×
Вкусно ИЗБОРИ 27.10.2024 г. Бизнес ЮГ София Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Кредиторите на оператора на "Северен поток 2" обсъждат преструктурирането на дълга на компанията
  • 97% от отпадъците в България не се рециклират
  • Хороскопа си за деня виж тук
  • ВиК фирмите искат такса вода и за необитаеми имоти
  • Учени откриха: Кучетата навлизат в трета фаза на опитомяване
  • Байдън тръгва за Германия, транспортът там пред колапс
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Столетничка пиела ракия и вино вместо лекарства, работела тежка работа, но не харесва живота сега


Столетничка пиела ракия и вино вместо лекарства, работела тежка работа, но не харесва живота сега
Рецептата на 100-годишната Радка Кабакчиева за дълголетие е от само три съставки – движение, работа и умереност във всичко
Ключови думи: столетничка, дълголетие
18 Октомври 2024, Петък, 10:26 ч.
Автор: Флагман.бг

Като дете тя е била на къра с майка си, след това лее тухли, керемиди и бетон, а накрая работи като санитарка

100-годишната Радка Кабакчиева от Пазарджик разкрива тайната на своето дълголетие.

"Ракийка, салатка – пийни си, вечеряме си. Апна, пийна по една чаша винце и си лягам. Сутрин – ракийка, салатка. За обед хапни си, пийни чашка винце, това! Аз лекарства, бабо, не съм пила хич“, споделя пред бТВ жената, която е на 100 години и 3 седмици.

Яде от всичко, но умерено. Пие по малко ракия и вино. Обича да пее.

Сега Радка празнува рождения си ден, но всъщност е родена в края на септември.

"Аз съм родена на 25 септември 1924 година. Мама ме е записала на 14 октомври...Тогава не са държали много на записването“, разказва 100-годишната жена.

Столетницата помни идването на германските и съветските войски в Царство България.

"Тогава дойдоха германците. Кога ходиха в Съюза, минаха оттука“, казва Радка Кабакчиева.

Преди десетилетия Радка се омъжва. Ражда пет деца. Казва, че е щастлива, въпреки житейскте изпитания и трудности. Като юноша съпругът ѝ е ятак преди 9 септември, а след това, разочарован хвърля партийната си книжка. Радка си спомня, че в първите години на новата социалистическа власт живеят бедно.
 
"Бяхме много така сиромашки. Бая глад се гладува. Ядяхме соленки, стъргали. Ходеха хората по Северна България за една торбичка брашно“, казва възрастната жена.

Днес Радка признава, че отношенията между младите хора ѝ се струват нетрайни и не ги разбира.

"Ей-сега тоя живот не ми харесва! Изобщо не ми харесва! Значи, ще живея аз с него една година заедно - нито венчана, нито сватба!?! Това живот ли е! На ти куклите, дай ми парцалите, айде“, коментира тя.

През целия си живот Радка Кабакчиева полага тежък физически труд – като дете е на къра с майка си, след това лее тухли, керемиди и бетон, накрая е санитарка.

"Майка ми работеше по къра, копаше на чорбаджиите. Аз съм била на 10 години, ама, ме е водила с мен, колкото да взема единия лев. На тухлите съм работила, аз съм работила много. На сгуро-бетона съм работила, все на тежка работа...На тухлите съм работила още от 10-15 годишна, докато се ожених“, казва 100-годишната жена.

Съветът на баба Радка към младите е „да са добре, да не ходят, да се оженят, да си гледат семействата“.

А рецептата ѝ е за дълголетие е от само три съставки – движение, работа и умереност във всичко.


 


В категории: Животът


Слънчево по морето
Слънчево по морето 18/10/2024, Петък 08:51 0
4
Коментара по темата
4.
Всичко е до време
18.10.2024 10:58:18
0
5
Не трябва да се размножават жителите на тази територия повече. Няма качествени подобрения, напротив само обратното.
3.
КЛУБ НА АНОНИМНИТЕ АЛКОХОЛИЦИ
18.10.2024 10:52:42
1
6
Реалността е илюзия,породена от липсата на алкохол.......!!!
2.
до 1
18.10.2024 10:47:29
2
6
Голям идиот си ако смяташ, че с ядене и пиене ще фалираш фармаиндустрията....
1.
Елизабет
18.10.2024 10:40:21
6
5
Браво! Само така ще фалираме аптекарската мафия.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Революция в диагностицирането на рак на простатата- роботът „Мона Лиза“ вече е в България Революция в диагностицирането на рак на простатата- роботът „Мона Лиза“ вече е в България Роботизирана фюжън биопсия се прилага единствено в национална онкологична болница „Дева Мария“ Севим Али: Поискаха страх в нашите редици, но им отвърнахме с твърда решимост и пълна мобилизация Севим Али: Поискаха страх в нашите редици, но им отвърнахме с твърда решимост и пълна мобилизация Сега не само трябва да опазим демократичните ценности, но и да си върнем достойнството, това което ни прави силни, това което ни прави непобедима общност ВиК фирмите искат такса вода и за необитаеми имоти ВиК фирмите искат такса вода и за необитаеми имоти Имаме постоянни разходи по поддръжката на мрежата, казват операторите Столетничка пиела ракия и вино вместо лекарства, работела тежка работа, но не харесва живота сега Столетничка пиела ракия и вино вместо лекарства, работела тежка работа, но не харесва живота сега Като дете тя е била на къра с майка си, след това лее тухли, керемиди и бетон, а накрая работи като санитарка Как фирма на беден алкохолик кредитира заможен глухоням, за да му отнеме четирите апартамента Как фирма на беден алкохолик кредитира заможен глухоням, за да му отнеме четирите апартамента Вероника Димитрова разследва дали са използвани подставени социално слаби хора с цел измама и от кого Зловеща картина с кървавата диря след отломките от самолета край "Граф Игнатиево“ Зловеща картина с кървавата диря след отломките от самолета край "Граф Игнатиево“ Това, което се случи, стана за 7 секунди, но разследването ще продължи дълго, за да се разбере причината за катастрофата, каза полк. Елин Алексов Връстници на прехода: Димитър Вълчев Връстници на прехода: Димитър Вълчев Димитър Вълчев е убеден, че пропуските в българската правосъдна система и недовършената съдебна реформа убиват хора – и в преносния, и в буквалния смисъл Започва ремонтът на дворното пространство на ДГ „Слънце“ в Камено Започва ремонтът на дворното пространство на ДГ „Слънце“ в Камено Проектът е с обща стойност 200 000 лв. и се финансира с безвъзмездно дарение от “ЛУКОЙЛ Нефтохим Бургас” Ще отслабнем неусетно, ако слагаме това в кафето всяка сутрин Ще отслабнем неусетно, ако слагаме това в кафето всяка сутрин Ползите от кофеина, който е стимулант на централната нервна система и е отговорен за ефекта на жизненост Отличиха кмета на Царево в престижна класация Отличиха кмета на Царево в престижна класация Новият управленски екип успя да привлече и сериозен финансов ресурс за ключови за цялата община проекти
Европейските лидерите зоват Еврокомисията спешно да приеме закон за връщане на мигрантите Европейските лидерите зоват Еврокомисията спешно да приеме закон за връщане на мигрантите Настояват и за засилване на военната подкрепа и ускоряване на доставките за Украйна Кой лъже за здравето на Путин Кой лъже за здравето на Путин Кремъл отрече твърдението, че се е влошило Ясновидци вещаят победа за Украйна във войната, но искат забраната им Ясновидци вещаят победа за Украйна във войната, но искат забраната им На официалния сайт на украинското правителство се появи петиция, а авторът ѝ твърди, че гадателките били вредни, защото били русофили Носи чанта за няколко хиляди Носи чанта за няколко хиляди Муки беше забелязана, докато дискретно се вмъкваше през служебния вход на Народния театър, избягвайки излишното внимание Лъсна истината за интервюто на Светлана Гущерова по Нова Лъсна истината за интервюто на Светлана Гущерова по Нова От Нова телевизия издават, че Светлана предварително се е договорила с продуцентите какви въпроси да й зададе водещата Разбиха брутално ОПГ Разбиха брутално ОПГ Разбита е група за заплахи, рекети и изнудване Върна се в ефира на Нова Върна се в ефира на Нова В премиерния епизод на „Живей красиво с Гери Малкоданска“ този петък зрителите ще разберат как да посрещнат есенния сезон с настроение и кои са подходящите начини за създаване на усещане за топлина Вижте кой ще оценява предложенията за литературните награди на Община Бургас 2024 Вижте кой ще оценява предложенията за литературните награди на Община Бургас 2024 Официалната церемония по връчване на Годишните литературни награди на Община Бургас за 2024 година ще се проведе на 3 декември Това шоу се оказа пълен провал, бТВ връща Ергенът Това шоу се оказа пълен провал, бТВ връща Ергенът Промяната ще бъде направена за следващата есен Историята на най-глупавия футболист в света Историята на най-глупавия футболист в света Можеше да играе в Манчестър Юнайтед, но помисли, че света свършва и се заточи в планината със семейството си
Явор БОЖАНКОВ, депутат от ПП-ДБ Явор БОЖАНКОВ, депутат от ПП-ДБ Заплашваха, бутаха, правеха черни списъци - тези нещастни копейчици трябва да бъдат натикани в миша дупка Виц на деня Виц на деня - Господин Капитан, обядът няма да стигне за всички ни!
- Ще стигне, първо ще атакуваме... и тогава ще има за всички!
Виц на деня Виц на деня - Четох, че ако имам пъпка, значи човек мисли за мен! Ти ли, мило?
- Като ти гледам лицето, някъде има секта, която ти се прекланя...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Една жена никога няма да вземе от един мъж повече отколкото той може да и даде. Но, останалото ще му го запише като дължимо!
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева-Бакалова
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори