×
Вкусно ИЗБОРИ 27.10.2024 г. Бизнес ЮГ София Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Изплащат 200 млн. лева по "украинската помощ"
  • Судан обвини Египет за удари по въздуха в страната, Кайро отрече
  • Четирима ранени при тежка катастрофа на Подбалканския път
  • Най-малко две са жертвите на урагана "Милтън" във Флорида, унищожени са 122 къщи
  • Румен Радев заминава за Полша
  • ВСС заседава за последно по номинациите за главен прокурор
  • Софийският апелативен съд решава дали да остави Джейхан Ибрямов окончателно в ареста
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Шофьор на "Арда Тур" взел на ръка пари от редовен пътник, за да не го зареже посред нощ на летището в Истанбул?


Шофьор на "Арда Тур" взел на ръка пари от редовен пътник, за да не го зареже посред нощ на летището в Истанбул?
Това е закупеният по-рано билет на Стойчо, шофьорът обаче не го признал и се наложило несебърлията да му даде още 50 евро, за да бъде качен в автобуса
10 Октомври 2024, Четвъртък, 17:00 ч.
Автор: Светлозария КИДЕРОВА

По същия начин турският водач на автобуса изнудил и украинско семейство, което пътувало към морето, независимо че имали билети

Стойчо Станков от Несебър потърси Флагман.бг, за да разкаже ситуация, в която е попаднал преди няколко дни - обидна и мерзка, ако действително така стоят нещата с туристическата фирма "Арда тур". Той твърди, че се е наложило да купи повторно билет, за да се прибере в България, в противен случай е щял да бъде "зарязан" на летището в Истанбул посред нощ. 

Случаят е от 1 октомври, когато Стойчо Станков се приземява в турската столица и се насочва към автогарата, където би трябвало да има гарантирано място в рейс на фирмата с направление към Слънчев бряг. Това бил единственият автобус, който може да се хване за денонощието по този маршрут. Предвидливо пътникът си е закупил доста по-рано автобусен билет, носел го в себе си. 

Когато прекрачва прага на автобуса, шофьорът, който бил от турски произход и не говорел добре нито български, нито английски език, заявил, че билетът му е невалиден и трябва да си закупи нов от него, ако иска да се вози. Станков останал изумен  от думите на водача, обяснил няколко пъти, че билетът му е редовен, но шофьорът изобщо не се интересувал от кого и къде е купен . Тогава, понеже нямал друг избор, Стойчо дал 50 евро на ръкаще  за билет на място, надявайки се, че когато пристигне в България туристическата фирма ще му ги възстанови и ще изчисти недоразумението. 

"Не получих билет от шофьора, той не ми върна и ресто. Билетът струваше от него 35 евро. По същия начин, като мене, беше измамено украинско семейство, което даде 100 долара на водача и той си ги прибра в джоба, без да им издаде билети. Останах потресен от поведението му, но в случая бях принуден да платя, иначе щеше да тръгне без мен",  разказа несебърлията. 

Когато пристигат на автогарата в Бургас, Стойчо се обажда на тел. 112, за да съобщи за измамата, настоява да бъде изпратен патрулен екип на полицията на автогарата в Слънчев бряг. Иска да обясни на органите на МВР за своеволието на шофьора. Когато автобусът стига крайната спирка  обаче автомобил на МВР не е изпратен. 

От тел. 112 уточниха за Флагман.бг, че екип не е изпратен, тъй като не са успели да осъществят ефективна връзка с дежурния РУ-Несебър, сигналът е бил предаден и фигурира в бюлетина. 

"Когато стигнахме автогарата в Слънчев бряг се качи втори шофьор, който говореше добре български и обеща, че ще се разберем. Но само на думи. Докато ни успокояваше,  автобусът с турския водач продължи в посока Варна, абсолютно необезпокояван от когото и да било, с обраните пари в джоба му пари от няколко пътници. На следващия ден от фирмата се свързаха с мен. Помолих ги доброволно да съдействат на правоохранителените органи и да помогнат за разобличаването на престъпника, който работи като шофьор при тях. Вместо това те започнаха да се пазарят за въпросните 50 евро. Първо казаха, е ще ми върнат само 35 евро. Тогава им обясних, че ресто шофьорът не ми е върнал. Тоест аз съм му дал 50 евро и очаквам да си получа тази сума. От фирмата се държаха сякаш сме на чаршията. Толкова голяма фирма, а се излагат за 15 евро. В случая за мен това беше принципно положение. В друга държава щяха да имат куп още неустойки и санкции за този обир. И до днес не съм си получил сумата обратно. Подал съм сигнали към няколко държавни институции -  МВР, Омбудсман, Комисия за защита на потребителите и т.н., но никоя от тях до момента не е реагирала. На този етап става ясно, че държавна закрила нямаме. Единственото, което ми остава е да дам гласност и да предпазя други клиенти на фирма "Арда Тур". За това ще се радвам и ще съм благодарен, ако дадете гласност на случая", казва Стойчо и ни показва що за щуротия са му издали, когато е купувал по-рано редовния си билет. Продавачката на гишето била толкова разсеяна, че издала билета с дата 1 ноември 2024. Човекът бил наблюдателен и забелязал грешката веднага. Затова му презаверили пропуска за 1 октомври, но вече срещу сумата 0,00 лв., гарантирали му, че няма да има никакъв проблем", каза още Стойчо. 

Флагман.бг очаква становището на турстическата фирма "Арда тур", както и на всички инстанции, споменати от нашия читател като незаинтересовани от случая.




Всеки четвърти в света е луд
Всеки четвърти в света е луд 10/10/2024, Четвъртък 17:45 1
Идеалният дом за всяка зодия
Идеалният дом за всяка зодия 10/10/2024, Четвъртък 17:40 0
Прекрати гладната си стачка
Прекрати гладната си стачка 10/10/2024, Четвъртък 17:28 3
Флагман.БГ Наистина се е целувала с Енрике Иглесиас Наистина се е целувала с Енрике Иглесиас 10/10/2024, Четвъртък 17:24 0
Искате ли го в Биг Брадър
Искате ли го в Биг Брадър 10/10/2024, Четвъртък 17:18 0
10
Коментара по темата
10.
Хора сме
10.10.2024 19:01:07
2
1
Добре, че го е взел иначе горко за пътника.
9.
Йокин
10.10.2024 18:54:10
0
6
Tия от,,Арда тур",от ДЕРИБЕИТЕ!!!
8.
А аз ...
10.10.2024 18:48:26
0
6
... щях да подам сигнал,че според мен шофьора е употребил забранени субстанции и след като пристигнат контролните органи щях да искам да реагират на цялата случка.....
7.
Сотир
10.10.2024 18:44:14
0
8
Чудя ви се с какъв акъл се качвате при тези номади.В България съм се возил един единствен път с турски фирми, като буквално щях аз да сваля шофьора,задето подмяташе цинизми на едно младо момиче на развален български.Отвратителни са,а и са опасни защото шофьорите им са от кол и въже.
6.
Българин
10.10.2024 18:39:07
3
6
Аз нямаше да го бия, при слизане щях да му го дам да ми лапа инструмента инструментално. Нали тарифата на курвите е 50 евро, трябва да извърши качествена услуга без ръце турския шофьор. Да ходи да се жалва после, срама ще е голям.
5.
Седойчо
10.10.2024 18:32:32
1
1
Азиатците всички са честни и почтени !
4.
Боян мурвата
10.10.2024 18:06:23
2
5
Тукат у сурата ,ама в твоя ,ордата къде е,навсякъде !?
3.
Хула,хула!
10.10.2024 18:04:05
0
5
Стойчо ,Арда тур ва , отива до кричим,без пари и други такива
2.
Мдаа
10.10.2024 17:52:19
8
4
Ето още една тема по която копейките ще скочат да защитават чалмата.
Феса е невинен, нищо не направил, трябва турския шофьор да се защити.
Израждане , комунделите и промяната ще станат първи защитници за правата на чалмата турски шофьор.
1.
Боян - левачката
10.10.2024 17:37:22
2
27
Ако Аз бях на мястото на Стойчо, щях да си платя чинно, след което като влезем в България и по-точно след пристигане в Слънчака, щях да си поискам парите обратно. При отказ от страна на рязаната бургия, два туката в сурата и кой от къде е. Следващият път, няма да смее да взима пари за дублиран билет!
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Нужни ли са днес "Рейгъномика" и "Тачъризъм"? Нужни ли са днес "Рейгъномика" и "Тачъризъм"? Роналд Рейгън и Маргарет Тачър имаха значително влияние върху икономическите и политически промени в света през 80-те години на миналия век Промяна в цените на „Български пощи“ за изпращане на парични преводи Промяна в цените на „Български пощи“ за изпращане на парични преводи Цените на обикновените преводи са намалени с до 8%, а на експресните с до 14% Жена е загинала при тежката катастрофа, причинена от шофьор на БМВ Жена е загинала при тежката катастрофа, причинена от шофьор на БМВ Най-вероятно единият автомобил с висока скорост е преминал на червен светофар и е блъснал кола, потегляща на зелен сигнал Шофьор на "Арда Тур" взел на ръка пари от редовен пътник, за да не го зареже посред нощ на летището в Истанбул? Шофьор на "Арда Тур" взел на ръка пари от редовен пътник, за да не го зареже посред нощ на летището в Истанбул? По същия начин турският водач на автобуса изнудил и украинско семейство, което пътувало към морето, независимо че имали билети Ако смятате, че гласуването не е за вас, поговорете си с този човек на пл. „Тройката”. Може да размислите (ВИДЕО) Ако смятате, че гласуването не е за вас, поговорете си с този човек на пл. „Тройката”. Може да размислите (ВИДЕО) Има ли шанс 51-ото Народно събрание да донесе на България редовно правителство - вижте какво мисли Димитър Найденов - втори в листата на ПП-ДБ за 2-ри МИР-Бургас Скандал! Поискаха оставката на енергийния министър на РСМ заради българското ѝ гражданство Скандал! Поискаха оставката на енергийния министър на РСМ заради българското ѝ гражданство Искането е отправено от опозицията от СДСМ Кога ще е прожекцията на филма на Гунди в Бургас Кога ще е прожекцията на филма на Гунди в Бургас Димитър Маринов идва в Бургас, за да представи лентата  Глоби за тази мръсотия Глоби за тази мръсотия РИОСВ Перник санкционира Общината Севим Али и работещите депутати от ДПС, които защитават интересите на своите избиратели Севим Али и работещите депутати от ДПС, които защитават интересите на своите избиратели Зададоха множество питания, защитаваха ги, отстояваха каузите им и последователно работеха за разрешаването на неотложните проблеми Цъфнаха люляците. Какво означава това? Цъфнаха люляците. Какво означава това? Според народните вярвания това е предвестник на студена и снежна зима
Всеки четвърти в света е луд Всеки четвърти в света е луд Това сочи проучване Прекрати гладната си стачка Прекрати гладната си стачка Биршен Ибрямова бе помолена от съпруга си Наистина се е целувала с Енрике Иглесиас Наистина се е целувала с Енрике Иглесиас В интерес на истината в Инстаграм профила на Ивон гъмжи от кадри с популярни лица, като изглежда, че се стреми да общува с хора от по-високите кръгове на обществото Той тежи 190 кг, а тя само 50, но са страхотна двойка Той тежи 190 кг, а тя само 50, но са страхотна двойка Звездата от "Игра на тронове", който изигра персонажа на име "Планината", е основна атракция, където и да се появи със съпругата си Искате ли го в Биг Брадър Искате ли го в Биг Брадър Пацо готов да се върне веднага, ако го поканят Иван Станев след триумфа: Щастлив съм, че започнахме по най-добрия начин пред нашите най-верни фенове! Иван Станев след триумфа: Щастлив съм, че започнахме по най-добрия начин пред нашите най-верни фенове! Нефтохимик тръгна силно в европейските турнири  Загуби 13 млрд. долара за един ден Загуби 13 млрд. долара за един ден . Изпълнитeлният диpeĸтop нa LVМН и нaй-зaмoжният eвpoпeeц имaшe лeĸo бoлeзнeнa гoдинa, тъй ĸaтo пaднa дo пeтo мяcтo cpeд нaй-бoгaтитe xopa в cвeтa Шокиращи подробности за смъртта му Шокиращи подробности за смъртта му Тялото на 31-годишния Балдок е било открито в басейна на вила в покрайнините на Атина Джейхан Ибрямов остава в ареста за постоянно Джейхан Ибрямов остава в ареста за постоянно Според новите доказателства по делото Ахмед Доган имал намерение да убие Делян Пеевски БМВ мина на червено и удари друг автомобил, има жертва? БМВ мина на червено и удари друг автомобил, има жертва? Жестока катастрофа с летален край. При светофара на голямата Била", пише в единия пост
Велислав МИНЕКОВ, бивш министър: Велислав МИНЕКОВ, бивш министър: Нещастието на театрите се нарича делегиран бюджет Виц на деня Виц на деня - Какви са бъдещите ти планове?
- Ше обедвам.
- И'ам предвид по-дългосрочните!?
- Епа сигурно и ше вечерям!
Виц на деня Виц на деня - Скъпа, обичам те! За теб бих отишъл и в ада!
- Ето, искаш да отидеш там, където е пълно с прелюбодейки
Статус във фейсбук Статус във фейсбук На Адам никога не му се е налагало да слуша от Ева разкази за всички мъже, за които е можела да се омъжи.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева-Бакалова
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори