Зелеви сарми с чукан зрял фасул
Бон апети
Боб – 2 ч.ч.
Кисело зеле – 1 бр. (средна на големина)
Лук – 6 глави
Олио – 1 1/2 к.ч.
Червен пипер – 1 ч.л.
Чубрица
Черен пипер
Зелев сок
Сол
Начин на приготвяне
Накисвате фасула за 1 нощ в студена вода. След това го изплаквате и го счуквате в хаванче. Слагате го в тенджера, заливате с 4 ч.ч. вряща вода и варите, докато набъбне.
Отделно нарязвате лука на филийки и го запържвате в сгорещеното олио. Посолявате и поръсвате с червения пипер и стрита чубрица. Прибавяте сварения фасул и разбърквате.
Отделяте зелевите листа, отстранявате твърдите им части и свивате в тях сарми от приготвената плънка. Нареждате сармите в тенджера и ги заливате с равни части вода и зелев сок, докато се покрият. Варите на умерен огън. Поднасяте сармите, поръсени с черен пипер.