Най-вкусните свински ребърца с червено вино и сок от нар
Нарът придава приятно сладко-кисел вкус на сочното месо
Необходими продукти:
свински ребра - 1 кг;
нар - 2 бр.;
червено вино - 100 мл;
червен пипер - 1 ч.л.;
черен пипер - 1/2 ч.л.;
сол - 1/2 ч.л.
Начин на приготвяне:
В купичка смесваме черния пипер, червения пипер и солта. Втриваме с ръце подправките, така че всички ребра да са равномерно овкусени. Подреждаме ребърцата в тава за печене.
Изцеждаме сока на единия нар и го изливаме при ребрата. Втория нар наронваме на зрънца и оставяме настрана.
Сипваме и виното и печем ребрата в загрята на 200 градуса фурна с вентилатор.
След час свинските ребърца са готови.
Сервираме в чиния и ги поръсваме със зрънца и сок от втория нар, пише gotvach.bg.