Ще съжалявате, ако не опитате тази вкусна и икономична яхния с кюфтета
Бърза, вкусна и евтина вечеря
Едно предложение за една вкусна и икономична вечера с Яхния с кюфтета на фурна.
Необходими продукти
500 г кайма
3 глави лук
3-4 червени чушки
2 домата
1 яйце
1 с.л. галета
1 с.л. брашно
мащерка
майорана
риган
1 кубче бульон
Начин на приготвяне
Смесва се каймата с една глава ситно нарязан лук, яйцето, галетата и подправките. Оформят се кюфтетата и се овалват в брашно. Останалият лук и ситно нарязаните чушки се задушават под капак с 1-2 с.л. вода на тих огън до омекване. Прибавят се настърганите домати и се задушава още десетина минути. Залива се с 2 ч.ч. топла вода. След като заври се слагат кубчето бульон и кюфтетата. Като заври отново, се прехвърля в тавичка и се пече в гореща фурна около 20 минути. Поръсва се със ситно нарязан магданоз или пресен лук.