Шеф-готвачът на хотел "България" Стоян Мавров представя новата европейска кухня
"В България също можем да правим хубав пай" казва шеф-готвач Стоян Мавров на приятелите си в чужбина и показва уникален пай от сини сливи по собствена рецепта
Ключови думи:
гурме, хотел България, ресторант, шеф-готвач, Стоян Мавров, рецепта, английска кухня, италианска кухня, френска кухня, t-bone, телешки стек, пай от сини сливи, мелфьой, тортила, скариди, видео
27 Септември 2012, Четвъртък, 13:41 ч.
Автор: Добромир ДОСКАЧАРОВ, снимки и видео: автораЕсента идва в Бургас с рибни дарове, телешко и най-добрия български пай от сини сливи
В това видео от поредицата на Бесове.бг “Богове на изтънчения вкус” шеф-готвач Стоян Мавров ни кани в кухнята на Хотел “България” в Бургас. Заедно със своя приятел и помощник Иво Цонков, заедно приготвиха пред камерата ни няколко ястия от новото есенно-зимно меню на ресторанта.
Мавров е сред най-изкусните виртуози на гурме-кухнята на Балканския полуостров, който не просто готви вкусно, а създава шедьоври. Под ръцете му храни и подправки се обработват и подреждат в перфектно изпипани форми за да създадат цялостно изживяване на изтънченост у посетителите на ресторанта в Хотел “България”. Комбинирането на различни кухни е любим похват на Стоян Мавров, който присъства и в ястията, които приготвя във видеото. T-bone представлява телешки стек, който шеф-готвачът поднася с гъби кладница, панирани лукчета и цял картоф, чери домати и билки. Ястието е от английската кухня като комбинира ароматното и сочно филе с уханието на дървесни гъби и печен картоф. Италианските готвачи могат да завидят за умението, с което Мавров приготвя мелфьой от скариди с авокадо и тортила чипс. Сякаш между другото сред ястията се появява и рибен пай, представител на френската кухня. С вид на малък кекс, той ще изненада ценителите на гурме кухня с пълнежа си от морски дарове.
За финал шеф-готвачът на “България” приготви пай от сини сливи, но по негова собствена рецепта. Той сподели, че негови приятели, живеещи в чужбина, подценявали българските пайове. Със своето творение от прясно набрани сини сливи, редукция от порто и декориран с физалис, Стоян Мавров показва, че за доброто кулинарно изкуство няма граници.
Вижте как се готви качествено и здравословно е кухнята на Хотел “България”:
В категории:
Богове на изтънчения вкус
Малкият креслив орел царува в Сакар планина
Тръмп ще уволни 15 000 трансджендъри от US-армията
България e 37 години без победа над Ирландия
Никой не вярва, че този течен шоколад е домашен, вкусът му е неустоим
Николай Димитров: Община Несебър изпълнява отговорна и целенасочена политика за опазване и съхраняване на Стария град
„Витошка“ е сред най-скъпите търговски улици в света
25/11/2024, Понеделник 19:00
0
Никой не вярва, че този течен шоколад е домашен, вкусът му е неустоим
25/11/2024, Понеделник 18:41
0
Мъж изгони съпругата си от бащината ѝ къща и се опита да я удуши пред полицаи
25/11/2024, Понеделник 18:21
0
Теле вкара бургазлия в болница
25/11/2024, Понеделник 18:11
1
Тази дама отсече, че Димо Алексиев е...
25/11/2024, Понеделник 18:10
2
Жилищните кредити у нас растат с 26,5% до 24,1 млрд. лева
25/11/2024, Понеделник 18:00
1
Свалих близо 10 кг за две седмици с елда диета
25/11/2024, Понеделник 17:40
0
Извратеняк онанира пред училище, пълно с деца
25/11/2024, Понеделник 17:27
2
4 яйца, чаша грис и малко орехи и буквално се връщаш в детството
25/11/2024, Понеделник 17:20
0
България e 37 години без победа над Ирландия
25/11/2024, Понеделник 17:17
0
Радва се на голяма любов
25/11/2024, Понеделник 17:00
0
Секретен документ разкрива плана на Путин за прекратяване на войната в Украйна
25/11/2024, Понеделник 16:41
5