×
Вкусно ИЗБОРИ 27.10.2024 г. Бизнес ЮГ София Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Хубавият хляб започва да мухлясва на третия ден, твърди експерт
  • Разбиха печатница за фалшиви банкноти в Шумен, създавани с хартия за дюнери
  • Ремонтират „Дунав мост” от румънска страна
  • Байдън обяви план за разширяване на достъпа до безплатни продукти за контрацепция
  • Директорът на НАСА е на посещение у нас
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Защо Грета Тунберг се размина с похода за мир на „Възраждане“?


Защо Грета Тунберг се размина с похода за мир на „Възраждане“?
Предприемачът Хари Аничкин среща г-ца Тунберг в София в неделя, ден преди „Свободна Европа“ да ѝ разясни ситуацията на терен
22 Октомври 2024, Вторник, 20:30 ч.
Автор: Божидар БОЖКОВ

Шведката бе дощла да даде едно рамо на „Хизбула“ и да агитира против Израел, но здравите либерални сили я възпряха

Грета Тунберг, която има повече стаж по улиците отколкото в училище, се появи в София на 20 октомври. За мнозина това бе неочаквано. За други, комплексирани от твърде фрагментарно застъпения у нас либерал-глобалистки порядък, пък напротив, бе приятна изненада - щом човек от световния мейнстрийм идва в България, значи не сме съвсем девета глуха на евроатлантизма.

Всъщност шведката бе пристигнала да агитира срещу Израел. Но в България дори онези, които си мечтаят за още повече евроатлантизъм и либерал-глобализъм, предпочитат да се заравят основно в местните провинциални интриги. Затова нямаше как да знаят, че вече повече от месец г-ца Тунберг напълно е загърбила заниманията си с „климатичния апокалипсис“ и се е отдала всецяло на арабите и Близкия Изток. Затова и първият българин, който я срещна на улицата и я разпозна, реши, че е тук поради местни доморасли проблеми, не заради „световния мир“.

Грета Тунберг и Костадин Костадинов изчистиха противоречията и са вече съюзници (видео)

Практически от септември изявленията на Тунберг не съдържат нито едно послание, че планетата ни ще погине, защото кравите пърдят, хората все още ядат истинско месо и предпочитат прясно мляко, което не е устойчиво за разлика от соеви, бадемови и фъстъчени течни субстанции. По-важно от всичко това за г-ца Тунберг днес е да се мрази Израел и да се обича арабския свят.

Грета Тунберг в палестински дрес код дефилира из Дортмунд.

Наместо по „климатични“ форуми, тя дефилира в най-различни „походи за мир в Близкия Изток“. Бе на такъв в Дания, където я арестуваха. Отби се в Берлин, където полицаи не ѝ позволиха да шава много-много. Мина и през Дортмунд, а там пък властите направо я обявиха за заплаха за националната сигурност. А причината е, че на тези прояви ораторите практически преповтарят пропагандата на диктаторския ислямистки режим на моллите в Иран и неговите терористични проксита „Хизбула“ и „Хамас“. Тя е проста: Израел да прекрати антитерористичната си операция, защото само така терористите могат да си поемат глътка въздух, да се превъоръжат, да запълнят редиците си с нови убийци и да се завърнат към с обичайната си дейност – масови касапници. Изведнъж иконата на „либералния дневен ред“ Грета Тунберг заприлича на негов паднал ангел.

Грета Тунберг пристигна в София, влива се в шествието на „Възраждане“

В новия репертоар на Тунберг „климатичният апокалипсис“ е заменен с новия лош - Израел.

 

Общото между всички прояви срещу Израел от последните два месеца, както настояват редица разследвания в световните медии, е Катар. Диктаторското уахабитско правителство в Доха има стар прийом как да действа в западния свят. Благодарение на него се сдоби с домакинството на Световното първенство по футбол. Пак така получава едно след друго права за строеж на нови огромни и лъскави джамии в някога сърцето на християнския свят – градовете на Западна Европа.

Сега Катар активно работи за лъскане имиджа на „Хамас“, „Хизбула“, режима на моллите в Иран. Не случайно най-знаковите терористични организации в света, включая посочените, както и фамозните по своята средновековна кръвожадна същност „Талибан“, имат лъскави офиси в Доха. На този фон звучи невероятно, че в авангарда на всички антиизраелски акции по света, които практически са в помощ на терористите, са активистите на ЛГБТК+. Но това е обяснимо – когато искаш да правиш масова проява, търсиш масова организация със стабилна членска маса, готова да излезе на улицата. В момент, когато политическият живот в либералния свят е в упадък, ЛГБТК+ се оказват единствените способни да изведат хиляди хора на протест.

Катар има посолство също в София. Но тук ЛГБТК+ не е същата стройна структура като на Запад. Новите интереси на Тунберг обаче логично я доведоха и в българската столица. Тя кацна у нас точно ден преди местния „поход за мир в Близкия Изток“, организиран от единствената масова и дисциплинирана партия „Възраждане“.

Шведката имаше платени две нощувки – преди и след проявата. Полетът ѝ в обратна посока бе във вторник сутринта. В краткия отрязък между неделя и вторник нямаше нищо друго важно в цяла България, което да е съпричастно с новите занимания на Тунберг, освен възможността да покряска срещу евреите и Израел и да се навлече с палестинска забрадка по софийските улици.

Походът за мир в Близкия Изток на „Възраждане“ осиротя без Грета.

Още на 9 октомври Флагман.бг вече знаеше, че има огромна вероятност г-ца Тунберг да се отбие и в София. Публикувахме специална статия по темата. Това се случи цели 11 дни преди шведката да се появи у нас. Тогава обаче темата бе все още твърде странична за страната ни, която обичайно е дълбоко вглъбена в собствените си битовизми. Затова остана почти незабелязана. Макар че всичко бе ясно написано, причината да не изведем в заглавие, че Тунберг идва в София, бе макар и малката вероятност визитата да не се състои.

Но имахме и още един мотив – не искахме да влияем на събитията. Работата на журналистите е да отразяват случилото се, а не да са му сценаристи. От Швеция Тунберг не е длъжна да знае кой е формалният организатор на българския „поход за мир“, що за настроения „за“ и „против“ тази партия и лидера ѝ съществуват в балканската страна.

Полицията арестува шведката в Копенхаген по обвинение в антисемитски прояви.

Нашите опасения се оправдаха напълно след пристигането на Тунберг. Флагман.бг бе единствената медия, която още в неделя вечерта съобщи, че тя е тук заради похода на „Възраждане“. В понеделник г-ца Тунберг вече бе напълно осведомена от българската редакция на радио „Свободна Европа“ какво представляват тази партия и нейният лидер. Подходът е ясен. Уж под формата на въпрос внушаваш на интервюирания отговор. Нещо като: „Г-це Тунберг, наистина ли сте дошли в България с намерението да участвате в проява, организирана от крайно-дясната, ксенофобска, прокремълска партия „Възраждане“?“

Подкована с тези данни, г-ца Тунберг в крайна сметка реши да не се включи в „шествието за мир“. Може да се допусне, че и активът на „Възраждане“ си е отдъхнал. Те едва ли биха били щастливи да я видят в редиците си. Ето така понякога журналистиката, наместо да отразява събития, се намесва, за да ги режисира по свой вкус.

Защо за „Свободна Европа“, чиято българска редакция дори не е радио, е толкова важно Тунберг да не участва в протест на „Възраждане“? Защото това радио продължава да страда от рефлексите на Студената война, в чиито обятия то е създавано, когато светът е бил черно-бял - тези са добри, онези – лоши. Днес обаче разбирането за добър и лош се е размило значително. Но българската редакция на радиото е проспала този тънък момент.

От всичко дотук могат да се направят две обосновани предположения. Първият български „поход за мир в Близкия Изток“ най-вероятно ще е и последен. Без ярки представители на световния мейнстрийм проявата остана неотразена дори в българските медии, а международните въобще не разбраха за нея. Така се губи смисълът ѝ - да се притиска Израел да даде на тероризма глътка въздух и време за прегрупиране преди новите кланета.

И вторият – за голямо разочарование на всички, които си мечтаят страната ни да е в авангарда на либерал-глобалисткия дневен ред, г-ца Тунберг надали някога пак ще се появи в София след подобен гаф.

„Свободна Европа“ си позволи да нарече публикациите ни „фалшиви новини“. В цялата работа наистина има нещо фалшиво и то е единствено пеенето на Грета Тунберг.


В категории: Политика


Флагман.БГ България е с най-ниския държавен дълг в ЕС България е с най-ниския държавен дълг в ЕС 22/10/2024, Вторник 21:00 3
7
Коментара по темата
7.
1 2 и 3
22.10.2024 21:55:40
1
0
Извратен копелета. Кефите ме
6.
P.S.
22.10.2024 21:42:57
0
0
Внимание! Важно съобщение. Опасност от разпространение на гретенизъм в София. Забелязана е водачката на сектата на климатичните паникьори Грета Тунберг. Не се доближавайте, не влизайте в комуникация - не е ясно в какво състояние е.
(От Хигиенно- епидемиологичната инспекция)
5.
zlite ezici govoriat che
22.10.2024 21:41:25
0
1
polkovnika e bil v psihiatriata zatova Ivelin go e eliminiral.
4.
не е лесно да си автор-дебил във Ф.
22.10.2024 21:39:10
0
1
Точно чифутите и краварите разбутаха арабския свят и предизвикаха огромните бежански вълни, които ни заляха. И продължават да го правят. А некъв кpeтен тук ги защитава. Та за да има мир, чифутите и краварите - в Сибир. Арабеските да си мирясват в пустинята, а не да бягат в Европа. И там да правят каквото си искат. Не са наш проблем.
3.
така така
22.10.2024 21:07:06
2
5
И аз бих и го набутал момчета .... Предлагам партиино и ще стане човек от нея!!
2.
Принципно
22.10.2024 20:52:15
5
4
И аз бих.
1.
Грета
22.10.2024 20:43:22
5
8
Бих и го набутал Тунберг
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Айтос празнува Димитровден с грандиозен концерт Айтос празнува Димитровден с грандиозен концерт Общината е подготвила богата програма, която започна още на 16 октомври и ще продължи до края на месеца Пожарна служба в Сунгурларе и ремонт на Ришкия проход - приоритети на кандидат-депутата Чани Стойчев Пожарна служба в Сунгурларе и ремонт на Ришкия проход - приоритети на кандидат-депутата Чани Стойчев Чани Стойчев  е добре познато име в политическите среди, той е бивш кмет на село Прилеп, където управлява успешно два мандата, а в момента е общински съветник Опитният представител на бизнеса Тошко Желев: Инж. Петър Кънев е лидерът, който ще ни изведе от хаоса в политиката Опитният представител на бизнеса Тошко Желев: Инж. Петър Кънев е лидерът, който ще ни изведе от хаоса в политиката Той е категоричен, че Петър Кънев е на правилното място и позиция и с времето се е доказал като професионалист в бизнеса си и като политик има безспорни качества Визия и вдъхновение: Първият випуск от програмата „Здравен асистент“ на УМБАЛ „Дева Мария“ се дипломира успешно Визия и вдъхновение: Първият випуск от програмата „Здравен асистент“ на УМБАЛ „Дева Мария“ се дипломира успешно Програмата ще продължи и следващата година с обучението на 50 нови специалисти Откриха супермодерна и съвременна детска градина в сунгурларското село Грозден Откриха супермодерна и съвременна детска градина в сунгурларското село Грозден Сградата разполага със спални помещения, учебна дейност, детски кът, площадки и санитарни помещения за нуждите на 72 деца Ужасяваща смърт застигна Петър Ужасяваща смърт застигна Петър Паднал върху бетонна площадка Андрей Рунчев ще наблегне над икономическото развитие на Бургас в бъдещото Народно събрание Андрей Рунчев ще наблегне над икономическото развитие на Бургас в бъдещото Народно събрание В новите индустриални зони, залегнали в управленската програма на ГЕРБ-СДС, залагаме на високотехнологични зелени производства с висока добавена стойност, каза кандидатът за народен представител под №105 в листата на Коалицията Проф. Иво Христов с вълнуваща лекция този четвъртък в Бургас Проф. Иво Христов с вълнуваща лекция този четвъртък в Бургас Събитието пред бургаската публика е с вход свободен Апартаментите в София поскъпнаха със 142% Апартаментите в София поскъпнаха със 142% Русе е на второ място в класацията Цанко Цанков ще участва в един от най-трудните плувни маратони в света Цанко Цанков ще участва в един от най-трудните плувни маратони в света Българинът ще атакува разстоянието от остров Молокай до Хонолулу с дължина около 50 километра в Тихия океан
Затвориха попуярна пицария в Германия, сервирала пица с кокаин Затвориха попуярна пицария в Германия, сервирала пица с кокаин Заведението предлагало "Пица №40" в менюто, която е съдържала наркотика Дирят изчезнал българин в Гърция Дирят изчезнал българин в Гърция Снимката му днес е публикувана от централните издания, телевизиите също се включиха в акцията по издирване Инфарктна нощ в Молдова! С по-малко от процент надделяват евроатлантиците Инфарктна нощ в Молдова! С по-малко от процент надделяват евроатлантиците Президентът Мая Санду твърди, че Русия влага пари и други средства да накара хората да гласуват с "не" Съкровище на „Хизбула” в бункер под болница Съкровище на „Хизбула” в бункер под болница Израел обвини групировката, че укрива стотици милиони долари там, а от ръководството на лечебното заведение отричат тези твърдения Изобретиха летяща пазарска количка Изобретиха летяща пазарска количка Апаратът може да се движи по терени, недостъпни за конвенционалната количка Почина вокалистът на Iron Maiden Пол Ди'Ано Почина вокалистът на Iron Maiden Пол Ди'Ано Той е част от групата през периода 1978-1981 г. Бургаски младежи показаха как жестовете говорят повече от думи Бургаски младежи показаха как жестовете говорят повече от думи "Чуй ме с жест" – картини, които говорят в сърцето на Бургас Лиъм Пейн скочил от балкона на хотела, разказаха за последните му мигове Лиъм Пейн скочил от балкона на хотела, разказаха за последните му мигове Певецът крещял и искал да бъде разпознат Съпругата на Навални иска да стане президент на Русия Съпругата на Навални иска да стане президент на Русия Юлия Навалная ще се кандидатира за държавен глава  Внучката на медиен магнат стана истинска дама Внучката на медиен магнат стана истинска дама Шарлот Фройд заряза мъжа си наркоман и размъкнатите дрехи
Бойко Борисов Бойко Борисов Въпросът е да победим така, че да направим правителство Виц на деня Виц на деня - Аз спя с мъжа ми три пъти седмично.
- А аз 1 път.
- Но ти нямаш мъж!
- Мислех, че за твоя говорим...
Виц на деня Виц на деня Пешо кара колата. Жена му все мърмори:
- По-бавно!
Тъщата опонира:
- По-бързо!
Накрая Пешо губи търпение:
- Край! Стига! Кой кара колата?! Ти или майката ти?!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Ако внуците ви се скарат не за апартамента, а за казана за ракия, не си живял напразно!
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева-Бакалова
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори