Мързелива торта "Баунти" - без миксер, без фурна, а се получава нещо вълшебно
С този десерт ще конкурирате и най-изисканите сладкарници
Това е един вид торта „Баунти“, която се приготвя много лесно. Със страхотен вкус за всички любители на кокоса и шоколада! Нямате нужда от миксер или фурна, за да получите вкусен и сочен сладкиш.
Необходими съставки за шоколадовата част:
250-300 гр. смлени бисквити
200 мл мляко
100 гр. шоколад
100 гр. маргарин/масло
За кокосовата част:
500 мл прясно мляко
5 супени лъжици захар
100 г бял шоколад (може да използвате и 3-4 супени лъжици мляко на прах)
5 супени лъжици пшеничен грис
100 г кокос
За глазурата:
150 гр. шоколад
200 мл сладкарска сметана
Начин на приготвяне:
Сварете млякото с шоколада и маслото, след което го оставете да изстине. След 5 минути се добавят натрошените бисквити. Разбъркайте добре, след което изсипете сместа в по-малка форма с размери 25 х 20 см или 20 х 20. Заравнете.
За втората част: млякото, захарта и белия шоколад се сваряват. След като шоколадът се разтопи, намалете котлона (или оставете купата настрана).
Добавете гриса и гответе 5 минути при непрекъснато бъркане, докато се сгъсти. Свалете от котлона и добавете кокоса. Докато е гореща, със сместа се залива шоколадовата основа.
Направете глазурата: На много слаб котлон загрейте течната сметана и начупения на кубчета шоколад и разбъркайте, докато се разтопи и смеси.
Веднага излейте и нанесете върху тортата. Оставете да изстине, след което я приберете в хладилника да стегне. Нарежете на кубчета или барчета.