У дома наричаме тези шишарки принцесите на Коледа - първо те грабва визията, после вкусът
Можете да ги приготвите със или без пълнеж
Прекрасни и оригинални коледни сладки , на които със сигурност ще се насладите! Приличат на малки шишарки и въпреки че са направени от най-простите съставки, вкусът им е фантастичен! Можете да ги приготвите със или без пълнеж. Зарадвайте себе си и близките си с тази лесна рецепта за коледни бисквитки.
Сладки коледни шишарки
Необходими Продукти:
за 15 броя (500 g):
100 г меко масло
90 г пудра захар
щипка сол
50 мл растително масло
1 яйце
270-300 г обикновено брашно
25 г какао
1/2 чаена лъжичка бакпулвер
Начин на Приготвяне:
Сложете мекото масло в купа, добавете пудра захар и сол.
Смесете всичко до хомогенна маса.
Налейте растителното масло и разбийте яйцето.
Разбъркайте отново всичко добре.
Пресейте какаото на прах в тази смес и разбъркайте всичко отново.
Накрая добавете постепенно пресятото брашно и пудрата захар.
Сега омесете меко тесто на ръка.
Поставете тестото в прозрачно фолио и поставете в хладилник за 20 минути.
След това вземете парче тесто, омесете го и оформете конус.
Използвайте нож, за да създадете шишарка – направете малки разрези диагонално един до друг, а след това – в обратна посока.
Поставете шишарките една до друга върху тава, постлана с хартия за печене.
Печете в предварително загрята фурна на 180°C за около 15 минути.
Накрая поръсете шишарките с пудра захар и ги поставете в чиния.
Бонус идея:
Ако желаете, можете да залепите две и шишарки, и да ги намажете със сладко или друг пълнеж.