×
Бизнес ЮГ София Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Бургаската болница затъва в дългове, губи по 80 000 лева на месец


Бургаската болница затъва в дългове, губи по 80 000 лева на месец
Средно на месец трупаме загуби от 70 -80 000 лева заради неосигурени пациенти, които няма как да върнем, каза д-р Миразчийски.
11 Юли 2014, Петък, 12:48 ч.

Не можем да върнем неосигурените при условие, че са дошли по спешност, оплаква се д-р Бойко Миразчийски

Бургаската болница затъва в дългове заради постановление на Министерския съвет, с което се забранява изплащането на надлимитните дейности. Над 11 млн. лева са вече парите, които МБАЛ дължи. Повечето от пациентите, които се лекуват в здравното заведение, се приемат по спешност и се лекуват по няколко клинични пътеки, а НЗОК плаща само за една.
„Средно на месец трупаме загуби от 70 -80 000 лева заради неосигурени пациенти, които няма как да върнем. Като не ни се плаща на 100%  от това, което сме изработили, започваме да трупаме допълнителни дългове, а това води до неплащане към нашите контрагенти“, оплака се изпълнителният директор на болницата Бойко Миразчийски пред камерата на ТВ7.
Той призна, че има опасност доставките за болницата да бъдат спрени и лекарите да останат без необходимите лекарства и консумативи.
Един от вариантите е да се пести от заплати, но лекарските възнаграждения били ниски и имало риск, ако някой напусне, да блокира работата.

В категории: Бургас


Губи ли гласа си
Губи ли гласа си 20/09/2024, Петък 17:00 1
Баща й беше алкохолик
Баща й беше алкохолик 20/09/2024, Петък 16:41 0
Флагман.БГ Болят го колената след секс Болят го колената след секс 20/09/2024, Петък 16:21 6
7
Коментара по темата
7.
кера
11.07.2014 18:23:14
0
2
от какъв зор няма да ги връщате неосигурените . плащат на ръка и прибирате мангизите у джоба , а ги лекувате с парите на осигурените и как няма да губи болницата пари , на абдали ли ни правиш ,а ,, докторе,, и всички миризливи мангали по спешност ли са или по документи са само спешни , пък и комисионерките прибират по 10 бона всеки месец рушвети и ей ти ги загубите излязоха от къде са
6.
статистик
11.07.2014 11:41:32
0
2
Години: 1999 2000 2001 2002 2003 2004 2005 2006 2007 2008 2009 2010 2011 2012 2013

Средно на лице - левове

Здравеопазване 37 50 55 66 76 88 99 109 134 155 177 181 196 212 233

Разходите растат застрашително.
5.
ДО №2
11.07.2014 11:23:04
1
3
Болницата е на държавна издръжка ,но и надлеза "Вл.Павлов" стана с държавни пари ,както и кръговото на изхода за Созопол.Дори и на дъщеря ми - в първи клас,и е ясно от кой и как стана това,ето за какво говорим,така че си свери часовника и си взимай редовно хапчетата.Що се отнася до другото ще ти кажа,че тази е цената която всички плащаме за да сме в ЕС и НАТО.Сега разбра ли "умнико " как стават някои работи?
4.
4321
11.07.2014 11:22:02
0
4
Истината е , че няма икономика, производство, което да генерира национален доход и осигурява заетост, от там и неплащане на здравни осигуровки и недостиг на пари в касата. Правилата на доминото - удряш на едно място, а се пука на друго , второ, трето.....
3.
Бургазлийка
11.07.2014 11:01:35
0
9
Проблемът не е точно такъв, какъвто го представя д-р Миразчийски. Тази година ми се наложи да ползвам бърза помощ. За мен здравно осигурената нямало това, нямало онова, а на съседните легла се помагаше на неосигурени ромки с високо кръвно, което не се води спешно състояние един хлофазолин и ромката е нямало нужда да идва с 170 на 90 кръвно. Но на ромката роднините бият, крещят, чупят, а моите са готови да плащат и да купят консумативи е това е разликата.
Дори съм на мнение, че ромите в бърза помощ са с предимство, защото идва целия катун и лекарите ги е страх. Всъщност с право ги е страх. На такава голяма област, която обслужва това спешно, на лекарите трябва да се осигури сигурна охрана, не само един възрастен дядо портиер и да се приемат хора наистина само по спешност. Ако трябва на стените да се изкарат плакати с описаните състояния "спешност" народа не знае кое е спешно и кое не. Високата температура не е спешност но хората не знаят и бягат там. А неосигурените ходят за всичко там дори за кашлица и настинка те са там, защо ги приемат?
2.
2
11.07.2014 10:56:33
2
5
Абе глупак, болницата е на държавна издръжка, не на общинска. Докато държавата не вземе мерки спрямо хората, които не плащат, а консумират...... така ще е. След 19ч в спешния център е пълно с черноглави, които не плащат, но знаят кога няма да им се откаже помощ. Не ви е виновен кмета.
1.
А ТАКА
11.07.2014 10:12:16
5
7
Най-добрия град за живеене няма пари за болницата,как така?Лесно е да се насипят едни пари по надлези ,които всяка година ремонтират ,но пари за болницата няма -зощото там не се вижда пък и няма такава далавера ,нали така кмете?
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Губи ли гласа си Губи ли гласа си Носталгията е хубаво нещо, но възрастта не прощава, казват феновете й Баща й беше алкохолик Баща й беше алкохолик Цялото ми семейство страдаше, призна Мира Добрева  Той е новият асистент по информационни технологии в Техническия университет в София Той е новият асистент по информационни технологии в Техническия университет в София Зам.-деканът по учебната част доц. д-р Върбинка Стоянова потвърди новината Болят го колената след секс Болят го колената след секс Тежкоатлетът, който триумфира на Игрите в Париж това лято, разказа още подробности за инцидента, който преживя в началото на май 2023 година, когато скъса ахилес и беше опериран Туарег и Ситроен се удариха на Подземната улица, и двамата водачи не били виновни Туарег и Ситроен се удариха на Подземната улица, и двамата водачи не били виновни Щетите по колите не са сериозни, но повече от 15 минути възловото кръстовище е блокирано  Ето какъв хонорар взе Камелия, за да пее на Джокович и Гришо Ето какъв хонорар взе Камелия, за да пее на Джокович и Гришо Докато хиляди се дрълят за ди джей Мартен, певицата вече си харчи парите Погребват лейтенант Венцислав Дункин в неделя Погребват лейтенант Венцислав Дункин в неделя На 21 септември трябваше да бъде сватбата му БАБХ затвори 31 обекта по Черноморието заради лоша хигиена БАБХ затвори 31 обекта по Черноморието заради лоша хигиена Издадени са предписания за унищожаване на 17 180 кг храни и 8245 литра напитки Шофьор се заби в пътна камера на АМ Хемус Шофьор се заби в пътна камера на АМ Хемус Инцидентът е станал край Ботевград Близо цял град в България страда от Алцхаймер Близо цял град в България страда от Алцхаймер Около 70 000 души имат това коварно заболяване 
Остави майка си и сестра си да гният в моргата Остави майка си и сестра си да гният в моргата Певицата замина на почивка, вместо да погребе роднините си  Зеленски ще се срещне с Байдън, Харис и Тръмп Зеленски ще се срещне с Байдън, Харис и Тръмп Президентът на Украйна ще говори и от трибуната на Общото събрание на ООН за войната с Русия Убиха грузинска ЛГБТ инфлуенсърка в дома ѝ Убиха грузинска ЛГБТ инфлуенсърка в дома ѝ Известната транссексуална актриса и модел Кесария Абрамидзе е ликвидирана след приемането на закона за хората с различна сексуална ориентация Израел атакува Ливан след ударите с пейджърите бомби Израел атакува Ливан след ударите с пейджърите бомби Експлозивите били вградени във взривилите се устройства преди те да пристигнат в Ливан Жена беше нападната от питон в дома си Жена беше нападната от питон в дома си В убийствена прегръдка на змията жената прекарала около два часа В това село е най-голямата избирателна секция в Европа - с 14 932 избиратели В това село е най-голямата избирателна секция в Европа - с 14 932 избиратели Детайл е, че тя се намира в благоевградското село Бело поле, където в действителност живеят 600 души Сам ли си е виновен Доналд Тръмп за атентатите срещу него? Сам ли си е виновен Доналд Тръмп за атентатите срещу него? Това е новата ситуационна мантра на американските демократически говорители в предизборната кампания Да вдигнем ли червен картон на Скопие за ЕС? Северна Македония била марионетка на Сърбия Да вдигнем ли червен картон на Скопие за ЕС? Северна Македония била марионетка на Сърбия Доц. Спас Ташев намекна, че вицепремиерът Александър Николоски нарекъл българите мизерни под влияние на господарите му от Белград 17-годишна подкара влак на метрото в Ню Йорк и го разби 17-годишна подкара влак на метрото в Ню Йорк и го разби Тийнейджърката е арестувана, издирват неин съучастник Ад в Ливан! Най-малко 20 убити и над 450 ранени при нова вълна експлозии на уоки-токита Ад в Ливан! Най-малко 20 убити и над 450 ранени при нова вълна експлозии на уоки-токита Ще ескалира ли напрежението в Близкия изток?
Лена БОРИСЛАВОВА Лена БОРИСЛАВОВА Антон Славчев опъва чадър там, където трябва, а когато е необходимо го свива
Виц на деня Виц на деня - Мило, да отидем на някое романтично място. Само двамата, да се гушкаме.
- Я не се скатавай, а почвай лютеницата.
Виц на деня Виц на деня Парадоксът във фотографията - колкото са по-стари снимките, толкова си по-млад на тях... Статус във фейсбук Статус във фейсбук Всеки може да бъде поет... стига да се намери жена, която да го поеме!
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори