На пръв поглед обикновен, но с пълнеш изненада! Ще се влюбите в този кекс
Вътре крие най-вкусният ванилов крем
Предлагаме ви рецептата за чуден сладкиш, който е наистина вкусен, мек и същевременно сочен.
Можете да го направите с или без плодове. За измерване на продуктите използвайте чаша с обем 250 мл.
Ако използвате различен обем, винаги измервайте всички съставки с една и съща чаша, това е гаранция за успех.
Интересното тук е, че кремът се „крие“ в тестото – понеже няма да го видите, изненадата ще последва, когато отхапете парченце – буквално ще се разтопи в устата ви! Ето необходимите продукти за този Сладкиш-изненада с ванилов крем:
1 чаша обикновено брашно
1 опаковка бакпулвер
1 чаша полугрубо брашно
1 чаша мляко
3/4 чаша кр.захар
1 опаковка ванилова захар
1/2 чаша олио
2 яйца
За крема:
3/4 чаша пудра захар
2 чаши заквасена сметана 16% (400 г)
2 яйца
1 опаковка ванилов пудинг на прах
1 опаковка ванилова захар
По избор:
плодов компот
пресни малки плодове
замразени плодове (овкусени със захар)
Начин на Приготвяне:
Първо разбъркайте продуктите за тестото с миксер.
Първо яйца със захар до пяна, след това течни съставки и накрая насипни съставки.
За крема:
Смесете всички съставки за крема (ще използваме пудинг от пакетче, а не сварен пудинг) и разбийте с миксер.
Наредете 1/2 от тестото върху тава, застлана с хартия за печене (или намазнена и поръсена с брашно) .
Върху тестото се разпределя кремът с пош или обикновена лъжица (може на зигзаг или на острови).
Накрая добавяме плодовете и остатъка от тестото.
Сладкишът може да се приготви и без плодове.
Ако използвате плодове от компот, препоръчвам да намалите малко захарта, а също и да ги отцедите хубаво.
Пече се при температура 170 градуса около 45-55 минути. Трябва да се внимава да не загори.
Поръсете готовия сладкиш с пудра захар.