Вижте храните, които водят до най-висок риск от рак
23 Октомври 2015, Петък, 21:19 ч.
Изследването е направено от СЗО, само в Англия са починали 150 хиляди души
Консумацията на бекон, бургери и наденички повишават риска от рак. Прясното червено месо влиза в класацията на Световната здравна организация на канцерогенните продукти.
150 000 души в Обединеното кралство за година са починали заради заболявания, причинени от свръхконсумацията на месо.
Експерти коментират, че тези нови изследвания ще се окажат шокиращи за фермите и индустрията за бързо хранене. Оказва се, че консумацията на месо е сред причините за рака на червата.
Международна конференция с участието на здравни експерти от 10 държави излиза със становище, че месото може да се нареди сред 5-те канцерогенни фактора за човешкия организъм наред с алкохола, азбеста, цигарите и арсеника.
В някои месни продукти се добавят повече сол и други химични вещества, които не са особено полезни. Според здравните експерти такива продукти са шунката, беконът, пастърмата и саламът. Месните продукти съдържат високо ниво на мазнини и дори оцветители.
В категории:
Здраве








Ад на кръстовище в София заради пиян моторист
18/04/2025, Петък 21:49
1

18 знака, че женската ви енергия е блокирана
18/04/2025, Петък 21:40
1

3 зодии, които ще направят голям скок в кариерата си тази пролет
18/04/2025, Петък 21:20
0

Няма такъв пухкав кекс с ябълка и моркови, става за нула време
18/04/2025, Петък 21:00
0

Клюкарстването било полезно, твърди учен
18/04/2025, Петък 20:40
0

Мариан Бачев уволни ключов шеф в културата
18/04/2025, Петък 20:20
0

Проф. Рачев: Давайте към планината и морето, там агнешкото е по-вкусно!
18/04/2025, Петък 20:00
0

Путин смълча света, издаде грандиозния си план
18/04/2025, Петък 19:40
1

Няма да повярвате какво ще прави
18/04/2025, Петък 19:20
0



