Напълних чушките с нещо, за което никога няма да се сетите – обядът беше феноменален
Веднъж опитате ли, често ще ги правите, защото са уникално вкусни
Вчера направих пълнени чушки за обяд, но по съвсем различен начин, със съставка, която никога не бихте се сетили да добавите. Чушките се получиха много вкусни и сочни, а веднъж опитате ли, често ще ги правите, защото са уникално вкусни. Идеалният семеен обяд.
Обикновено приготвяме пълнените чушки с кайма и доматен сос или подобен вариант, а в постния вариант се пълнят с картофи или ориз. Ето обаче една нова рецепта за пълнени чушки, която наистина си заслужава да опитате:
Нова рецепта за пълнени чушки
Необходими Продукти:
3-4 супени лъжици олио, една малка глава лук (или 2-3 млади глави лук)
половин чаена лъжичка сол (или на вкус)
2 големи парчета пилешки гърди
черен пипер, смлян
1/2 ч.л.сол
лют червен пипер
къри
вегета (суха подправка)
червен пипер
Ще ви трябват още:
един голям или два по-малки моркова (настъргани)
един домат (нарязан на малки кубчета)
200 г сварен бял ориз
едно пакетче гъбена крем супа
10 средно големи чушки за пълнене
500 мл неутрална заквасена сметана
100 гр. настърган кашкавал за поръсване отгоре
Начин на приготвяне:
Лукът се нарязва на ситно, морковът се настъргва, месото се нарязва на кубчета, пилешките гърди се измиват и овкусяват, сиренето се настъргва. След като направите всичко това, можете да започнете процеса на приготвяне на ястието.
В малко загрято олио запържете ситно нарязания лук. Оставете да къкри около две минути, докато омекне и се глазира, след което добавете пилешкото бяло месо, нарязано на по-малки кубчета. Подправете с подправки на вкус.
Задушете месото при непрекъснато бъркане, след което добавете настъргания морков, един домат, нарязан на ситно и отново разбъркайте добре, за да се смесят съставките. Приблизително 5 минути са достатъчни, за да се изпържи месото от всички страни.
След това добавете двеста грама ориз, предварително сварен (не много) и прецеден.
Разбъркайте отново добре и смесете съставките. Най-накрая идва тайната съставка и това е гъбената крем супа на прах (от пакетче). Изсипете цялото съдържание на пакетчет в задушеното месо.
Разбъркайте добре и изключете котлона. Междувременно пригответе чушките: измийте ги и ги почистете от дръжките и семената. Внимателно гребвайте от сместа с лъжица и напълнете чушките (по две-три супени лъжици на чушка).
Залейте пълнените чушки с течна заквасена сметана. Върху чушките поръсете настърган кашкавал (гауда) по избор. Сложете готовото ястие в предварително загрята фурна на 180 градуса и печете около 50 минути.
Печените чушки са много вкусни и сочни. Сервирайте с част от соса, който ще се образува в тавата.
Насладете се на тази вкусотия!