×
Вкусно ИЗБОРИ 27.10.2024 г. Бизнес ЮГ София Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Проф. Иво Христов ще изнесе днес лекция в Бургас, вижте подробности
  • Шампионът на България Лудогорец ще играе срещу Андерлехт в третия си мач от груповата фаза на Лига Европа
  • Съдът произнася присъди на близнаците, обвинени в укривателство по делото „Цалапица“
  • Продължава разследването на фаталния скок от балона край Ботевград
  • Партиите набраха 2,7 млн. лева от дарения и средства на кандидатите
  • Мащабна акция във "Факултета", входовете са блокирани
  • Изтича крайният срок, Борислав Сарафов е единствен кандидат за гл. прокурор
  • ЦИК публикува хешкода за машините за гласуване
  • "Алфа рисърч": Сигурни 7 партии за 51-то НС
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Ще бойкотират ли българите изборите? Социолог сравни купения вот с алкохолизма


Ще бойкотират ли българите изборите? Социолог сравни купения вот с алкохолизма
Ако продължи да намалява броят на избирателите, това ще означава ерозия и на твърдите ядра, заяви Боряна Димитрова
24 Октомври 2024, Четвъртък, 09:00 ч.
Автор: Михаил ДИМИТРОВ

Наблюдава се лека мобилизация при ГЕРБ-СДС, но е възможен отлив през последните дни, предупреди Боряна Димитрова

Близо 70 на сто от българите не желаят да гласуват в тези избори. Това каза в „Тази сутрин“ по бТВ социологът Боряна Димитрова. 

„На тези избори ще се следят не само процентите за партиите, но и броя на гласувалите. Ако продължи да намалява броят на избирателите, това ще означава ерозия и на твърдите ядра“, подчерта тя, след като водещият Златимир Йочев изтъкна, че данните, които представят в студиото, са от изследване на „Алфа Рисърч“, реализирано със собствени средства на агенцията в периода 20-23 октомври. „Проучването е проведено сред 1000 пълнолетни граждани от цялата страна чрез пряко стандартизирано интервю с таблети по домовете на анккетираните. Използвана е стандартизирана извадка с квота по основните социални демографски признаци“, добави той.

„Тази предизборна кампания по места се разпределя между апатията и известно напрежение. Дали това ще доведе до мобилизация, за да се противодейства на купения вот, на напрежение, за да покажат хората, че гласът им има значение? Остават 72 часа да видим, но към момента нещата не изглеждат по-радостни откъм избирателна активност отколкото преди“, заяви социологът. 

„56% от хората казват, че в населените им места по нищо не личи, че ще има скоро избори. Всеки четвърти пък казва, че се усеща напрежение, конфликти. Едва 17% от анкетираните определят кампанията като спокойна“, добави тя. 

Ключов въпрос за мотивацията на хората да гласуват е възможността да се състави правителство, коментира Димитрова. 

„10-20 хиляди купени гласа, които преди бяха капка в морето при 3-4 милиона гласували, вече са ресурс. Това е ¼ от необходимите гласове, за да се влезе в парламента. Опасен е този феномен. Той се превръща в системен. Нещо като алкохолизма е“, подчерта тя.

„Наблюдава се лека мобилизация при ГЕРБ-СДС. Дали тя ще проличи в по-голям брой абсолютни гласове не може да кажем, тъй като базата е ниска. Една от причината е заявката им, че този път ще направят всичко възможно да има правителство. Изказванията, че кабинет може да не се сформира, е възможно да доведат до обратен развой“, изтъкна социологът. 

„Между 70 и 75 мандата може да получи коалицията, което е далече от желаните 120. Като не си близо до мнозинство, не е добре да казваш, че ти ще си премиер“, каза тя, коментирайки желанието на Бойко Борисов да оглави отново министерския съвет. 

„Не е изключено хората, които се ориентираха към ГЕРБ-СДС заради възможността да се състави правителство, да размислят през последните дни. Много е крехка мотивацията“, каза още Боряна Димитрова. 


В категории: ИЗБОРИ 27.10.2024 г.


Отказа да търси 100-те хил. лева
Отказа да търси 100-те хил. лева 24/10/2024, Четвъртък 11:00 0
Разкри най-голямата си загуба
Разкри най-голямата си загуба 24/10/2024, Четвъртък 10:40 0
Защо Гала изчезна от ефир
Защо Гала изчезна от ефир 24/10/2024, Четвъртък 10:21 0
Важен ден за Годжи
Важен ден за Годжи 24/10/2024, Четвъртък 10:00 1
Флагман.БГ Днес трябва да почерпи Днес трябва да почерпи 24/10/2024, Четвъртък 09:44 0
9
Коментара по темата
9.
Йордан Димитров до теб
24.10.2024 11:14:02
0
0
И какво предлагаш, агетирайки да не се гласува? Да спечели купеният, корпоративният и облагоденстващият се от сегашната ситуация вот? Как можеш да докажеш,че не си просто - донякъде грамотен, мазен, платен, продажен ТРОЛ, който също като "дамата" от снимката по-горе зове да не се гласува, за да може мерзавци да се възползват от призованата апатия?
И нещо друго - тези, които са ти казвали, че ако не гласуваш нямаш право "да ревеш" са прави, защото, когато някой ти обещае нещо и не го изпълни, и те излъже, имаш МОРАЛНОТО право да го гониш с камъни и дръве, или както ти си решиш; ако не имаш възможността да плюеш по форумите или да си мазен, платен, продажен ТРОЛ, като теб!
8.
roni
24.10.2024 11:08:16
0
1
Що за кукумицини вкарват постоянно хората на славиту. Колко зле трябва си да гласуваш за партия на индивид, психически лабилен колкото плъх в горяща лаборатория.
7.
Дачо
24.10.2024 10:29:28
3
4
Как да повярваш на тази

Лъха на Слугинаж

Плащат й да замайва стадото
6.
Бай Гуй
24.10.2024 10:22:14
2
4
В парламента да лапашпишки е бизнес
5.
292
24.10.2024 10:06:51
2
7
Негласуването има много здрава логика. Измамата, наречена "представителна демокрация", няма нищо общо с демокрацията. Няма как клика, подкрепена от 10-15 процента от населението, независимо с какви мотиви е дадена тази подкрепа, да управлява безалтернативно и това да е демокрация. Затова, няма нищо лошо 75% от демоса да откаже да гласува, след като не иска никой от предлаганите му субекти да го представлява. Така, като не легитимира последващото управление, ще има основание да му търси сметка за взетите от него, включително и за отминалите мандати престъпни решения. А времето за това рано или късно ще дойде.
4.
До 3
24.10.2024 10:04:00
1
11
БРАВО!!!
Слава Богу, че има все още мислещи хора!
Ламята е една и съща. Само главите й имат различни имена.
3.
аз
24.10.2024 09:44:12
1
14
Ако не виждаш алтернатива за усешно управление, ако героите с костюми и номерца висящи по билборди и медии са едни и същи, знай че промяна няма да има. Ако пък виждаш стари политически муцуни, усмихващи се ехидно по плакати и снимки, знай че тези хора искат кокала на всяка цена и ти, аз, вие сме им "дерт" само докато отидем до урните. Виждате ли хора ( не човечета със смешни обещания ), които биха променили обществено - икономическото дередже в оглозганата ни родина - гласувайте за тях. Аз съм гласувал винаги и винаги съм търсил упование в новите партии и лица, които така убедително изглеждаха в предизборните си кампании, че сърце не ми даваше да гласувам за тях. Правех го и задължително се разочаровах, само че после се чувствах не само излъган, но и виновен за своя глас. Е, от утре сматам да не се чувствам вече виновен за вота си, защото няма да го дам. Защото уважавам себе си, имам достойнство, а и повече морал и ментални устои от поне 1/2 кандидати за депутати. Не се омерзяам в политиката поради същата причина, но не ми вменявайте и вина, че този път няма да гласувам, защото гласувах за: "двата пръста", за вдигнатия палец, за "Кой не скача е червен", гласувах за: "Ще ви оправя за 800 дни", гласувах за атакуващите, гласувах за хъшовете, гласувах за "харвардските млади хора" , гласувах за възродителите, сетна гласувах за великите с полковници в редиците и какво мили хора ? Срам, позор, неудобство и дори лично икономическо падение заради изборите си съм изпитвал мили хора. Един ми пише, че съм нямал право на възмущение, ако не съм си пуснал гласа, а имам ли право на възмущение, ако пък съм гласувал точно за изедника, който се е представял за месия ??? Ай моля ви се. Точно негласуването е най-страшния съд за цялата ни политическа пасмина, гладна и жадна само за власт, пари и обществени кражби. Та хора, вгледайте се в муцуните на тези от билбордовете и рекламите. Нима не прозира интуицията във вас ? Нима не виждате нагаждаческите муцуни и откровените бандистки такива. Та хора, ако сме народ тези от плакатите няма да ви се усмихват високомерно и с чувството, че заблуждават глупав, неук и прост народ ( опростачен от самите тях ), а щяха да бъдат със раирани дрехи в анфас и профил до груба решетка.
2.
даа
24.10.2024 09:27:55
4
8
щом е по бтв и нова значи пак лъжат
1.
Пияният Толуп
24.10.2024 09:17:46
2
5
Може да е така, ама не е вярно!
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
88-годишна бивша учителка нападната в дома си, съсед се опитал да я удуши 88-годишна бивша учителка нападната в дома си, съсед се опитал да я удуши След като взели всичките й 250 лева крадците избягали, на единият от тях жената многократно е помагала Проф. Иво Христов ще изнесе днес лекция в Бургас Проф. Иво Христов ще изнесе днес лекция в Бургас Той е сред ярките социолози и анализатори на процесите, влияещи в съвременното ни общество, представител на академичните среди 18 мигранти открити с газ анализатор в два тайника на товарен бус 18 мигранти открити с газ анализатор в два тайника на товарен бус Началникът на ГКПП „Капитан Андреево“ Яни Пейчев разказа как са намерени чужденците Ще бойкотират ли българите изборите? Социолог сравни купения вот с алкохолизма Ще бойкотират ли българите изборите? Социолог сравни купения вот с алкохолизма Наблюдава се лека мобилизация при ГЕРБ-СДС, но е възможен отлив през последните дни, предупреди Боряна Димитрова Ще осъдят ли близнаците, обвинени в укривателство? Близките на Митко от Цалапица недоволни Ще осъдят ли близнаците, обвинени в укривателство? Близките на Митко от Цалапица недоволни Настояват Динкови да бъдат съдени и за убийството в Цалапица 5 признака, че сте прекалено недостъпна за един мъж 5 признака, че сте прекалено недостъпна за един мъж Трудно ви е да споделяте чувствата си 4 неустоими черти, които привличат 4 неустоими черти, които привличат Как да привличате вниманието на околните моментално   Орбан затвърди анти ЕС позицията на Унгария, призова за съпротива срещу Брюксел Орбан затвърди анти ЕС позицията на Унгария, призова за съпротива срещу Брюксел Президентът даде аналогия с борбата на унгарците с Москва през 1956 г. Ферди Хюлми – човекът, който възроди футбола в родното си село Ферди Хюлми – човекът, който възроди футбола в родното си село Той е от онези млади хора, избрали да останат и развиват в родното си място Помогнете! 25-годишният Мартин, който обедини Бургас, се нуждае от спешно кръвопреливане Помогнете! 25-годишният Мартин, който обедини Бургас, се нуждае от спешно кръвопреливане Който има възможност, да дари кръв в Отделението по трансфузионна хематология при УМБАЛ-Бургас, зоват близките му
Отказа да търси 100-те хил. лева Отказа да търси 100-те хил. лева Изненадващо тя се отказа да търси 100-те хиляди и прие офертата с мотив, че иска да прецака банкера Разкри най-голямата си загуба Разкри най-голямата си загуба Загубила е първородната си рожба Защо Гала изчезна от ефир Защо Гала изчезна от ефир Днес е много специален ден за тв водещата, защото изписват от болницата нейната дъщеря Мари и бебето й Лора В България я смятат за грозна, но спечели конкурс за красота в САЩ В България я смятат за грозна, но спечели конкурс за красота в САЩ Дефилето, на което участва нашата фурия, е било преминато от 24 участници от различни държави, но най-ослепителна е била изпълнителката от България Важен ден за Годжи Важен ден за Годжи Има рожден ден Днес трябва да почерпи Днес трябва да почерпи Става на 66 години Камала Харис изкара Доналд Тръмп фашист Камала Харис изкара Доналд Тръмп фашист Вицето на Байдън изостава с 4% според последното социологическо проучване  Тиквена фиеста в зоопарка "Уипснейд" Тиквена фиеста в зоопарка "Уипснейд" Целта на забавното упражнение бе да провери уменията на животните да ловуват и да търсят храна Финал на БРИКС в Русия, Путин показа новата банкнота Финал на БРИКС в Русия, Путин показа новата банкнота Руският президент се очаква да се срещне с генералния секретар на ООН Нови разкрития за главорезите от ПКК, окървавили Анкара Нови разкрития за главорезите от ПКК, окървавили Анкара Престрували се на влюбени преди да се качат в таксито и взели трети съучастник преди касапницата пред входа на авиационна компания Tusaş
Любомир Жечев, влогър Любомир Жечев, влогър Исторически парк” направиха всичко филмът да не види бял свят - опити да ме сплашат, нотариални заплахи Виц на деня Виц на деня След една година брак съпругата пита:
- Любовта е прекрасно нещо, нали, скъпи?
- Да, права си, но и с теб ми е приятно...
Виц на деня Виц на деня Дедо вика на внука си:
- Бегай да се криеш! Даскалицата ти иде, а ти днеска отсъстваш от училище.
- Ти бегай деда ми, що аз и казах, че си умрел!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Лесно им е на кифлите за Хелоуин, трият грима и са готови...
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева-Бакалова
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори