×
Бизнес ЮГ София Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Царево ще тегли кредит от 3 млн.лева, за да върже "бюджета на прогреса"


Царево ще тегли кредит от 3 млн.лева, за да върже "бюджета на прогреса"
Община Царево изненадващо покани жителите на обсъждане - за тегленето на кредит в размер на 3 млн. лева, част от парите ще отидат за обекти от капиталовата програма
20 Май 2013, Понеделник, 11:29 ч.
Автор: Флагман.БГ

С парите щели да бъдат финансирани обекти от капиталовата програма

Община Царево се готви да тегли кредит от 3 млн. лева. Като мотив за задължението е посочено изплащането на досегашен дълг и финансирането на обекти от капиталовата програма. За тази цел администрацията кани жителите на южната морска община на обсъждане на 28 май.

Начинът на обезпечаване на кредита ще бъде по реда на Закона за особените залози върху бюджетната сметка на Община Царево, по която постъпват собствените средства на общината и изравнителната субсидия, поясняват от администрацията, оглавявана от кмета Георги Лапчев.

Опозицията остана изненадана от решението на градоначалника да тегли заем, тъй като по време на приемането на бюджета за тази година той беше определян като "бюджет на прогреса и начало на възхода на общината". Същевременно обяснението за изплащането на досегашен кредит не изглежда основателно, тъй като Царево има един дълг, теглен през 2009 година в размер отново на 3 млн. лева. Той е за период от 10 години, а годишната вноска е 300 хил. лева.

„В момента се правят всевъзможни опити да се вземат пари от обикновените хора, но явно общината е доведена до фалит”, казаха общински съветници от опозицията.

Местните хора широко коментират скока на таксата за детски градини от 20 на 30 лева, както и опита на управляващите да увеличат сумата, която трябва да плащат за млечна кухня на децата си майки, които не са жители на Царево. „Не може да си дал куп пари за имот на територията на общината и накрая и детето ти да бъде дискриминирано”, възмущаваха се местни жители.


В категории: Царево


Флагман.БГ Откриха неизвестна творба на Моцарт Откриха неизвестна творба на Моцарт 20/09/2024, Петък 14:40 0
16
Коментара по темата
16.
eee
28.06.2013 15:27:15
0
0
Община Царево е брокерска къща, майката на друг виден гербер от ОбС Мара Атанасова оценява общинските земи, жалват се от опозицията

Съпругата на председателя на Общинския съвет в Царево Даниел Скулиев от ГЕРБ – Таня Пейчева се уреди с атрактивен имот в стария квартал на морския град – „Василико”, където къщи и вили притежават популярни личности от българския хайлайф и бизнес. Районът от известно време е предпочитан и от чужденци, предимно от заможни руснаци, които вече са се заселили в апартхотелите от бившия къмпинг „Нестинарка”.
Таня Пейчева е бивш технически сътрудник в ММЦ „Приморско“, но откакто съпругът й е в местната политика, го раздава бизнесдама. Тя се е сдобила с общинския имот на скромната сума от 76 лева на кв.м. без ДДС,
15.
марин
24.05.2013 19:57:49
0
9
Граждани на Царево, за пореден път се опитват да ви излъжат с откровени лъжи, разчитайки на вашата наивност и некомпетентност.Заема от 2009 год. беше със срок на погасяване 10 години,тоест след изминалите 3 години от него е изплатен вече 1 мил. лева. А относно средства,необходими за капиталовата програма да се иска информация от администрацията относно изпълнението на приходите за 4 месечието на 2013 година и ако има неизпълнение да се даде обяснение защо. Не е ясно и за кои обекти от капиталовата програма са средствата и по колко са за даден обект.Когато се приемаше бюджета,всички реално мислещи хора виждаха,че е неизпълним,но ръководството на общината твърдеше,че това е най реалния и изпълним бюджет. а и в решението на общинския съвет няма намерение за поемане на дълг.
14.
V
23.05.2013 15:19:03
0
5
S kredita shte se plati na artistichnoto semeistvo za kratkata im izqva,za na Utiti Debeliq tigana i t.n. desetki hilqdi levove...mojete da proverite kolko e plateno za minalogodishnite im uchastiq!
13.
Да на нормалността!!!
23.05.2013 13:46:40
0
4
Общинските съветници да поискат ревизия от управлението на Лапчев !Да се покажат публично всички договори и тези за консултанска дейност на 28 май !
12.
lap4ev
23.05.2013 10:35:25
0
2
lap4ev ti si alt ne stava6 razberi iskate parite za da gi har4ite s djonkata i cigolaria vie ste ludi hora takava barkotia 6te napravite, tragvaite si ei maloumnici
11.
ana.margaritova
22.05.2013 14:40:59
0
4
ГЕРБ=рекет ,мизерия,лъжи тотална липса на управленски кадри
БСП=рекет,мизерия,лъжи,управленски кадри можещи да облагодят само себе си
ДПС=обръч от фирми,пълен диктат на нуменклатурно забогатели агенти на ДС
АТАКА=пълен демагожки план"сидеров',не съобразен с нито един стандарт световен или европейски,липса на какъвто и да е Морал,управленски потенциал 0(нула),липса на кадри само лупени
ЕТО ТОВА Е ПАРЛАМЕНТА ,въпроса вече не е дали хората ще запалят тая паплач в Парламента ,А КОГА?
10.
г-н Вълчев
22.05.2013 12:17:21
0
4
Пропускате дребния факт, че при нас важи една максима: "Не е важно какво е и колко струва, а важното е да е на някакъв кяр." Абе не знам, може и аз да не съм прав, може грешно да разсъждавам (сигурно).Болно ми е - всички искаме едно - да живеем добре, а политиците успяха да ни насъскат едни срещу други.
Разделяй и владей
И успяват
Българин срещу българин? Еми това е тъжно. Много много тъжно.
9.
Бургас
22.05.2013 12:08:39
2
0
Редакторите, кога ще се научите да пишите правилно?
8.
Платени статийки някакви.
22.05.2013 12:06:02
4
1
Мисля, че за да бъде обективна една статия, а не тенденциозна като тази , авторът и трябва да е запознат от личен опит, а не чул и цитирaл.На фона на всички тежки престъпления това е направо леко нарушение!
7.
Змей Горянин
22.05.2013 10:45:09
0
5
Ако всички са умни кой ще пасе кравите.Нормално е да има 20 % прости хора в обществото .
Не е нормално тези хора да са в управлението на държавата! ВЪЗПИТАНИЕТО на българите е ГРЕШНО !!! Търпението на всички граждани е стигнало до там,че ние народа сме стигнали до дъното на отчаянието и с лекота ще пометем всичко и всички вървящи против нашите и на държавата интереси.Ами да,пак в стил ” за милиони няма закони,за кокошка няма прошка”.
6.
Глупости на търкалета,товарищи красноармейцы .
22.05.2013 10:11:26
3
1
И два живота да имах, и в двата ще остана лют антикомунист. В момента тия оправдаха и най-страшните ми предчувствия, но и убеждението, че всичко дотук беше ПРЕВРАТ.Това е положението бракя.п.с. п.с. Сюнетите на членове на партия Б С П започват днес, следобяд.
Присъствието задължително
5.
Киро Бизона
22.05.2013 10:04:55
1
1
Нещо ми се губят форумните гъзосмуци, които досега си деряха гърлата, че ГЕРБ=БСП. Къде сте бе, проговорете, или не можете да си отлепите джуките от хемороидите на украинския съсел!Добре дошли в 1989 година.
4.
Стефан
22.05.2013 10:01:49
0
3
Те пак са тук. И пак ще си отидат с ритник. Но на теб български народе кога ще ти дойде акъла?Това е истнински майтап ! Корупцията и късогледството започват и избора на нелогични личности и странни избори...ПРОТЕСТИТЕ ИДВАТ!
3.
Червено Боклуч
22.05.2013 09:57:14
1
5
Mен ме е срам да живея в такава държава,в която безсрамници ме управляват,без морал,чест и достойнство! Какъв цинизъм .ГЕРБ са най-големите комунисти и мутри. Най-големите престъпници и подли гадове, които прецакват дори своите хора от алчност.
2.
мацан
20.05.2013 19:33:36
3
14
бюджета на прогреса и на възхода се спука като балон, щото да управляваш община не като да броиш дърветата в гората , а и боко тиквата го няма вече да му поискат пари.Лапчев хвани си пътя докато е време, че от тука на сетне само неприятности те очакват слънцата горе залязаха ти ще обереш парсата бъди сигурен.
1.
Царево ще тегли кредит от 3 млн. лева
20.05.2013 12:30:41
3
6
Дянков купува имение за 2 милиона лв. в Созопол?
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Шофьор се заби в пътна камера на АМ Хемус Шофьор се заби в пътна камера на АМ Хемус Инцидентът е станал край Ботевград Близо цял град в България страда от Алцхаймер Близо цял град в България страда от Алцхаймер Около 70 000 души имат това коварно заболяване  Смъртоносна трагедия с 3 мъже и една жена на плажа "Бутамята" в Синеморец Смъртоносна трагедия с 3 мъже и една жена на плажа "Бутамята" в Синеморец Силни подводни течения задърпали жена, а трима мъже скочили да я спасят - единият се удавил Хартиеният касов бон на бензиностанцията остава в историята Хартиеният касов бон на бензиностанцията остава в историята Режат родители без права от данъчно облекчение. Край на презапасяването с бандероли за цигари ЮИДП осигури 100 куб.м строителна дървесина за пострадали ферми в Харманли и Равна гора ЮИДП осигури 100 куб.м строителна дървесина за пострадали ферми в Харманли и Равна гора Материалите ще послужат за възстановяване на кошара за отглеждане на животни, изгоряла при пожара Баровец черпи с литри „Дом Периньон“ Джокович в софийската чалготека Баровец черпи с литри „Дом Периньон“ Джокович в софийската чалготека Това е т.нар. „горяща пирамида“ от бутилки, за която се е бръкнал към 15 000 лева Кризата в ДПС блокира ОбС-Руен Кризата в ДПС блокира ОбС-Руен 19 съветници не присъстваха на днешното редовно заседание Станишев продава лукс апартамент в най-баровската сграда в Созопол? Станишев продава лукс апартамент в най-баровската сграда в Созопол? Тя е кацнала на скала над морето и е проектирана от брат му Георгий Станишев Слави затваря телевизията? Слави затваря телевизията? Два негови проекта вече тръгнаха по Би Ти Ви Българската следа в терора с пейджърите била димка, но проф. Чуков намери връзка с атентата в Сарафово Българската следа в терора с пейджърите била димка, но проф. Чуков намери връзка с атентата в Сарафово  Във вестника на „Хизбула“ пишело, че ливанецът, който е наредил терористичния акт на бургаското летище, е изчезнал безследно 
Зеленски ще се срещне с Байдън, Харис и Тръмп Зеленски ще се срещне с Байдън, Харис и Тръмп Президентът на Украйна ще говори и от трибуната на Общото събрание на ООН за войната с Русия Убиха грузинска ЛГБТ инфлуенсърка в дома ѝ Убиха грузинска ЛГБТ инфлуенсърка в дома ѝ Известната транссексуална актриса и модел Кесария Абрамидзе е ликвидирана след приемането на закона за хората с различна сексуална ориентация Израел атакува Ливан след ударите с пейджърите бомби Израел атакува Ливан след ударите с пейджърите бомби Експлозивите били вградени във взривилите се устройства преди те да пристигнат в Ливан Жена беше нападната от питон в дома си Жена беше нападната от питон в дома си В убийствена прегръдка на змията жената прекарала около два часа В това село е най-голямата избирателна секция в Европа - с 14 932 избиратели В това село е най-голямата избирателна секция в Европа - с 14 932 избиратели Детайл е, че тя се намира в благоевградското село Бело поле, където в действителност живеят 600 души Сам ли си е виновен Доналд Тръмп за атентатите срещу него? Сам ли си е виновен Доналд Тръмп за атентатите срещу него? Това е новата ситуационна мантра на американските демократически говорители в предизборната кампания Да вдигнем ли червен картон на Скопие за ЕС? Северна Македония била марионетка на Сърбия Да вдигнем ли червен картон на Скопие за ЕС? Северна Македония била марионетка на Сърбия Доц. Спас Ташев намекна, че вицепремиерът Александър Николоски нарекъл българите мизерни под влияние на господарите му от Белград 17-годишна подкара влак на метрото в Ню Йорк и го разби 17-годишна подкара влак на метрото в Ню Йорк и го разби Тийнейджърката е арестувана, издирват неин съучастник Ад в Ливан! Най-малко 20 убити и над 450 ранени при нова вълна експлозии на уоки-токита Ад в Ливан! Най-малко 20 убити и над 450 ранени при нова вълна експлозии на уоки-токита Ще ескалира ли напрежението в Близкия изток? Зарязан бивш Playboy модел стана "най-секси таксиметров шофьор в света" Зарязан бивш Playboy модел стана "най-секси таксиметров шофьор в света" "Работя за Uber с кола под наем, за да свързвам двата края.", сподели Нанет Хамънд Лоскиаво
Лена БОРИСЛАВОВА Лена БОРИСЛАВОВА Антон Славчев опъва чадър там, където трябва, а когато е необходимо го свива
Виц на деня Виц на деня - Мило, да отидем на някое романтично място. Само двамата, да се гушкаме.
- Я не се скатавай, а почвай лютеницата.
Виц на деня Виц на деня Парадоксът във фотографията - колкото са по-стари снимките, толкова си по-млад на тях... Статус във фейсбук Статус във фейсбук Всеки може да бъде поет... стига да се намери жена, която да го поеме!
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори