×
Вкусно ИЗБОРИ 27.10.2024 г. Бизнес ЮГ София Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Молдовец уби с нож варненец, ударил го с чук
  • Нападнаха линейка в казанлъшко село
  • Днес ще е слънчево, от другата седмица започва захлаждане
  • Балканите се разлюляха, земетресенията се усетиха и в България
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

В 50-ото НС имаше игра, за да не стане, този път ще е да стане, смята Първан Симеонов


В 50-ото НС имаше игра, за да не стане, този път ще е да стане, смята Първан Симеонов
Всички партии вървят надолу, казва социологът
13 Октомври 2024, Неделя, 09:30 ч.
Автор: Флагман.бг

Според Първан Симеонов бъдещият премиер трябва да е по-скоро политическа фигура, за да е ясна отговорността

Всички играчи на тези избори вървят надолу, затова след тях ще се опитат да се разберат, заяви пред NOVA социологът от "Галъп" Първан Симеонов. "Предния път имаше игра, за да не стане, този път играта ще е да стане. Ако влязат 9 партии, ще трябват 4 партии за съставяне на правителство, ако влязат 8 или 7, може да мине с 3 или 3 плюс", прогнозира той.

"Говорим две седмици преди изборите. Ако ГЕРБ имат малко над 60 депутати е една ситуация, ако има над 80 - друга", заяви политологът Димитър Ганев от "Тренд".

Лагерът около ГЕРБ казва "премиер с политическа физиономия", а около ПП-ДБ - "равноотдалечен". Налагането на едната от двете възможности зависи от резултатите на тези две политически сили на изборите и евентуално надмощие на някоя от тях, убеден е Ганев.

"В момента между тях няма ясно поставени червени линии, нямат и разлика в програмите си", заяви политологът. И двете са наясно, че нови избори биха били катастрофа за тях. Умората от вотовете може да направи така, че след 3-4 месеца всяка от тези две сили да изгуби позициите си сега. Затова въпросът на въпросите е кой ще е премиер."

Според Първан Симеонов бъдещият премиер трябва да е по-скоро политическа фигура, за да е ясна отговорността. Според него и двете страни ще оставят пътьом по две условия, но всяка ще се откаже поне от едното и вероятно ще се споразумеят. ПП-ДБ ще постави условието без Пеевски и с равноотдалечен премиер, а ГЕРБ ще поискат коалиционно споразумение и политически премиер. ПП-ДБ ще се опитат да изолират Пеевски и лидера на "Възраждане" Костадинов - това ще стане, убеден е Симеонов.

Според него големият въпрос е колко гласа ще спечели Делян Пеевски."Ако направи висок резултат, както на предните избори, това е сигнална лампа, че тези хора вече трябва да се събират", каза още социологът. Според него проблемът с личността на ппремиера е второстепенен. "Проблемът с равноотдалечените експертни личности вече е игран и досега винаги е ползван за парлама. Трябва да има ясни отговорности, а не яркост", категоричен бе Симеонов.


В категории: Политика


Флагман.БГ Гей ли е Гей ли е 13/10/2024, Неделя 12:11 1
Фиктивен ли е бракът им
Фиктивен ли е бракът им 13/10/2024, Неделя 12:00 1
Флагман.БГ Бивш министър почина злощаство в Охрид Бивш министър почина злощаство в Охрид 13/10/2024, Неделя 11:36 2
3
Коментара по темата
3.
Бай....
13.10.2024 13:03:30
0
1
Брадат евангелистки гей !
2.
292
13.10.2024 11:30:03
0
4
В България политическите договорки винаги се правят зад параван. Затова, явно, ПАрАван Симеонов е наясно с материята.
1.
Прах в очите на хората
13.10.2024 11:28:40
0
2
докато политиците ни докараха държавата до фалит.
Дупката в бюджета догодина - 18 млрд. Дцк - вече при лихва 5%!!!!
Какво следва? Вярно, данъците нагоре. Ами заплатите? Основните ни външни пазари от ЕС са в стагнация. Икономиките им са в рецесия, а енергията им е 4-5 пъти по-скъпа от американската и китайската, за да накажем Путин. Т.е. работата ще намалява.
Какво става с някой, който е теглил ипотечен заем на ръба, заплатата му не расте, загуби работа, а данъците скачат? Точно така, пие студена вода.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Тази история от Велико Търново трогна хиляди Тази история от Велико Търново трогна хиляди Непознат мъж е платил покупките на момче в хипермаркет Бойко Борисов: Гласувайте на хартия! Машините са частни, стоят в частен склад, не се знае кой ги пипа Бойко Борисов: Гласувайте на хартия! Машините са частни, стоят в частен склад, не се знае кой ги пипа Сега дойде политическа, която се оказа най-тежка, заради омразата.  От тази криза може да се изведем с политически разум, с всички мерки, които изброихме и всеки да си изпълни обещанията, каза бившият премиер Фиктивен ли е бракът им Фиктивен ли е бракът им Синан изразява недоволство, че младата му съпруга работи в холдинга на Корхан и започва да проявява агресия, създавайки напрежение в отношенията Миграционните пътища на рибата се променили. Ще се отрази ли на цената? Миграционните пътища на рибата се променили. Ще се отрази ли на цената? Може да се каже, че рибата намаля, водата е 20-21 градуса и голяма част от пасажите вече са отишли към Босфора и Дарданели Прокълнато ли е това село? След смъртта на Кирил Маричков пострада и 3-годишно дете Прокълнато ли е това село? След смъртта на Кирил Маричков пострада и 3-годишно дете Шофьор е помел 3-годишно дете на улица в най-голямото село в Северозападна България Любов за Овена, но да внимава с парите, а Близнаците да се пазят от измамници! Любов за Овена, но да внимава с парите, а Близнаците да се пазят от измамници! Хороскоп за деня 13 октомври 2024, неделя 3 зодии, които не могат да пазят тайна Везните са страхотни приятели Уникaлeн cлaдкиш c гpoздe Уникaлeн cлaдкиш c гpoздe "Еceнтa e любимa книгa пoд тoплo oдeялнo нa дивaнa и пapчe дoмaшeн cлaдкиш" 7 употреби на бебешкото олио 7 употреби на бебешкото олио Помага по време на бръснене   Имотния пазар: Колко е добре да се инвестира у нас в недвижими имоти? Имотния пазар: Колко е добре да се инвестира у нас в недвижими имоти? Ето къде се нареждаме в Европа по възвръщаемост на парите, вложени в жилища
Между 19:20 и 19:40 часа днес ще видим нещо в небето, което ще се случи отново след 80 000 години Между 19:20 и 19:40 часа днес ще видим нещо в небето, което ще се случи отново след 80 000 години Търсете Венера, гледайте 25 градуса вдясно Какви са комплексите на зодиите Какви са комплексите на зодиите Близнаците са с ниско самочувствие, а лъвът има желание да управлява Гей ли е Гей ли е Според Анджела той не е хетеросексуален Ужасяващо човешко сафари в Херсон Ужасяващо човешко сафари в Херсон Руски дронове преследват и убиват цивилни, твърди Форбс Бивш министър почина злощаство в Охрид Бивш министър почина злощаство в Охрид Алекс Салмънд, който ръководеше Шотландската национална партия между 1990 и 2000 година и след това отново между 2004 и 2014 година, беше видна фигура в националистическото движение на страната Украински военни нахлуха в дискотеки в Киев, взеха мъже и ги пратиха на фронта Украински военни нахлуха в дискотеки в Киев, взеха мъже и ги пратиха на фронта Всички украински мъже на възраст 25-60 години отговарят на условията за военна служба, а мъжете на възраст 18-60 години нямат право да напускат страната В 50-ото НС имаше игра, за да не стане, този път ще е да стане, смята Първан Симеонов В 50-ото НС имаше игра, за да не стане, този път ще е да стане, смята Първан Симеонов Според Първан Симеонов бъдещият премиер трябва да е по-скоро политическа фигура, за да е ясна отговорността Има ли човек или група хора, които знаят как да изведат България от кризата? Има ли човек или група хора, които знаят как да изведат България от кризата? Антон Кутев: Трябва да се пренареди цялата партийна система   Студентка си поръча ботушки от Shein, получи нещо гнусно Студентка си поръча ботушки от Shein, получи нещо гнусно Помислих, че е играчка, а после се раздвижи, споделя втрещената клиентка Има страх от шофиране, защото кола сгазила сестра ѝ Има страх от шофиране, защото кола сгазила сестра ѝ Пенелопе Крус разказа страшна история, която е променила живота й 
Бойко БОРИСОВ, лидер на ПП ГЕРБ Бойко БОРИСОВ, лидер на ПП ГЕРБ Рядко глупави сме Виц на деня Виц на деня Съпругът:
- Искам развод, не се търпи повече!
Тя:
- Дела, дела трябват, не само думи!
Виц на деня Виц на деня - Тате, какъв е антонимът на подкокоросвам?
- Разкандърдисвам.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук След мъж и автобус никога не се тича! Винаги ще дойде друг!
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева-Бакалова
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори