×
Вкусно ИЗБОРИ 27.10.2024 г. Бизнес ЮГ София Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Хубавият хляб започва да мухлясва на третия ден, твърди експерт
  • Разбиха печатница за фалшиви банкноти в Шумен, създавани с хартия за дюнери
  • Ремонтират „Дунав мост” от румънска страна
  • Байдън обяви план за разширяване на достъпа до безплатни продукти за контрацепция
  • Директорът на НАСА е на посещение у нас
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Бургаската полиция с важно преупреждение към шофьорите


Бургаската полиция с важно преупреждение към шофьорите
Началникът на "Пътна полиция" при ОДМВР-Бургас гл. инспектор Пламен Николов посочи кои са най-големите и подценявани рискове на пътя 
21 Октомври 2024, Понеделник, 19:00 ч.
Автор: Емел МАХМУД

Само за седмица електронните фишове за висока скорост са 110

От ОДМВР-Бургас посочиха кои са най-подценяваните рискове на пътя, които често водят до фатален сблъсък. На брифинг началникът на сектор „Пътна полиция“ гл. инспектор Пламен Николов даде препоръки към водачите и посочи опасностите. На него бе даден отчет и за изминалата седмица с настъпилите пътни транспортни произшествия, брой ранени, както и на установените нарушения. 

„Пешеходците и велосипедистите, както и водачите на моторните дву и триколесни превозни средства и техните пътници са най-уязвимите участници в движението. С увеличаване на средната скорост нараства и рискът за пътен инцидент и тежестта от него. Пешеходец, ударен от автомобил, който се движи със скорост 65 км/ч, е изложен на над 4 пъти по голяма опасност от смърт, отколкото 50 км/ч. За всеки един процент увеличение на средната скорост рискът от фатален изход се увеличава с 4 %“, каза гл. инспектор Николов. 

Носенето на каска може да намали риска с 42 %, а тежките травми – със 70 %. В статистиката влиза и важността на обезопасителния колан, поставянето намаля смъртните случаи, при ппътниците на предните седалки – със 45-50 %, на засдните – от 25 до 75 %. 

Много шофьори не осъзнават, но използванерто на телефон по време на шофиране също е толкова опасно и може да има фатални последствия. Времето за реакция на водача е 50 % по-дълго и увеличава риска от пътен инцидент до 4 пъти, а изпращането на съобщение, когато сте зад волана – до 23 пъти. Друга препоръка, също толкова значима, е безопасността на децата в колите. Детските столчета намаяват риска от смърт до 60 %, особено при тези под 4 годинки.

Пресичане на наобезопасени места или на червен светофар от страна на пешеходците, разсейването с телефон на пешеходна пътека заемат първо място при подценяваните рискове, на които гл. инспектор Пламен Николов обърна внимание. 

Много подценяван фактор е облеклото на пешеходеца. При ниска видимост – дъжд или мъгла, или в тъмната част на денонощието, тъмните дрехи са също опасни. 

Слушането на музика със слушалки по време на пресичане, играта на улица, скачане, хващане на топка, управление на велосипед или мотор без каска, непоставяне на колан, разсейване на водача на превозно средство от страна на пътник или насърчаването за превишаването на разрешаната скорост, употреба на алкохол или наркотици преди или по време на управление, компромисът с техническата изправност на МПС, управление на МПС без свидетелство, не на последно място всяка агресия на пътя от страна на водача спрямо други учстници – също са сред подценяваните рискове, които стават причина за тежки инциденти. 

На днешния брифинг стана ясно, че през изминалата седмица в област Бургас са регистрирани осем катастрофи с пострадали. Седем от тях са настъпили в населени места, а една – извън. Пострадалите при инцидентите са 10, те са с леки и средни телесни повреди – двама водачи, четирима пешеходци и четирима пътници. 

Съставените актове в този период са 420 броя, фишовете са 2478 броя, от които 110 електронни за скроост. Хванатите водачи с алкохол са 10, а с наркотици – 6. 
 


В категории: Бургас


Флагман.БГ Грешки при секса с нов партньор Грешки при секса с нов партньор 21/10/2024, Понеделник 22:00 3
Милиони жени ѝ завиждат
Милиони жени ѝ завиждат 21/10/2024, Понеделник 21:21 1
Флагман.БГ Почина вокалистът на Iron Maiden Пол Ди'Ано Почина вокалистът на Iron Maiden Пол Ди'Ано 21/10/2024, Понеделник 20:04 2
Три години без Владимир Каролев
Три години без Владимир Каролев 21/10/2024, Понеделник 19:00 1
9
Коментара по темата
9.
Тефал -ти мислиш за сичко
21.10.2024 23:12:41
0
0
Каската Танкиска ли и или пласмасова със стиропор за кулло ?
8.
село Бургас
21.10.2024 22:08:49
0
5
Целят град е разкопан и в ремонти. Умишлено кръговото в Изгрев се изгражда вече не знам колко месеца, разбирам с ясната идея да се остойности за в пъти от реалната цена чрез моточасове на машини които така и не мърдате. Пътят за летище е като швейцарско сирене вие ми говорите за безопасност. Трябва непрекъснота да се подават сигнали за опасни пътища и неправилна и неясна сигнализация за ремонти на 112. Идеята ми е това да го правим вкупом всички сутринта от 8 до 9 часа на спешният телефон докато им пламне главата и едва след това да ми пишат фишове и глоби.
7.
Някой си
21.10.2024 21:56:37
0
0
Естествено,те сами не се пазят и не защитата правилата за движение по пътищата. После всеки очаква тях да пазим,ние да шофиране ли,да спазваме правилата за движение на МПС или да пазим тях? Народа ни е прост просто и не му пука за нищо,да си дърбат сами попарата ако оцелеят де
6.
AПИ
21.10.2024 21:45:38
0
11
Нещо за пътищата като юфка , липсата на светлоотразителна маркировка , тъмните мантинели и неосветените пешеходни пътеки ?
5.
Странно
21.10.2024 21:34:51
0
5
Синът ми получи е-mail от КАТ, че дължи 50 лв. глоба, а нито е шофирал, нито може да шофира, нито има шофьорска книжка, нито пък автомобил! Вие получавали ли сте такива фалшиви е-mail от КАТ?!
4.
Бай....
21.10.2024 20:53:21
0
14
А бе, педерасти, премахнете всички дървета и храсти във и около кръговите кръстовища ! Не може да се види дали идва МПС, камо ли какъв мигач дава ! Нещастни общински герберски капути !
3.
Вместо
21.10.2024 20:33:46
1
15
Да ни предупреждава полицията,малко да затегне контрола на така толерираните велосипедисти особено за жилетки и каски,както и да се уточни статуса и ситуацията с тротонетките,неможе за мотопед който вдига макс 50кч/ч да искат 16г навършени и изпит на листовки,а за тротинвтка който вдига същите километри,че и повече да не се иска нищо,за топ примерните вечно плачещи за толерантност мотористи ,там че няма един санкциониран за неправилно престрояване като се бутат между колите от ляво и от дясно за да са първи на светофара въобще няма да правя въпрос ,само ще кажа,че за да искаш толерантност ,трябва да отвърнеш със същото
2.
ХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХА!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
21.10.2024 19:15:52
4
23
милицията предупреждава хаха !!!!!!!!КОЙ ЩЕ НИ ОПАЗИ ОТ ПАЗАЧИТЕ????????? Quis custodiet ipsos custodes
1.
Хахаха
21.10.2024 19:09:25
4
38
Абдал нещо да кажеш за това че асфалта е без сцепление поради некачествено полагане и не изпълнение на техническите препоръки на ЕС поради пестене и кражба на пари ?
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Грешки при секса с нов партньор Грешки при секса с нов партньор Вижте кои са те  За кого гласуват ромите За кого гласуват ромите По 50 лв. на човек и по две кебапчета - това можеш да го вкусиш и пипнеш Kакво мисли за бургаските мъже украинска инфлуенсъркa Kакво мисли за бургаските мъже украинска инфлуенсъркa Саша живее в Бургас, опитва се да говори български език, не й се получава, но пък дава оценка на нашите мъже Направете си портокалопита, ето как Направете си портокалопита, ето как Традиционен гръцки сладкиш Black Lives Matter смениха името на известна алкохолна марка, напомняло за робството Black Lives Matter смениха името на известна алкохолна марка, напомняло за робството Много от отлежалите и качествени ромове с такъв етикет сега са в ръцете на колекционери, които ще вдигнат рязко цените им България няма време за губене, сега е моментът да сложим край на този хаос! България няма време за губене, сега е моментът да сложим край на този хаос! В ГЕРБ СДС имаме ясна визия за развитието на общините в региона, проектите, които сме заложили, са свързани с инфраструктура, облагородяване и подобряване на живота във всяко населено място 90% от хората за застрашени сериозно, ако си бъркат в носа 90% от хората за застрашени сериозно, ако си бъркат в носа Според статистиките този вреден навик може да бъде опасен Проф. Гранитски и проф. Христов представят „Иронията на историята“ в бургаския театър Проф. Гранитски и проф. Христов представят „Иронията на историята“ в бургаския театър Събитието пред бургаската публика е с вход свободен Мария Бакалова хвърлила 7 бона за рокля, за да събере погледите в Лондон Мария Бакалова хвърлила 7 бона за рокля, за да събере погледите в Лондон Актрисата засенчи всички останали на премиера на филм Щракнаха белезниците на печатари на качествени левове, евро и долари Щракнаха белезниците на печатари на качествени левове, евро и долари Вижте как изглеждат метне банкнотите 
Почина вокалистът на Iron Maiden Пол Ди'Ано Почина вокалистът на Iron Maiden Пол Ди'Ано Той е част от групата през периода 1978-1981 г. Бургаски младежи показаха как жестовете говорят повече от думи Бургаски младежи показаха как жестовете говорят повече от думи "Чуй ме с жест" – картини, които говорят в сърцето на Бургас Лиъм Пейн скочил от балкона на хотела, разказаха за последните му мигове Лиъм Пейн скочил от балкона на хотела, разказаха за последните му мигове Певецът крещял и искал да бъде разпознат Съпругата на Навални иска да стане президент на Русия Съпругата на Навални иска да стане президент на Русия Юлия Навалная ще се кандидатира за държавен глава  Внучката на медиен магнат стана истинска дама Внучката на медиен магнат стана истинска дама Шарлот Фройд заряза мъжа си наркоман и размъкнатите дрехи Почина Фетуллах Гюлен - най-големият враг на Ердоган Почина Фетуллах Гюлен - най-големият враг на Ердоган Издъхнал е на 83-годишна възраст Хелоуинско парти за четириноги преобрази Ню Йорк Хелоуинско парти за четириноги преобрази Ню Йорк Четириногите бяха със специални костюми - на приказни герои Шок за Брюксел! Молдовците казаха „не“ на ЕС, а Мая Санду се оправдава за провала с руска намеса Шок за Брюксел! Молдовците казаха „не“ на ЕС, а Мая Санду се оправдава за провала с руска намеса Референдумът бил опорочен с купени над 300 000 гласа от Москва, твърди президентът Скорпионът да не взема прибързани решения, а Телецът да не се усмихва насила! Скорпионът да не взема прибързани решения, а Телецът да не се усмихва насила! Хороскоп за деня – 21 октомври 2024, понеделник  Почина българската кино легенда Почина българската кино легенда Радослав Спасов почина на 81-годишна възраст, а тъжната вест събощиха от кино "Одеон"
Бойко Борисов Бойко Борисов Въпросът е да победим така, че да направим правителство Виц на деня Виц на деня - Аз спя с мъжа ми три пъти седмично.
- А аз 1 път.
- Но ти нямаш мъж!
- Мислех, че за твоя говорим...
Виц на деня Виц на деня Пешо кара колата. Жена му все мърмори:
- По-бавно!
Тъщата опонира:
- По-бързо!
Накрая Пешо губи търпение:
- Край! Стига! Кой кара колата?! Ти или майката ти?!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Ако внуците ви се скарат не за апартамента, а за казана за ракия, не си живял напразно!
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева-Бакалова
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори