×
Вкусно ИЗБОРИ 27.10.2024 г. Бизнес ЮГ София Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Сексскандал разтърси управляващите в Испания


Сексскандал разтърси управляващите в Испания
Правителството на Педро Санчес, което разчита на гласовете на депутати от малки партии при одобрението на предложените закони, ще е уязвимо при всеки вот на недоверие
26 Октомври 2024, Събота, 21:20 ч.
Автор: Флагман.Бг, Снимка: Reuters

Главният говорител на лявото движение "Сумар" подаде оставка

Водеща фигура в партия, която е по-малкият коалиционен партньор в испанското правителство на малцинството, е обект на разследване по обвинения в сексуално насилие, предаде БТА, цитирайки "Ройтерс".

То бе публикувано ден след като главният говорител на лявото движение "Сумар" Иниго Ерехон внезапно подаде оставка. Това развитие е възприемано като удар по уязвимата управляваща коалиция, информира бТВ.

Ерехон обяви в социалната платформа "Екс", че напуска политиката.

От анонимен профил в социална мрежа във вторник бе отправено обвинение към "добре известен политик от Мадрид" в "психически тормоз", "потисничество на партньорката" му и "унизителни сексуални действия".

След като Ерехон обяви своята оставка, актрисата и телевизионна водеща Елиса Мулия написа в "Екс": "Аз съм жертвата на сексуалното насилие от страна на Иниго Ерехон и искам да го заклеймя."

Срещу Ерехон е подадена жалба в полицията и прави уговорката, че в публикацията му в "Екс" не се споменава за обвиненията.

Той обяснява, че неговото решение е мотивирано отчасти от факта, че животът като публична личност е довел до "отровна пристрастност, която патриархалността усилва при мъжете". Движението "Сумар", което защитава феминизма, вече пострада от рязък спад в подкрепата на местните и европейските избори, което накара лидерката му Йоланда Диас, която е вицепремиер, да се оттегли от председателския пост в партията през юни.

Правителството на социалиста Педро Санчес, което разчита на гласовете на депутати от малки партии при одобрението на предложените закони, би било уязвимо при всеки вот на недоверие, отбелязва Ройтерс. То е подложено на напрежение и от ляво, и от дясно и одобрението на бюджета за тази година изглежда застрашено от претенциите на съответните политици.

Четиридесетгодишният Ерехон е водеща фигура в испанската политика вече повече от десетилетие и е съосновател на  крайнолявата партия "Подемос", преди да се отцепи и да създаде партията "Мас Паис", която сега е част от движението "Сумар".

От "Сумар" обявиха, че са започнали разследване срещу него, след като няколко потребители на "Екс" са го назовали в коментари под публикацията в анонимния профил, която е била споделена от журналистката Кристина Фаларас. Тя впоследствие споменава, че Ерехон е обект на обвиненията.

Премиерът Педро Санчес заяви вчера подкрепа за жените, които са жертви на насилие, но подчерта, че все още вярва на Диас и "Сумар", "които са направили и правят много за напредъка на жените“.

Опозиционната Народна партия призова Йоланда Диас да изясни кога за първи път е разбрала за обвиненията срещу Ерехон, който беше готов да я наследи като лидер на "Сумар", информира Ройтерс.

Скандалът идва в контекста на нарастващо обществено недоволство от основаната на пола злоупотреба с власт в Испания, която миналата година видя падението на президента на испанската футболна федерация Луис Рубиалес.

Той бе принуден да се оттегли от поста, след като му бе предявен съдебен иск за това, че е целунал по устните без нейно съгласие футболистката Хенифер Ермосо по време на церемонията по награждаването на испанския национален отбор за жени със златните медали от Световното първенство миналата година.

Рубиалес твърди, че Ермосо не се е възпротивила в този момент, докато нейната позиция е, че не желаела целувка по устните. Делото ще се гледа от Върховния съд в Испания догодина.
 


В категории: Политика


Коментари
Памела Андерсън без грим
Памела Андерсън без грим 26/10/2024, Събота 21:30 1
Меле с 2 трупа в Плевенско
Меле с 2 трупа в Плевенско 26/10/2024, Събота 20:40 1
Изгубено е дете в София
Изгубено е дете в София 26/10/2024, Събота 20:20 0
0
Коментара по темата
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Тръмп при Джо Роугън: Защо демократите приемат нелегални мигранти? Или са тъпи, или искат да купуват гласове (ВИДЕО) Тръмп при Джо Роугън: Защо демократите приемат нелегални мигранти? Или са тъпи, или искат да купуват гласове (ВИДЕО) Бившият президент показа белега на ухото си от куршума, който едва не го уби преди няколко месеца Отцепиха район в Пловдив заради теч на газ Отцепиха район в Пловдив заради теч на газ Спряха и движението Меле с 2 трупа в Плевенско Меле с 2 трупа в Плевенско Меле с 2 трупа в Плевенско Изгубено е дете в София Изгубено е дете в София 5-годишното хлапе било много изплашено и дезориентирано Анджела разкри истината за напускането на "Биг Брадър" Анджела разкри истината за напускането на "Биг Брадър" Каза и кой й е втълпил, че не е годна за любов  Феновете на „Черноморец“ в потрес заради мача с пловдивския Локо Феновете на „Черноморец“ в потрес заради мача с пловдивския Локо Безумие е толкова важен двубой за купата да се играе в делничен ден по обяд, когато хората са на работа, вайкат се запалянковци Таня Памукчиева и „Талантино“ представят „Трилогия на Душата“ Таня Памукчиева и „Талантино“ представят „Трилогия на Душата“  Ново лице  бургаската поетична сцена ще изгрее в Морското казино Красота на остров Света Анастасия, очаква ни обаче студена зима Красота на остров Света Анастасия, очаква ни обаче студена зима  Според народните вярвания цъфналото дърво през есента е предвестник за студена и продължителна зима Откриха паметник на д-р Даниела Йорданова, която си отиде след трагедията в Царево Откриха паметник на д-р Даниела Йорданова, която си отиде след трагедията в Царево Този мемориал ще ни дава повод да преклоним глава пред паметта и нейната майка съдия Мария Москова, каза кметът Марин Киров Айтос посрещна празника си Димитров ден с литийно шествие и концерт (СНИМКИ) Айтос посрещна празника си Димитров ден с литийно шествие и концерт (СНИМКИ) Вижте емоцията от честванията
Мъж с малък пенис намери щастието си Мъж с малък пенис намери щастието си Най-добрия му секс бил с бъдещата му съпруга Бой заради мъж с женски дрехи Бой заради мъж с женски дрехи Съществото с неясния пол било радушно посрещнато в Мароко от местните жители Израелските удари по Иран били договорени, но има жертви Израелските удари по Иран били договорени, но има жертви Руски военен анализатор коментира, че едва ли Техеран ще отговори с дъжда от ракети, защото никой няма интерес от война Памела Андерсън без грим Памела Андерсън без грим Звездата от легендарния сериал "Спасители на плажа" присъства на Международния филмов фестивал в Сан Себастиан Сексскандал разтърси управляващите в Испания Сексскандал разтърси управляващите в Испания Главният говорител на лявото движение "Сумар" подаде оставка 12 бригади отидоха на 2 метра под земята заради юруша край Курск, Украйна чака юрдечетата ни 12 бригади отидоха на 2 метра под земята заради юруша край Курск, Украйна чака юрдечетата ни  Какво се въртите като пумпали по пропагандните голи куки? Киев, Зеленски и Сирски имат нужда от вашето пушечно месо! Откриха пет допълнителни органа в тялото на жена Откриха пет допълнителни органа в тялото на жена Тя е била оперирана Катастрофа за Украйна! Руснаците с голям пробив край Курахово, превземат няколко градове в Донбас Катастрофа за Украйна! Руснаците с голям пробив край Курахово, превземат няколко градове в Донбас Украинският DeepState признава за изненадващото придвижване на руската армия на 8 км за ден  Бебе оцеля в утробата на бременна жена, паднала от 14-ия етаж Бебе оцеля в утробата на бременна жена, паднала от 14-ия етаж Майката обаче е починала Проф. Джон Миършаймър: НАТО губи войната в Украйна Проф. Джон Миършаймър: НАТО губи войната в Украйна Байдън не успя да постави руснаците на колене, коментира известният политолог от  Чикагския университет
Бойко Борисов Бойко Борисов Ако сме първи и имаме добър резултат, аз ще съм премиер, няма по-подготвен от мен Виц на деня Виц на деня След една година брак съпругата пита:
- Любовта е прекрасно нещо, нали, скъпи?
- Да, права си, но и с теб ми е приятно...
Виц на деня Виц на деня Дедо вика на внука си:
- Бегай да се криеш! Даскалицата ти иде, а ти днеска отсъстваш от училище.
- Ти бегай деда ми, що аз и казах, че си умрел!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Лесно им е на кифлите за Хелоуин, трият грима и са готови...
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева-Бакалова
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори