Проф. Байкова: Внимавайте с коледната трапеза, изварата е ключът към здравето

Не претоварвайте стомаха си с месо, консумирайте повече извара, съветва диетологът проф. Донка Байкова.
25 Декември 2012, Вторник, 08:28 ч.
Автор: Бесове.БгВместо скъп подарък, дайте на детето си зеленчуков "светофар", съветва диетоложката
Първите дни след дългия коледен пост не са време за преяждане, а за разумно хранене. Не претоварвайте стомаха си, каза диетологът проф. Донка Байкова в студиото на "Здравей, България". Дамата, която е преподавател във Факултета по обществено здраве към Медицински университет – София, съветва днес да заложим на млечните продукти в менюто си. Започнете деня с извара или кисело мляко, а за обяд консумирайте пилешкото месо или риба, добавя проф. Байкова. Ако все пак решите свинското месо да присъства на празничната ви трапеза, то трябва да е в по-малко количество.
След седемте или 11-те ястия от Бъдни вечер, трябва дадем възможност на организма да се възстанови. Освен с мазните пуйки или свински бутове, диетологът съветва днес да внимаваме и с наздравиците, защото не било никак здравословно да се пие повече от бутилка вино за 12 часа.
Ако още не сте избрали какво да подарите на детето си, тичайте към зеленчуковия магазин. Вместо скъп подарък, дайте му "светофар" от зеленчуци, увит в целофанова опаковка и окрасен с панделка, каза още Донка Байкова в ефира на Нова ТВ. Тя разкри, че в някои страни украсяват елхите със зеленчуци.
В категории:
Здраве






Претърпя тежка злополука
13/03/2025, Четвъртък 22:00
0







Зрителите да очакват пълен шок в Ергенът
13/03/2025, Четвъртък 21:41
2













