×
Вкусно Бизнес ЮГ София Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • На 26 март празнуват всички с имената Гавраил, Гаврил, Гавраила, Гаврила, Габриел, Габриела, Габи
  • Кабинетът ще обсъди важни решение по договора за закупуване на медицинските хеликоптери
  • Отбелязваме Световния ден за информираност за епилепсия, осветяват Моста в Бургас в лилаво
  • Психиатри в цялата страна излизат на протест заради 5-процентовото увеличение на заплатите им, което според тях е „крайно унизително”
  • Хороскопа си за деня виж тук
  • Чарлз Трети отмени посещението си във Ватикана заради здравето на папата
  • Облаци и дъжд надвисват над България днес
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Баба ми ме научи как да направя перфектната мусака


23 Февруари 2025, Неделя, 13:40 ч.

7 важни съвета за вкусна и сочна мусака

Мусаката е едно от най-емблематичните ястия на българската кухня, но въпреки популярността си, тя крие много тайни. Ако искате мусаката ви да бъде сочна, ароматна и перфектно изпечена, следвайте тези съвети:

1. Изборът на месо е от значение

Най-добрата мусака се прави с балансирана смес от свинска и телешка кайма. Свинското придава сочност, а телешкото – наситен вкус.

2. Картофите – не твърде дебели, не твърде тънки

Нарежете картофите на еднакви кубчета – около 1 см. Твърде големите парчета ще останат сурови, а прекалено малките ще се разпаднат.

3. Не пропускайте подправките

Класическата комбинация включва черен пипер, червен пипер и чубрица. Лека нотка индийско орехче в заливката ще добави още дълбочина на вкуса.

4. Запържете каймата преди печене

Ако предварително задушите каймата с лук и подправки, тя ще стане по-ароматна и няма да пуска излишна течност в тавата.

5. Тайната е в заливката

Перфектната заливка се прави с яйца, кисело мляко и малко брашно. За по-пухкав ефект добавете щипка сода бикарбонат.

6. Правилната температура на печене

Печете мусаката на 180°C за около 45 минути, след което добавете заливката и допечете до златисто.

7. Оставете я да „почине“

След като извадите мусаката от фурната, изчакайте поне 15 минути, преди да я разрежете. Това ще позволи на вкусовете да се смесят и ястието да стегне.

Следвайки тези съвети, ще получите перфектна мусака – златиста отвън, сочна отвътре и с неустоим аромат. Добър апетит!


В категории: Вкусно


Флагман.БГ Напусна ни известен ресторантьор Напусна ни известен ресторантьор 26/03/2025, Сряда 12:41 0
Флагман.БГ Почина Детето на хилядолетието Почина Детето на хилядолетието 26/03/2025, Сряда 12:29 0
Намаляват заплатите в МВР
Намаляват заплатите в МВР 26/03/2025, Сряда 11:00 1
0
Коментара по темата
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Въвеждат еднодневни винетки Въвеждат еднодневни винетки Камионите с “такса задръстване” Министерството на туризма глоби концесионера на плаж Бутамята Министерството на туризма глоби концесионера на плаж Бутамята До решението се стигна след резултатите от незабавната проверка, разпоредена от министъра на туризма Мирослав Боршош Вандализмът срещу Мъск или как толерантността умря от собственото си лицемерие Вандализмът срещу Мъск или как толерантността умря от собственото си лицемерие Как за една нощ защитниците на човешки права станаха терористи БСП: Не сме забравили своя дълг пред тракийските българи и техните потомци БСП: Не сме забравили своя дълг пред тракийските българи и техните потомци Социалистите с призив за защита на правата на тракийските българи по повод Деня на Тракия България с активно участие в New Deal Europe 2025 с подкрепата на Министерството на туризма България с активно участие в New Deal Europe 2025 с подкрепата на Министерството на туризма Ще продължим да работим целенасочено за утвърждаването на България като конкурентоспособна и устойчива туристическа дестинация, заяви министърът на туризма Мирослав Боршош Разбиха организирана група за трафик на бежанци през България, тарторът е бургазлия (СНИМКИ) Разбиха организирана група за трафик на бежанци през България, тарторът е бургазлия (СНИМКИ) Извършени са три ареста - в морския град, в Карнобат и в Пловдив Тежко меле във Варна: Бургазлия прати в болница трима младежи, единият е с опасност за живота Тежко меле във Варна: Бургазлия прати в болница трима младежи, единият е с опасност за живота 4 коли са с щети след катастрофата От първи април минималната здравна вноска за безработните става 43,08 лв. месечно От първи април минималната здравна вноска за безработните става 43,08 лв. месечно Срокът за внасяне на тези вноски е до 25-о число на месеца, следващ месеца, за който се отнасят Намаляват заплатите в МВР Намаляват заплатите в МВР В сектор “Сигурност” има нужда от реформа, заяви вицепремиерът Томислав Дончев Снимка на деня: Радостин Василев и феновете му протестират пред парламента Снимка на деня: Радостин Василев и феновете му протестират пред парламента НС възстанови групата на МЕЧ
Напусна ни известен ресторантьор Напусна ни известен ресторантьор Тъжната вест съобщава своя внук – Божидар Данаилов, наследник на известния пловдивски ресторантьор и дългогодишен собственик на ресторант „Малкия Бунарджик" Наемите в Лондон доближиха 3220 евро Наемите в Лондон доближиха 3220 евро В Рим искат 2000 евро на месец Почина Детето на хилядолетието Почина Детето на хилядолетието Издъхна едва на 25 години  Търпят бой, унижение и забрани Търпят бой, унижение и забрани Зад лъскавия живот на турските актриси се крие високата цена на успеха Мощен бизнесмен, ударил шамар на Костадин Костадинов, празнува днес Мощен бизнесмен, ударил шамар на Костадин Костадинов, празнува днес Става на 58 години Трагичната история на Джъстин Бийбър и сексуалния тормоз в музикалната индустрия Трагичната история на Джъстин Бийбър и сексуалния тормоз в музикалната индустрия Днес някогашната тийн звезда е развалина От Белия дом с подробности за гафа с журналиста и военните От Белия дом с подробности за гафа с журналиста и военните Съветник на американския президент пое отговорност Тръмп се хвали с напредък за мира в Украйна, но сделката за АЕЦ „Запорожие“ пропада Тръмп се хвали с напредък за мира в Украйна, но сделката за АЕЦ „Запорожие“ пропада  От Кремъл са категорични, че АЕЦ „Запорожие“ е руска и прехвърлянето й на друга страна е невъзможно  Знаменит тенисист с култово последно желание Знаменит тенисист с култово последно желание Агилера поиска студена бира Желание за стриптийз в „Ергенът“, но Мартин отказа Желание за стриптийз в „Ергенът“, но Мартин отказа Това е гадно, каза той, след като Анна-Мария го би в игра и това й даде право да поиска нещо от него
Станислав Балабанов Станислав Балабанов Отдавна са им спестяванията на депутатите от "Възраждане" в евро Виц на деня Виц на деня - Ало, обаждам се само да ти кажа, че те обичам!
- Господине, объркали сте номера! Ние сме фабриката за ракия...
- Знам...!
Виц на деня Виц на деня - Асане, наеш ли английски?
- Да!
- Какво означава 7 days?
- Курасан...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Когато една жена спре да яде след 18.00, в 19.00 почва да гризе съпруга си!
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева-Бакалова
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори