрелецът да внимават с парите, а на Близнаците може да им излезе късмета Ракът и стрелецът да внимават с парите, а на Близнаците може да им излезе късмета Хороскоп за деня – 21 септември 2024, събота
Лена БОРИСЛАВОВА Лена БОРИСЛАВОВА Антон Славчев опъва чадър там, където трябва, а когато е необходимо го свива
Виц на деня Виц на деня - Мило, да отидем на някое романтично място. Само двамата, да се гушкаме.
- Я не се скатавай, а почвай лютеницата.
Виц на деня Виц на деня Парадоксът във фотографията - колкото са по-стари снимките, толкова си по-млад на тях... Статус във фейсбук Статус във фейсбук Всеки може да бъде поет... стига да се намери жена, която да го поеме!
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори