Шеф-готвачът на хотел "България" Стоян Мавров представя новата европейска кухня

"В България също можем да правим хубав пай" казва шеф-готвач Стоян Мавров на приятелите си в чужбина и показва уникален пай от сини сливи по собствена рецепта
Ключови думи:
гурме, хотел България, ресторант, шеф-готвач, Стоян Мавров, рецепта, английска кухня, италианска кухня, френска кухня, t-bone, телешки стек, пай от сини сливи, мелфьой, тортила, скариди, видео
27 Септември 2012, Четвъртък, 13:41 ч.
Автор: Добромир ДОСКАЧАРОВ, снимки и видео: автораЕсента идва в Бургас с рибни дарове, телешко и най-добрия български пай от сини сливи
В това видео от поредицата на Бесове.бг “Богове на изтънчения вкус” шеф-готвач Стоян Мавров ни кани в кухнята на Хотел “България” в Бургас. Заедно със своя приятел и помощник Иво Цонков, заедно приготвиха пред камерата ни няколко ястия от новото есенно-зимно меню на ресторанта.
Мавров е сред най-изкусните виртуози на гурме-кухнята на Балканския полуостров, който не просто готви вкусно, а създава шедьоври. Под ръцете му храни и подправки се обработват и подреждат в перфектно изпипани форми за да създадат цялостно изживяване на изтънченост у посетителите на ресторанта в Хотел “България”. Комбинирането на различни кухни е любим похват на Стоян Мавров, който присъства и в ястията, които приготвя във видеото. T-bone представлява телешки стек, който шеф-готвачът поднася с гъби кладница, панирани лукчета и цял картоф, чери домати и билки. Ястието е от английската кухня като комбинира ароматното и сочно филе с уханието на дървесни гъби и печен картоф. Италианските готвачи могат да завидят за умението, с което Мавров приготвя мелфьой от скариди с авокадо и тортила чипс. Сякаш между другото сред ястията се появява и рибен пай, представител на френската кухня. С вид на малък кекс, той ще изненада ценителите на гурме кухня с пълнежа си от морски дарове.
За финал шеф-готвачът на “България” приготви пай от сини сливи, но по негова собствена рецепта. Той сподели, че негови приятели, живеещи в чужбина, подценявали българските пайове. Със своето творение от прясно набрани сини сливи, редукция от порто и декориран с физалис, Стоян Мавров показва, че за доброто кулинарно изкуство няма граници.
Вижте как се готви качествено и здравословно е кухнята на Хотел “България”:
В категории:
Богове на изтънчения вкус






Учителка правила секс с ученик 34 пъти в училищен басейн
29/03/2025, Събота 23:09
1

Сексолог работи в Китай и разказа за странностите на местните жени
29/03/2025, Събота 22:00
0

Спипаха гореща порномоделка в отвратителен сексуален акт с млад рапър на мач от NBA
29/03/2025, Събота 21:40
2



Самолет със 131 пътници се размина на косъм от удар с изтребител в САЩ
29/03/2025, Събота 21:20
0

Зеленски поиска страните от Черноморието да наблюдават примирието в Черно море
29/03/2025, Събота 21:00
0

Разследват смъртта на мъж в Стара Загора
29/03/2025, Събота 20:30
0

Германското разузнаване твърди: Русия подготвя нападение срещу НАТО
29/03/2025, Събота 20:00
3



65% от парите ни отиват за сметки, храна и здраве
29/03/2025, Събота 19:30
1

Заподозреният за нападението с нож в Амстердам е украинец
29/03/2025, Събота 19:00
2

Путин се стремял към доктрината „Брежнев”
29/03/2025, Събота 18:40
2