Преди да изпържите картофите, ги залейте с тази смес
Много ще изпуснете, ако не опитате
Кой не обича пържени картофи? Знаем много рецепти: и с яйца, и с билки, и с гъби, и с парченца бекон или наденица. Но определено все още не сте опитвали такива пържени картофки! Най-добри пригответе двойна доза, защото всички ще посягат за допълнително. Това е „подобрена“ рецепта за обичайните пържени картофи – тайната е, че преди пърженето нарязаните картофи се заливат с яйчено тесто, което ги прави сочни и меки отвътре, умерено хрупкави и много апетитни отвън.
За да приготвите панирани картофи в тесто, можете да изберете всякакви подправки. Червен пипер и риган ще са най-добре, но бъдете отворени откъм експерименти!
Панирани пържени картофи
Необходими продукти:
4 картофа
3 яйца
120 гр. пшенично брашно
сол на вкус
червен пипер на вкус
риган на вкус
олио на вкус
20 гр.масло
200 мл прясно мляко
70 гр.сирене чедър (или кашкавал)
черен пипер (смлян) – на вкус
Начин на Приготвяне:
Обелете картофите и ги нарежете на ивици или на кръгчета. Залейте ги с вода и подсушете, за да се отървете от излишното нишесте.
Смесете яйцата със сол, червен пипер, риган и 100 г брашно. Изсипете готовото тесто върху картофите и разбъркайте.
Загрейте олиото в тиган и запържете картофите до омекване. Разстелете ги върху хартиена кърпа.
За да приготвите соса, разтопете маслото, запържете с него останалото брашно.
Налейте млякото в сместа, добавете сол, черен пипер и червен пипер. Разбъркайте сиренето към соса.
Панираните картофи в тиган могат да се сервират не само като гарнитура. Поставете готовите пръчици в по-голям съд, а в центъра сложете купа със сос. Получавате ярко и интересно предястие!
Тези картофки са прекрасни, защото се съчетават добре с всеки сос: със сирене, домати, заквасена сметана…
Непременно опитайте!