Така приготвят задушените картофи в скъпите ресторанти, за да са толкова вкусни
Днес ви издаваме тайната!
Задушените картофи са чудесна гарнитура към почти всяко едно изискано блюдо. У дома сме свикнали да ги приготвяме с малко чесън, копър и масло. Оказва се, че това не е достатъчно, за да постигнем онзи страхотен вкус, на който можем да се насладим в любимия си ресторант.
Днес обаче ще ви издадем малката тайна, която превръща картофите в кулинарен шедьвър. Само една щипка от нея успява да подчертае вкуса на картофите и да им придаде още повече аромат.
Необходими продукти
картофи – 1 кг.
сол
маслиново масло – 3 – 4 с.л.
копър – свеж
чесън – 2 – 3 скилидки
универсална подправка – зеленчукова
Начин на приготвяне
Картофите се измиват, обелват и режат на малки кубчета.
Следващата стъпка е тяхното подправяне и тайната, за която по-рано споменахме. Поръсете картофите със сол и зеленчукова подправка. Именно миксът от зеленчуци успява да подсили вкуса им.
Прехвърлете картофите в тава за печене и ги залейте с една чаша вода. Не забравяйте да поръсите и малко зехтин или обикновено масло. Покрийте ги с фолио и ги сложете в предварително загрята фурна на 200 градуса. По време на печене разбъркайте няколко пъти, за да могат да се сготвят равномерно.
Когато омекнат напълно, можете да ги извадите от фурната. Идва ред на финалната част.
Обелете скилидките чесън и ги пресовайте. Смесете ги с накълцан на ситно копър и подправете картофите.
Ето, че вече имате перфектната гарнитура към вашето ястие.
Тези картофи са в пъти по-вкусни от останалите. Не забравяйте да ги опитате. С тях ще си гарантирате десетки комплименти по ваш адрес.
Да ви е вкусно!