Вижте храните, които водят до най-висок риск от рак
23 Октомври 2015, Петък, 21:19 ч.
Изследването е направено от СЗО, само в Англия са починали 150 хиляди души
Консумацията на бекон, бургери и наденички повишават риска от рак. Прясното червено месо влиза в класацията на Световната здравна организация на канцерогенните продукти.
150 000 души в Обединеното кралство за година са починали заради заболявания, причинени от свръхконсумацията на месо.
Експерти коментират, че тези нови изследвания ще се окажат шокиращи за фермите и индустрията за бързо хранене. Оказва се, че консумацията на месо е сред причините за рака на червата.
Международна конференция с участието на здравни експерти от 10 държави излиза със становище, че месото може да се нареди сред 5-те канцерогенни фактора за човешкия организъм наред с алкохола, азбеста, цигарите и арсеника.
В някои месни продукти се добавят повече сол и други химични вещества, които не са особено полезни. Според здравните експерти такива продукти са шунката, беконът, пастърмата и саламът. Месните продукти съдържат високо ниво на мазнини и дори оцветители.
В категории:
Здраве










Това са истинските причини жените да привличат емоционално недостъпни мъже
30/03/2025, Неделя 22:00
0

Вече не купувам хляб, от 2 кг брашно правя 45 броя от тези памук питки
30/03/2025, Неделя 21:40
0

Макрон с призив към Нетаняху
30/03/2025, Неделя 21:24
2

Ужасна вест от Мианмар
30/03/2025, Неделя 21:23
0

Шокиращ финал
30/03/2025, Неделя 21:20
0



Най-злобните зодии
30/03/2025, Неделя 21:00
0

Малък самолет падна върху къща
30/03/2025, Неделя 20:39
0



Отиде си голямо име в киното
30/03/2025, Неделя 20:24
0