Тези вкусни лодки с месо ще ви станат любимо ястие
Всеки знае рецептата
Много хора помнят това ястие като френско месо. Приготвя се за празничната трапеза като основно обилно ястие. Френското месо обаче няма нищо общо с Франция. Това име е измислено от известни готвачи в хотели, където отсядали видни личности.
Ястие с месо „по френски“ придава блясък на хотелите. За да се доближат малко до елита, обикновените хора също приготвят това ястие. Ето и рецептата за вкусни лодки с месо по френски:
Необходими продукти:
Свинско – 1 кг;
Сол – ½ ч.л.;
Черен пипер;
Лук – 1 бр.;
Олио;
Консервирани ананаси – 180 г;
Чери домати – 6 бр.;
Кашкавал – 180 г;
Майонеза.
Начин на приготвяне:
Разделете свинското на малки пържоли с дебелина 1-2 см, набийте ги през целофан с чук. Посолете пържолите, поръсете с черен пипер и смелете сместа на фибри. Нарежете лука на половин пръстени и го поставете върху лист за печене, намазан с растително масло. Ананасите се нарязват на малки кубчета, а чери доматите се нарязват на филийки. Поставете пържолите върху канапе от лук и ги наредете с ананаси и домати.
Настържете сиренето на едро ренде и оформете шапка от сирене върху всяка пържола. Намажете всяка лодка със сирене и майонеза. Печете месото на 200 градуса за 35 минути. Тази версия на месото „по френски“ ще стане любима на вашите гости.
Да ви е сладко!