×
Вкусно ИЗБОРИ 27.10.2024 г. Бизнес ЮГ София Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

НАТО "прие за сведение" плана на Зеленски, Украйна едва ли ще се присъедини скоро


17 Октомври 2024, Четвъртък, 12:20 ч.

Марк Рюте отказа да приветства "плана за победа"

 

НАТО вчера не показа признаци, че скоро ще покани Украйна да се присъедини, докато съюзниците искаха повече информация от украинския президент Володимир Зеленски за неговия "план за победа" за прекратяване на войната с Русия, предаде Асошиейтед прес.

Планът е съсредоточен върху искането към НАТО да придвижи напред "ускорената" молба за членство, която Зеленски подаде преди две години, за да потърси защита под чадъра за сигурност на военния алианс, след като Русия започна пълномащабна инвазия.

Доверието към НАТО се основава на гаранцията за колективна сигурност - член 5 от учредителния договор на организацията. Това е ангажимент на всички 32 държави членки да се притекат на помощ на всеки член, чийто суверенитет или територия може да бъдат нападнати.

Това обаче не се отнася за страна партньор като Украйна.

Генералният секретар на НАТО Марк Рюте отказа да приветства "плана за победа", като заяви само, че той и съюзниците "го приемат за сведение". Той не обсъди кога Украйна може да се присъедини към най-големия военен алианс в света, освен че настоя, че тя ще стане негов член.

"Планът има много аспекти и много политически и военни въпроси, които наистина трябва да уточним с украинците, за да разберем какво стои зад него, да видим какво можем да направим и какво не можем да направим“, каза Рюте в централата на НАТО в Брюксел.

"В тесен контакт сме със съюзниците, с Украйна, за да видим как можем да предприемем следващите стъпки“, добави той. Той отказа да предостави подробности за това какво още иска да знае НАТО, като каза на репортерите само: "Не мога да ви дам всички сведения за това".

Засега, каза Рюте, фокусът трябва да бъде върху това да се помогне на Украйна да си върне повече територии и да укрепи позициите си за евентуални бъдещи мирни преговори.

Зеленски трябва да обясни елементи от своя план днес на лидерите на Европейския съюз, повечето от които също стоят в редиците на НАТО.

Всичко това се случва в мрачен момент за Украйна. Нейните войски се борят да удържат по-добре окомплектованите и оборудвани руски сили, особено в източната част на Донецка област, където постепенно са изтласкани назад. Киев оцелява с помощта на Запада, но според Украйна тя идва твърде бавно.

Докато очертаваше плана си в сряда, Зеленски заяви пред украинските законодатели, че предоставянето на покана от НАТО на страната ще бъде "свидетелство за решимостта на (съюзниците)" да подкрепят усилията ѝ.

Бъдещето на Украйна в НАТО е нещо, което алиансът обмисля от 16 години, припомня АП.

На срещата си на върха във Вашингтон през юли 32-те членки обявиха, че Украйна е на "необратим“ път към членство. За непосветените обаче изглежда, че има малък напредък, откакто през 2008 г. лидерите на НАТО обещаха на Украйна и Грузия, че "тези страни един ден ще станат членове на НАТО".

Засега НАТО е в състояние на изчакване, отбелязва АП./БТА

Прочети още на: https://www.dnes.bg/top-novini/2024/10/17/nato-prie-za-svedenie-plana-na-zelenski-ukraina-edva-li-shte-se-prisyedini-skoro.623679

 


В категории: Войната в Украйна


5
Коментара
Флагман.БГ Доц. Кунчев предупреди за антибиотиците Доц. Кунчев предупреди за антибиотиците 17/10/2024, Четвъртък 13:21 0
Флагман.БГ Историята на най-глупавия футболист в света Историята на най-глупавия футболист в света 17/10/2024, Четвъртък 12:25 3
5
Коментара по темата
5.
Кадир ,козоеб,овцелюб росийский гъзорез
17.10.2024 14:16:40
0
0
Имам три мъжки руски Z ханъми в харема си всички са подчинени на валиде ханъм козата ми фатима
4.
Путин
17.10.2024 13:50:22
0
1
Мачка ми макарите осраина
3.
Зеленски
17.10.2024 13:48:54
0
1
Първия да идва да помага,ко чака?
2.
въй
17.10.2024 12:27:21
1
7
Тоя Зеленски хептен даде фира
1.
ПУТКИН УРОДЛИВО ДЖУДЖЕ УБИЕЦ ДЕЦА ЖЕНИ СТАРЦИ
17.10.2024 12:26:24
7
1
УКРАЙНА МАЧКА ПРОССИЯ
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Доц. Кунчев предупреди за антибиотиците Доц. Кунчев предупреди за антибиотиците Самолечението е опасно Мъж наряза лицето на съседа си след скандал Мъж наряза лицето на съседа си след скандал Пострадалият е транспортиран и настанен за лечение в болница Черноморец 1919 посреща Локо Пд на ст. "Лазур" Черноморец 1919 посреща Локо Пд на ст. "Лазур" Срещата ще се играе на 28 октомври Като в екшън филм: Маскиран обра бензиностанция в Добрич, удари служител с пистолет по главата (ВИДЕО) Като в екшън филм: Маскиран обра бензиностанция в Добрич, удари служител с пистолет по главата (ВИДЕО) Пострадал е 57-годишният служител на обекта, който е с разкъсано-контузна рана на главата, вследствие на удар с пистолет в тила Шок за опечалените в Пловдив заради фалшиви кремации Шок за опечалените в Пловдив заради фалшиви кремации Собственик на траурна агенция е арестуван, а близките не знаят какъв прах са положили в урните ДПС – Ново начало предлага нова национална стратегия за развитие на земеделието и селските райони ДПС – Ново начало предлага нова национална стратегия за развитие на земеделието и селските райони В срещата активно участие взе Атидже Вели, която е експерт в сектор  “Земеделие“ Хормонална буря предизвикала трагедията с Биляна от София? Хормонална буря предизвикала трагедията с Биляна от София? Д-р Веселин Герев разказа как 20 дни чакал прокурор да разреши помощ на майка, заключила се с бебето си в стаята за ужас на съпруга й Скандалът с жената от Бургас, която плати пет пъти глоби на КАТ, се разраства Скандалът с жената от Бургас, която плати пет пъти глоби на КАТ, се разраства Случаят с Николета Колева не бил единичен, а шефът на „Пътна полиция“ твърди, че й бил изпратил писмо, за да си вземе надвнесената сума, но тя не си го потърсила   Тестват BG-Alert Тестват BG-Alert Тестът трябваше да е на 1 октомври, но беше отложен Момичета, ще се изненадате! Нещата, които мъжете не забелязват по време на секс Момичета, ще се изненадате! Нещата, които мъжете не забелязват по време на секс Мъжете изобщо не се интересуват дали косата ви е оформена или как сте гримирани по време на секс
Това шоу се оказа пълен провал, бТВ връща Ергенът Това шоу се оказа пълен провал, бТВ връща Ергенът Промяната ще бъде направена за следващата есен Историята на най-глупавия футболист в света Историята на най-глупавия футболист в света Можеше да играе в Манчестър Юнайтед, но помисли, че света свършва и се заточи в планината със семейството си Не знаете какво ще направи за Вас срещу 250 лева Не знаете какво ще направи за Вас срещу 250 лева Такава е цената й в онлифенс 18 години не е виждал дъщеря си 18 години не е виждал дъщеря си През 2022 година Александра разбира и една голяма тайна Яла е русенско варено с четка за зъби Яла е русенско варено с четка за зъби Тогава тя тежи едва 37 килограма при 166 сантиметра ръст 16 загинали при израелски удари в Южен Ливан и Сирия 16 загинали при израелски удари в Южен Ливан и Сирия Кмет е сред убитите Мъка за феновете на "One direction", Лиъм Пейн почина Мъка за феновете на "One direction", Лиъм Пейн почина  Вокалистът на популярната момчешка група падна от балкона на хотелската си стая  Огнен ад в палестинско училище в Газа Огнен ад в палестинско училище в Газа Обсипват бежанци с фосфорни боеприпаси Германски лидер дава ултиматум на Путин да спре войната в Украйна и плаши с ракети Русия Германски лидер дава ултиматум на Путин да спре войната в Украйна и плаши с ракети Русия Ако Мерц замени Шолц, Киев може да получи право да използва Taurus, но пък промяната в ядрената доктрина ще позволи на Москва да атакува Германия Вълшебна сила за Овена и му се дава шанс да се избави от вредните навици Вълшебна сила за Овена и му се дава шанс да се избави от вредните навици Хороскоп за деня – 17 октомври, четвъртък  
Явор БОЖАНКОВ, депутат от ПП-ДБ Явор БОЖАНКОВ, депутат от ПП-ДБ Заплашваха, бутаха, правеха черни списъци - тези нещастни копейчици трябва да бъдат натикани в миша дупка Виц на деня Виц на деня - Господин Капитан, обядът няма да стигне за всички ни!
- Ще стигне, първо ще атакуваме... и тогава ще има за всички!
Виц на деня Виц на деня - Четох, че ако имам пъпка, значи човек мисли за мен! Ти ли, мило?
- Като ти гледам лицето, някъде има секта, която ти се прекланя...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Една жена никога няма да вземе от един мъж повече отколкото той може да и даде. Но, останалото ще му го запише като дължимо!
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева-Бакалова
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори