×
Вкусно ИЗБОРИ 27.10.2024 г. Бизнес ЮГ София Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Хубавият хляб започва да мухлясва на третия ден, твърди експерт
  • Разбиха печатница за фалшиви банкноти в Шумен, създавани с хартия за дюнери
  • Ремонтират „Дунав мост” от румънска страна
  • Байдън обяви план за разширяване на достъпа до безплатни продукти за контрацепция
  • Директорът на НАСА е на посещение у нас
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Седем или осем партии прескачат бариерата, а доверието към парламента е ужасно ниско


Седем или осем партии прескачат бариерата, а доверието към парламента е ужасно ниско
Според Добромир Живков е ясно, че ГЕРБ-СДС ще са първа политическа сила, но до последно няма да се знае коя ще е втората политическа сила
22 Октомври 2024, Вторник, 09:32 ч.
Автор: Флагман.Бг

 С рекордно нисък рейтинг е и Димитър Главчев

Седем партии влизат в 51-ото Народно събрание. Това сочат данните от национално проучване, финансирано и реализирано съвместно от bTV и „Маркет ЛИНКС“, проведено сред 1014 лица над 18 г. в страната в периода 15-20 октомври по методите на пряко-лично интервю и онлайн анкета. В студиото на „Тази сутрин“ обаче социологът Добромир Живков, който представи данните, каза, че голям шанс да прескочи 4-процентната бариера за влизане в парламента има и „Величие“ с 3,6% подкрепа. Под чертата остават и „Синя България“ с 2,8%, както и МЕЧ с 1,6%.

ГЕРБ-СДС са първа политическа сила с 24%, следвани от ПП-ДБ с 14,1% подкрепа. „Възраждане“ са трети с 13,1%, а четвърта политическа сила е Алианс за права и свободи на Ахмед Доган с 8,3%. Следват „ДПС - Ново начало“ на Делян Пеевски със 7,2% подкрепа, „БСП - Обединена левица“ със 7% и „Има такъв народ“ с 4,6%.

„Не подкрепям никого“ са посочили 2,1%, а „Не съм решил“ – 9,7%.

„Второто място не е решено въпреки този процент разлика между ПП-ДБ и „Възраждане“. В последния момент „Възраждане“ успяват да уловят едни неособено сигурни в това да гласуват и за кого избиратели. Търсейки протестен вот, те се насочват именно към „Възраждане“, коментира социологът Добромир Живков.

„Алианс за права и свободи и „ДПС – Ново начало“ са с много близки резултати, а разликата между тях намалява. Тази тенденция може да продължи да се разгръща през следващите дни“, допълни той.

„Очакванията за висок дял на купения вот никак не са за подценяване. Общата картина не изглежда особено добра. Това, което чуваме по места, е, че цели села казват, че изцяло ще гласуват. Това подсказва, че там ще има мотивация и мобилизация, която може би няма да се базира на класическите методи на политическата работа на терен“, коментира Добромир Живков.

Той не се ангажира с прогноза

дали ще има редовен кабинет след тези избори

 Според него има надежда, колкото и да не се виждат сигнали на хоризонта.
 
37% са посочили, че ще гласуват на предстоящите избори на 27 октомври. По думите на социолога заявената готовност за гласуване при проучване обикновено е по-ниска от реалната и това е обичаен феномен.

Според Добромир Живков може да се очаква избирателната активност да е подобна на тази през месец юни.

„Има резерв за това да се влезе в изборите с една по-нормална избирателна активност“, допълни той.

Около избори

удовлетворението от посоката на развитието на страната

достига критични стойности, коментира Добромир Живков.

Около 70-80% са неудовлетворените, а удовлетворените са много малко – около 10%.

„Този кабинет определено не провокира ентусиазъм у нас. Доста по-висок беше рейтингът на кабинета на Гълъб Донев, докато откакто е кабинетът на Димитър Главчев ситуацията стои по-скоро в ниските тонове“, посочи Живков.

Недоверието в кабинета „Главчев“ е 52%, а доверието – 17%.

Недоверието в Народното събрание също е голямо - 74%, а доверието е едва 6%.

Това е рекордно ниско ниво на доверието в българския парламент, коментира Добромир Живков. По думите му това е устойчив тренд на ниски стойности.
 
„Финалът на парламента и последните заседания имат пряко влияние върху това, защото се видяха неприятни сцени. Видя се, че политическите сили не могат да се обединят около каузи“, каза още социологът.

Служебното правителство трябва да продължи да управлява

С това мнение са съгласни 19%, докато 66% не са съгласни. Неутрални остават 15%.

„Българското общество не просто иска изпълнителна власт, а политическа отговорност за бъдещето на страната, защото това безвремие не действа добре и не можем да се организираме като държава, за да продължим напред. Това може да изиграе положителен ефект върху мобилизацията на българските граждани на предстоящия вот“, каза още Живков.


В категории: Политика


Флагман.БГ Грешки при секса с нов партньор Грешки при секса с нов партньор 21/10/2024, Понеделник 22:00 5
12
Коментара по темата
12.
Боцмана
22.10.2024 11:35:58
0
0
Преди предните избори казах и сега ще повторя, пак ще има доста изненадани от резултата на Величие!!
11.
292
22.10.2024 11:00:57
2
8
През последните 30 години поне 10 социологически агенции правят анкети и питат по 1000 пълнолетни за какво ли не поне по веднъж на седмица. 30х10х1000х52=15 600 000 анкетирани. Та се питам, как е възможно досега нито един близо 10 човека от най-близкото ми обкръжение: съпруга, деца, включително техните съпруги; родители - мои и на съпругата ми, никой нито веднъж за нищо да ги е питал. Трябва или да сме големи каръци, или всичките тези социологически проучвания да са шменти-капели. В смисъл, поръчани като резултат.
10.
Патриот
22.10.2024 10:58:42
1
5
Не ми трябват избори , а народен съд !
9.
Съмнително
22.10.2024 10:55:37
0
4
Мн съмнително е как две агенции могат да имат повече от 3% разлика за една партия…
8.
Velichieto e pobeditel
22.10.2024 10:09:15
4
6
I ne sa pravete na ludi
7.
до 6
22.10.2024 10:09:13
1
15
Да който не е с про100 Киро е с Боко тиквата. Добра логика. Не сме и забравили за какво се бореха Пенделите. Да намалят администрацията да премахнат пенсионерите от МВР да изчегъртвят Боко и Шиши. Пък тя ква стана направиха още 2 министерства не пипнаха никой в МВР и са гушнаха с "г-н" Борисов"
6.
Гербаджийски олигофрен
22.10.2024 10:01:16
3
16
До 3-А бе,гербаджийски идиото,забравихте ли тефтерчето на Златанов/"Да се удари, да му се вземе бизнеса"/,забравихте ли "Мишо бирата",забравихте ли"Ало ,Ваньо",забравихте ли пияния пожарникар легнал с насвяткан като прасе,чекмеджето с пачките ,пак това ли искате ,идиоти?Изберете го пак,той се гаври с народа,пак ще го изгонят с камъни като всеки път!
5.
до 3
22.10.2024 10:00:27
2
11
Сигурно сте много повече откакто шиши Мирчев рязко преобърна мнението си и от Боко и Шиши станаха г-н Борисов и г-н Пеевски хаха за про100 киру няма смисъл дори да говорим Харвардиста дето не знае нито български нито английски като хората. Изравниха тиквата по тъпизми за 3 години
4.
До 2
22.10.2024 09:49:57
9
6
Отчайващо неграмотен ЦЪРВУЛ
3.
до 1
22.10.2024 09:49:09
7
11
Даже не са близо до истинския процент. Много повече сме.
2.
E стига ве
22.10.2024 09:47:54
8
16
След всички тазкрития за кражби и злоупотреби от герб пак пътви . Другите мушенници от пп дб и натях им извадиха рирливите ризи с пудели пачки и схеми в митниците пък втори ха ха . Прост народ слаба държава !
1.
P0R VDovec s golem poreЦ
22.10.2024 09:42:45
8
12
Много проценти сте дали на сектата-пирамида
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Артефакти от Несебър са включени в експозиция в музея "Джон Пол Гети" в САЩ Артефакти от Несебър са включени в експозиция в музея "Джон Пол Гети" в САЩ Експонатите са безценни и изключително редки и са свидетелство за интересната история на Несебър и нашите земи Д-р Мерал Ариф, МБАЛ „Бургасмед“: Най-често студеното време се отразява неблагоприятно на хората с остеоартрит Д-р Мерал Ариф, МБАЛ „Бургасмед“: Най-често студеното време се отразява неблагоприятно на хората с остеоартрит Ниските температури  и влагата променят качествата на вътреставната течност, която е смазка за ставата и служи като шок абсорбер, казва специалистът Седем или осем партии прескачат бариерата, а доверието към парламента е ужасно ниско Седем или осем партии прескачат бариерата, а доверието към парламента е ужасно ниско  С рекордно нисък рейтинг е и Димитър Главчев Студентът със счупената челюст от полицай в Созопол отслабнал с 8 килограма, ще съди бияча Студентът със счупената челюст от полицай в Созопол отслабнал с 8 килограма, ще съди бияча Ще направим всичко по силите си с адвокатите ми, за да има справедливост, закани се  Владимир Радев Чудо! Неидентифициран летящ автомобил се сгромоляса пред 10 души, чакащи на спирка Чудо! Неидентифициран летящ автомобил се сгромоляса пред 10 души, чакащи на спирка Навесът на подлеза обаче е изпочупен при полета Акциите срещу купуването на гласове продължават Акциите срещу купуването на гласове продължават Близо 1000 са издадените предупредителни протоколи Протестиращите помощник-фармацевти от Бургас зоват за промени, за да работят, без да се крият в аптеките Протестиращите помощник-фармацевти от Бургас зоват за промени, за да работят, без да се крият в аптеките Те нямат право да отпускат медикаменти по лекарско предписание, а това е част от професионалната им квалификация България няма време за губене, сега е моментът да сложим край на този хаос! България няма време за губене, сега е моментът да сложим край на този хаос! В ГЕРБ СДС имаме ясна визия за развитието на общините в региона, проектите, които сме заложили, са свързани с инфраструктура, облагородяване и подобряване на живота във всяко населено място Грешки при секса с нов партньор Грешки при секса с нов партньор Вижте кои са те  За кого гласуват ромите За кого гласуват ромите По 50 лв. на човек и по две кебапчета - това можеш да го вкусиш и пипнеш
Инфарктна нощ в Молдова! С по-малко от процент надделяват евроатлантиците Инфарктна нощ в Молдова! С по-малко от процент надделяват евроатлантиците Президентът Мая Санду твърди, че Русия влага пари и други средства да накара хората да гласуват с "не" Съкровище на „Хизбула” в бункер под болница Съкровище на „Хизбула” в бункер под болница Израел обвини групировката, че укрива стотици милиони долари там, а от ръководството на лечебното заведение отричат тези твърдения Изобретиха летяща пазарска количка Изобретиха летяща пазарска количка Апаратът може да се движи по терени, недостъпни за конвенционалната количка Почина вокалистът на Iron Maiden Пол Ди'Ано Почина вокалистът на Iron Maiden Пол Ди'Ано Той е част от групата през периода 1978-1981 г. Бургаски младежи показаха как жестовете говорят повече от думи Бургаски младежи показаха как жестовете говорят повече от думи "Чуй ме с жест" – картини, които говорят в сърцето на Бургас Лиъм Пейн скочил от балкона на хотела, разказаха за последните му мигове Лиъм Пейн скочил от балкона на хотела, разказаха за последните му мигове Певецът крещял и искал да бъде разпознат Съпругата на Навални иска да стане президент на Русия Съпругата на Навални иска да стане президент на Русия Юлия Навалная ще се кандидатира за държавен глава  Внучката на медиен магнат стана истинска дама Внучката на медиен магнат стана истинска дама Шарлот Фройд заряза мъжа си наркоман и размъкнатите дрехи Почина Фетуллах Гюлен - най-големият враг на Ердоган Почина Фетуллах Гюлен - най-големият враг на Ердоган Издъхнал е на 83-годишна възраст Хелоуинско парти за четириноги преобрази Ню Йорк Хелоуинско парти за четириноги преобрази Ню Йорк Четириногите бяха със специални костюми - на приказни герои
Бойко Борисов Бойко Борисов Въпросът е да победим така, че да направим правителство Виц на деня Виц на деня - Аз спя с мъжа ми три пъти седмично.
- А аз 1 път.
- Но ти нямаш мъж!
- Мислех, че за твоя говорим...
Виц на деня Виц на деня Пешо кара колата. Жена му все мърмори:
- По-бавно!
Тъщата опонира:
- По-бързо!
Накрая Пешо губи търпение:
- Край! Стига! Кой кара колата?! Ти или майката ти?!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Ако внуците ви се скарат не за апартамента, а за казана за ракия, не си живял напразно!
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева-Бакалова
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори