Най-вкусните сарми за Нова година
Ето рецептата
Сезонът на сармите е все още в сила - а приготвянето на перфектните такива е специфично и домакините трябва да са запознати, пише "Фокус". Рецептите са много и разнообразни и днес ще ви представим една от тях, за да изненадате всички вкъщи:
Ето и какви продукти ще са ви нужни:
кайма - 600 г;
чубрица;
червен пипер;
черен пипер;
доматена паста;
ориз - 50 г;
лук - 1 глава;
праз - 1 стрък;
зехтин - 3 с.л.;
зелева чорба;
стафиди - 30 г;
зелеви листа
сол - на вкус.
Начин на приготвяне:
Първо започнете с обработката на месото. То трябва да се смели на кайма, а след това към него се добавят подправките и стафидите. Оставете го да престои в хладилника за един ден.
В подходящ съд се задушават лук, праз лук, зехтин и малко вода. Добавят се и доматите. Сместа се оставя на котлона да поври за 15 минути.
Новогодишна баница с крема сирене, която се получава много по-пухкава и вкусна
Следващата стъпка е смесването на каймата, ориза и сместа. Оформят се зелеви сарми, които се подреждат в гювеч.
Дъното е добре да се покрие със зелеви листа. Когато подредите сармите, най-отгоре полейте малко олио и зелев сок. Може да поръсите и с червен пипер, ако желаете.
Гювечът се слага във фурната и сармите се пекат около 2 часа на 180 градуса.
Получават се невероятно вкусни и топящи се в устата.
Лионел Меси получи часовник за 1,1 милиона долара
Грешката, която качва разхода на гориво през зимата с до 2 литра на 100 км
Четвърти цвят на светофара: бъдещето на трафика с автономни коли
ЕК отстъпва от забраната на ДВГ, но с нови условия, които може да убият автомобилната индустрия
Празниците насаме: как да превърнем самотата в грижа за себе си
2026: Годината, в която Близнаци, Везни и Водолей спират да отлагат съдбата си
Предсрочните избори (не)избежни – 22 март или 5 април са най-вероятните дати
2025: Рекордна година за златото - поскъпване, търсене и интерес от българските инвеститори
Мария Цънцарова не е освободена от работа
РИОСВ потвърди: Производството на „Кроношпан“ е в екологичните норми
Игнажден чука на вратата: Вярвания, ритуали и как да посрещнем късмета
Тези шишарки са принцесите на Коледа! Впечатляват и с визия, и с вкус!
