×
Вкусно Бизнес ЮГ София Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Леля ми прави най-вкусния сладкиш на света, а вече имам и рецептата


10 Декември 2024, Вторник, 12:20 ч.
Автор: Флагман.бг

Приготвя се много бързо, лесно и просто, а трябва да призная, че се изяжда още по-бързо

Това е най-вкусният сладкиш на света! Приготвя се много бързо, лесно и просто, а трябва да призная, че се изяжда още по-бързо, свършва за 10 минути. Щом я опитат, всички веднага искат рецептата! Ще я напиша тук, за да го приготвите и вие.

Необходими продукти:
3 яйца
8 г ванилова захар (1 пакетче)
6 – 7 супени лъжици захар
100 мл олио
100 мл прясно мляко
12 супени лъжици брашно (200 г)
12 г бакпулвер (1 пак.)
100 г смлени орехи
За напояване на корите ще са ви необходими още 100 мл мляко
Необходими продукти за крема:

500 мл прясно мляко
4 супени лъжици захар
2 супени лъжици какао
2 супени лъжици брашно
50 г маргарин или масло
6 супени лъжици смлени бисквити
За глазурата:

200 мл сладкарска сметана
180 г шоколад за готвене
50 г орехи
Начин на Приготвяне:
В дълбока купа се слагат 3 яйца и се добавят 8-10 г ванилова захар (едно пакетче) и 7 супени лъжици захар (може да намалите количеството захар, ако желаете, на вкус). След това ги разбийте на пяна с електрически миксер за 5 минути.

Захарта в яйцата трябва да се разтопи с разбиването и да се получи плътна кремообразна смес с леко увеличен обем. Добавете 100 мл олио и 100 мл мляко към разбитите яйца, след което продължете да разбивате още 1-2 минути, докато съставките се смесят добре.

След това към сместа се добавят 12 супени лъжици брашно (200 г) и 12 г бакпулвер (една пакетче), най-добре пресят през цедка, а накрая се добавят 100 г смлени орехи. Разбъркайте сместа с лъжица или бъркалка, докато стане гладка и хомогенна.

Застелете тънката тава на фурната с размери 30х40 см с хартия, след което изсипете в нея готовата смес и я разпределете равномерно по цялата повърхност. Може да ви се стори твърде малко тесто, но въпреки че кората е тънка, тя ще се надигне при печене.

Пече се в предварително загрята фурна на 200 градуса около 25 минути. Изпечената кора извадете от фурната и оставете да изстине. През това време пригответе крема: В тенджера сложете 500 мл мляко, след което добавете 2 супени лъжици какао на прах.

Към прясното мляко се добавят 2 с. л. брашно и накрая 4 с. л. захар. Разбийте добре сместа с телена бъркалка, докато съставките се разтворят и няма бучки. Тенджерата се поставя на котлона и се загрява на умерен огън, като се разбърква непрекъснато.

Когато сместа се свари, трябва да се сгъсти като крем. Докато е гореща, добавете парченце (50 г) масло и бъркайте още малко, докато се разтопи и поеме в крема. Правете това на много слаб котлон и бъркайте непрекъснато, внимавайте да не загори.

Свареният крем се оставя настрана и се оставя да се охлади за около 10 минути, като се разбърква от време на време, за да не хване коричка. През това време извадете охладената кора от тавата, отстранете хартията, след което я разрежете на две равни части.

Така ще получите две кори. Вземете една от корите и я наредете върху чиния за сервиране, сложете ринг с големината на кората, след което я напоете с малко мляко, за да стане сочна. За двете кори ще са ви необходими около 100 мл мляко.

Към топлия крем постепенно се добавят 6 супени лъжици натрошени бисквити, разбърква се добре, за да се изравни сместа, след което се разпределя равномерно по цялата повърхност на напоената кора и се заравнява. Върху крема внимателно се поставя втората кора.

И тази кора се напоява равномерно с лъжица с малко мляко, за да стане сочна. След това пригответе глазурата. Сложете 200 мл сладкарска сметана в тенджера и я загрейте на много слаб огън. Внимавайте да не заври. Когато се загрее достатъчно, добавете 180 г шоколад за готвене, начупен на кубчета.

Разбъркайте добре, докато шоколадът се разтопи и смеси със сладкарската сметана. Оставете шоколадовата глазура да се охлади за 20 минути, като разбърквате от време на време. През това време отстранете ринга от тортата, след което я обърнете цялата върху покрита с хартия дъска.

Тази процедура не е необходима, но тъй като цялата торта трябва да се залее с течната глазура, това е най-добрият начин да го направите. След 20 минути добавете към глазурата 50 г ситно смлени орехи и разбъркайте, за да поемат течността. Започнете с постепенно нанасяне.

Поставете няколко лъжици върху тортата и разпределете равномерно. Глазурата е все още течна и топла, така че ще се стича отстрани. Може би е най-добре глазурата да се нанася на няколко пъти, тоест след като единият слой изстине и стегне, върху него се нанася втори слой.

Покрийте цялата торта с глазурата и отстрани, след което я оставете в хладилника да се охлади за около час, за да стегне добре. След изминалото време може да я нарежете и сервирате.


В категории: Вкусно


Коментари
Къде у нас измериха -13,6 градуса
Къде у нас измериха -13,6 градуса 10/02/2025, Понеделник 15:20 0
0
Коментара по темата
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Караджов: Дронът над летище София е провокация Караджов: Дронът над летище София е провокация В понеделник се проведе среща, на която бяха обсъдени мерките срещу навлизането на чужди обекти над летищата Кефа цена няма: 3 март на СПА гълта над хилядарка Кефа цена няма: 3 март на СПА гълта над хилядарка Броим 240 лева за полет с балон над Белоградчишките скали Инвеститор отсече. Това е големият удар Инвеститор отсече. Това е големият удар В какво трямва да се инвестира сега Десислава Иванчева остава в затвора, съдът не се смили над нея Десислава Иванчева остава в затвора, съдът не се смили над нея Съдът не даде ход на делото по искане на прокурор Десислава Иванчева остава в затвора, съдът не се смили над нея Десислава Иванчева остава в затвора, съдът не се смили над нея Съдът не даде ход на делото по искане на прокурор Да пречистим тялото и духа: Житният режим на Петър Дънов започва след дни - всичко, което трябва да знаем Да пречистим тялото и духа: Житният режим на Петър Дънов започва след дни - всичко, което трябва да знаем Според учителя Петър Дънов, с появата на житото, е започнала и еволюцията на човека За бойкота на търговските вериги и защо саламът е по-силен от гражданското чувство За бойкота на търговските вериги и защо саламът е по-силен от гражданското чувство Не, че гражданинът не е човек, напротив - той е човек плюс още нещо, но не е базов човек, чиято гледна точка също ще разгледаме тук Къде у нас измериха -13,6 градуса Къде у нас измериха -13,6 градуса От ниските температури малки реки и язовири в региона започнаха да замръзват Децата от ДГ "Калина Малина" в Несебър разговаряха с Хитър Петър за хитрините, лъжата и истината Децата от ДГ "Калина Малина" в Несебър разговаряха с Хитър Петър за хитрините, лъжата и истината Малчуганите бяха посрещнати в местната библиотека Не купувайте тези храни от големите вериги, ще си навредите жестоко Не купувайте тези храни от големите вериги, ще си навредите жестоко Ако не искате да пръскате пари на вятъра или по-лошо - да се лекувате от натравяне, е по-добре да ги избягвате
Калин Сърменов, директор на Сатиричния театър Калин Сърменов, директор на Сатиричния театър Системата на театрите колабира! Виц на деня Виц на деня - Брей, че си отслабнала! Каква е тайната?!
- Картофи, лук, чушки, домати, краставици, бамя.
- И само това ли ядеш, а месо?
- Абе какво ти ядене, копах ги!
Виц на деня Виц на деня - Какво работиш?
- Шофьор съм.
- Каква заплата ти дават?
- Седем милиона долара!
- Стига, бе, къде работиш?
- Във "ФОРМУЛА 1"!...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Когато мъж хване шаран, това е риболов.
Когато жена хване шаран, това е брак!
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева-Бакалова
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори