×
Бизнес ЮГ София Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Георги Кадиев: Няма да седя да търпя, не съм се вкопчил в политиката, нито в парламента


Георги Кадиев: Няма да седя да търпя, не съм се вкопчил в политиката, нито в парламента
Не съм от кухнята и то не само аз, а огромна маса от членовете на парламентарната група са от коридора, призна Кадиев
23 Юни 2013, Неделя, 10:15 ч.
Автор: бТВ

Влязохме във филм, който няма край, каза още Кадиев

Има относителен паритет между БСП и ДПС. Това призна пред bTV „червеният” депутат Георги Кадиев. „Нормално би било БСП да е водеща, но фактите показват друго”, заяви той, визирайки иразпределението на парламентарните комисии, в които ДПС взе ключови места.
„Когато ти кажат: Гласуваш „за” или правителството пада”, нямаш особен избор”, уточни той. Кадиев пестеливо заяви, че падането на кабинета би се случило, тъй като ДПС ще си оттегли доверието, въпреки че това не било официално обяснено, когато кандидатурата на Делян Пеевски била представена на „червените” депутати. „Всички искаме правителство да има”, каза още Кадиев.

„Вампирът” в левицата добави още, че правителството е принудено да се съобразява с „Атака”, защото без националистите не може да започне парламентарният ден.

Поведението на Волен Сидеров на КСНС беше безобразно. Да мълчиш е неправилно, но ако влезеш в конфликт, депутатите от „Атака” няма да се явят, няма да има парламентарен ден. Влязохме във филм, който няма край”, обобщи Кадиев.

Кадиев сподели преди дни във фейсбук, че бил наречен „вампир, който пие партийна кръв”, както и че лидерът на БСП Сергей Станишев си позволил да коментира жена му.
„Няма да седя да търпя. Не съм се вкопчил в политиката, нито в парламента”, категоричен бе Кадиев. Той разказа, че според негови съпартийци той и Татяна Дончева били „вампирите”.

„На пленума казах, че там е мястото да ми снемат доверието, ще върна депутатския мандат за 5 минути. Нямаше реакция Никога не съм си позволявал да нападам лично, особено семейството. Аз ничия жена не съм нападал”, добави Кадиев.

Той слезе сред протестиращите и в отговор получи вода, бира и плюнки. „Исках да видя хората в очите, да им кажа, че не съм червен боклук. Аз съм собственик и създател на компания за макроикономически операции, продаваме анализи на най-големите компании. В нея работят 30-тина души, изключително качествени хора”, обясни Кадиев.
„Аз не искам тези хора да си мислят, че съм червен боклук или червена мафия”, добави той.

Кадиев каза, че на Националния съвет на БСП само 6 души са гласували против оставането на Сергей Станишев на лидерския пост. „Досега не съм виждал такъв превес. Националният съвет вече се е откъснал от мнението на масата, а това е проблем. Вървим към лидерска партия. Крайно време е да прекъснем порочната традиция в повечето партии – предният председател да посочва следващия”, обясни Кадиев.

Според него трябва да има естествени лидери, които сами да се доказват. Той смята, че изборът за лидер на БСП трябва да е не на конгрес, а вътрешнопартиен избор.
Кадиев беше уверен, че много повече от шестима души са искали да гласуват против Станишев, но „партийната дисциплина не позволява да прекрачат една граница, а има и по-важни неща от това дали си лоялен към председателя или не”.

По думите му е грешка Георги Първанов да се върне на лидерска позиция, а и той самият заявил на пленума, че няма такива амбиции.

Самият Кадиев се зарече, че няма да участва в никакви избори в БСП, освен ако са вътрешнопартийни. „Тогава ще са избори на хората, не на апарата”, аргументира се той.
„Хората изгубиха доверие в правителството рязко, но предсрочни избори не са добър вариант. В израелския парламент има 120 депутати от 12 партии. Стават невъзможни коалиции. Натам вървим, към хаос”, заяви Кадиев.

Неговото мнение е, че трябва да се даде шанс на премиера Пламен Орешарски сам да избере хората в кабинета, тъй като сега само няколко са негово лично назначение. „При Делян Пеевски и Иван Иванов процедурата беше нарушена. Кадиев разкри, че никой от депутатите от БСП не е знаел предварително за кандидатурата на Пеевски за шеф на ДАНС, за преговорите с ДПС, както и кои ще са министрите.

„Не съм от кухнята и то не само аз, а огромна маса от членовете на парламентарната група са от коридора”, призна Георги Кадиев.


В категории: Политика


1
Коментара
1
Коментара по темата
1.
Дернев
23.06.2013 17:33:50
1
1
Ако можеш да се отделиш с още 23-4 -ма от парламентарната група на БСП и създадете нова ПГ. Разбира се това ще е като резултат от самоубийствената политика на настоящото ръководство на БСП, а не ход срещу самата партия.Като независими с ГЕРБ може да създадете наистина експертно правителство до следващите избори за ЕП. До тогава да се създаде новия ИК и подготви обеденяваща база за ВНС.
Ако е невъзможно, продължавай по същият начин и работете съвместно с Т. Дончева. Тази партия ще трябва да се промени. И това ще стане.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Слави затваря телевизията? Слави затваря телевизията? Два негови проекта вече тръгнаха по Би Ти Ви Българската следа в терора с пейджърите била димка, но проф. Чуков намери връзка с атентата в Сарафово Българската следа в терора с пейджърите била димка, но проф. Чуков намери връзка с атентата в Сарафово  Във вестника на „Хизбула“ пишело, че ливанецът, който е наредил терористичния акт на бургаското летище, е изчезнал безследно  Проговори за отношенията си с Мария Игнатова Проговори за отношенията си с Мария Игнатова Всяка неделя Рачков ще посреща популярни български изпълнители, готови да се впуснат в необичайно приключение да намерят изкусните певци сред умели имитатори Колкото по-стари ставаме, толкова по-малка пенсия ще получаваме Колкото по-стари ставаме, толкова по-малка пенсия ще получаваме При използване на „швейцарското правило“ за вдигане на пенсиите се взема предвид не само ръстът на доходите, а и инфлацията в страната Бизнесменът Йоско Алипиев застана начело на ДПС-Ново начало в Бургас Бизнесменът Йоско Алипиев застана начело на ДПС-Ново начало в Бургас Той е ново име за политиката, но има богат опит в реализирането на редица обществени каузи Предизвиква мъжете със знойното си тяло, провокира с него и завистливите си колежки Предизвиква мъжете със знойното си тяло, провокира с него и завистливите си колежки Определено знае как да провокира  Направи голямо шоу в новото предаване на бТВ Направи голямо шоу в новото предаване на бТВ Докато с Ути Бъчваров опитваха да познаят възрастта на чаровен готвач на име Мартин, Лара не само остана впечатлена от външния му вид, но и направи шеговита закана Диетологът д-р Георева съветва: Ако искате десерт, изяжте го с удоволствие и без чувство за вина Диетологът д-р Георева съветва: Ако искате десерт, изяжте го с удоволствие и без чувство за вина При гладуване тялото ви „похапва“ от собствената ви мускулна тъкан, не от мазнините Ще плати ли неустойка след трагедията с пилотите ни заводът, в който е извършил ремонт на самолета Ще плати ли неустойка след трагедията с пилотите ни заводът, в който е извършил ремонт на самолета  Това няма да върне нашите колеги, коментира министърът на отбраната ген. Атанас Запрянов Цанко с нов подвиг, преплува 120 км в Дунав Цанко с нов подвиг, преплува 120 км в Дунав 37-годишният бургазлия тръгна от видинското село Ясен, а финалната му точка бе на историческо място - кораба “Радецки” в Козлодуй
Зеленски ще се срещне с Байдън, Харис и Тръмп Зеленски ще се срещне с Байдън, Харис и Тръмп Президентът на Украйна ще говори и от трибуната на Общото събрание на ООН за войната с Русия Убиха грузинска ЛГБТ инфлуенсърка в дома ѝ Убиха грузинска ЛГБТ инфлуенсърка в дома ѝ Известната транссексуална актриса и модел Кесария Абрамидзе е ликвидирана след приемането на закона за хората с различна сексуална ориентация Израел атакува Ливан след ударите с пейджърите бомби Израел атакува Ливан след ударите с пейджърите бомби Експлозивите били вградени във взривилите се устройства преди те да пристигнат в Ливан Жена беше нападната от питон в дома си Жена беше нападната от питон в дома си В убийствена прегръдка на змията жената прекарала около два часа В това село е най-голямата избирателна секция в Европа - с 14 932 избиратели В това село е най-голямата избирателна секция в Европа - с 14 932 избиратели Детайл е, че тя се намира в благоевградското село Бело поле, където в действителност живеят 600 души Сам ли си е виновен Доналд Тръмп за атентатите срещу него? Сам ли си е виновен Доналд Тръмп за атентатите срещу него? Това е новата ситуационна мантра на американските демократически говорители в предизборната кампания Да вдигнем ли червен картон на Скопие за ЕС? Северна Македония била марионетка на Сърбия Да вдигнем ли червен картон на Скопие за ЕС? Северна Македония била марионетка на Сърбия Доц. Спас Ташев намекна, че вицепремиерът Александър Николоски нарекъл българите мизерни под влияние на господарите му от Белград 17-годишна подкара влак на метрото в Ню Йорк и го разби 17-годишна подкара влак на метрото в Ню Йорк и го разби Тийнейджърката е арестувана, издирват неин съучастник Ад в Ливан! Най-малко 20 убити и над 450 ранени при нова вълна експлозии на уоки-токита Ад в Ливан! Най-малко 20 убити и над 450 ранени при нова вълна експлозии на уоки-токита Ще ескалира ли напрежението в Близкия изток? Зарязан бивш Playboy модел стана "най-секси таксиметров шофьор в света" Зарязан бивш Playboy модел стана "най-секси таксиметров шофьор в света" "Работя за Uber с кола под наем, за да свързвам двата края.", сподели Нанет Хамънд Лоскиаво
Лена БОРИСЛАВОВА Лена БОРИСЛАВОВА Антон Славчев опъва чадър там, където трябва, а когато е необходимо го свива
Виц на деня Виц на деня - Мило, да отидем на някое романтично място. Само двамата, да се гушкаме.
- Я не се скатавай, а почвай лютеницата.
Виц на деня Виц на деня Парадоксът във фотографията - колкото са по-стари снимките, толкова си по-млад на тях... Статус във фейсбук Статус във фейсбук Всеки може да бъде поет... стига да се намери жена, която да го поеме!
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори