×
Вкусно ИЗБОРИ 27.10.2024 г. Бизнес ЮГ София Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Ден на траур в памет на жертвите на наводненията в Босна и Херцеговина
  • Израел е ликвидирал още един високопоставен командир на „Хизбула“
  • Дронове атакуват Одеса откъм Черно море, съобщават местните канали в "Телеграм"
  • Размерът на средния осигурителен доход за страната за месец август 2024 г. е 1642,10 лв.
  • Унгария иска да се оттегли от правилата на ЕС за предоставяне на убежище
  • Руските сили достигнаха покрайнините на Торецк в Източна Украйна
  • Днес, 8 октомври, БПЦ почита преп. Пелагия и Св. прпмчк Игнатий Старозагорски, имен ден празнува Пелагия
  • Хороскоп за днес за всички зодии
  • Удари ни мощна магнитна буря
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Цанко Цанков затвори устата на завистниците, показа сертификата за световния си рекорд


Цанко Цанков затвори устата на завистниците, показа сертификата за световния си рекорд
Когато човек постига успехи, има недоброжелатели, сподели бургазлията
08 Октомври 2024, Вторник, 10:33 ч.
Автор: Михаил ДИМИТРОВ

 Към настоящия момент този мой рекорд е валиден, уверява бургазлията

Плувецът Цанко Цанков показа в ефира на Нова телевизия сертификата за световния си рекорд, поставен на 19 септември 2024 г. за плуване 120 километра и 600 метра в река Дунав, с което запуши устите на завистниците. 

„Постижението ми беше официално ратифицирано от Световната асоциация на световните рекорди, за което съм получил документ и потвърждение, че всички наши документи са наред. Към настоящия момент този мой рекорд е валиден. Нямам информация да е бил отменен“, подчерта плувецът.  

Той се усмихна, след като водещият на „Здравей, България“ Виктор Николаев сподели, че ако трябва трети път бургазлията да преплува Дунав, си мисля, че и самият него ще ме заболи накрая. 

Ново 20: Отмениха световния рекорд на Цанко Цанков дни след признаването му

Вторият опит е направен по всички международни стандарти, заяви Цанков и намекна, че трити няма да има, като обясни, че реката вече не става за плуване. 

„Тъй като големи водни маси са паднали в горните участъци на реката, след няколко дни тя идва, което повишава нивото и създава по-голямо течение, което създава условия за по-бързо плуване, но самата река носи огромни дънери, не може да се спортува. От друга страна температурата на реката става все по-ниска“, добави той.

Плувецът Цанко Цанков: Атаките срещу мен идват от българи, от това ме боли

„При първото плуване капитанът на лодката за първи път се налагаше да сваля данни от GPS системата, да конвертира файловете. Бяхме притиснати да направим това часове след финала на самото плуване, а тогава се роди моят първороден син Борис и отидох да го видя“, споделя бургазлията. 

„Капитанът нямаше възможност да получи съдействие за тези файлове. Той изпрати няколко през своя мобилен телефон, които директно препратих към асоциацията. Отговориха ми, че файловете обхващат определени участъци от самото трасе. Единият е до 20-ия километър, а вторият – от 35-ия до 50-ия. Нямало информация за това, което се е случило между тях“, добави той, а на въпроса дали знае откъде идват атаките срещу него и поясни, че недоброжелателите са няколко. „Българи са. Разбирам сега, че винаги, когато човек постига успехи, се появяват хора, които не искат той да продължава. Има недоброжелатели, които не желаят в България да има плуване на такова ниво. За съжаление те имат международни контакти“, подчерта Цанков.

„На този етап няма да споменавам имена“, добави той.

Официално признаха световния рекорд на Цанко Цанков в река Дунав

След като водещата Мира Иванова го пита дали се е научил да плува в кални води, плувецът сподели, че за него е било много трудно, защото за първи път се сблъсква с такива хора. „Не съм очаквал това, защото самата психика на спортиста е първо да докаже на себе си, че може да преодолее трудностите – студената вода, умората, болката, теченията, а след това другите го оценяват. Винаги много съм държал на честността, но когато получавам обвинения за почтеността, това най-много наранява“, споделя бургазлията. 

Той изтъкна, че е очаквал атаката. „Не се питах дали ще дойде този момент, а кога“, уточни Цанков. 

Той показа очилата, с които е плувал в Дунав и добави, че е искал да покаже и банските, но се оказа, че са останали в Бургас. 

„Плувал съм със стандартни очила, силиконова шапка, текстилни бански. Спазвам всички правила за плуване в открити води. Още при първото плуване на борда на лодката имахме международен съдия – Стефан Георигев, който е легенда в плувните спортове, които е с повече от 40 години опит като арбитър. Той излезе с писмен доклад, в което потвърждава, че са спазени всички правила“, заяви Цанко Цанков. 

„На 23 октомври предстои да пътувам за Хаваите за преплуване на протока Молокай. Той е между два острова от Хавайския архипелаг. Счита се за най-дългия от седемте най-трудни плувни маратона в света.  Дистанцията е малко под 50 км в Тихия океан. Има много силни течения и големи вълни“, добави той и уточни, че самото плуване ще е между 8 и 11 ноември. След това теченията ще са много по-силни, каза още бургазлията. 


В категории: Спорт


10
Коментара по темата
10.
Габи
08.10.2024 15:17:27
1
2
Не прост, а много прост и завистлив народ тъпче тази прекрасна земя. Плюете този, който все пак се е потрудил за нещо, а защитавате изнудвача задържан за престъпление. Всички поканени в телевизиите дават обяснение как незаконно е задържан Джейхан, а никой не споменава имали престъпление в рекета приготвен за изборни манипулации.
9.
Ние, вие, те
08.10.2024 12:57:01
3
10
Оф, за кво да ти завиждат бе? За тва че висиш като сопол, да изврънкаш някой лев от общината ли?
8.
*********
08.10.2024 12:37:51
0
2
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържа недоказуеми твърдения, касаещи конкретни личности.
7.
az
08.10.2024 12:04:28
1
9
" ако трябва трети път бургазлията да преплува Дунав, си мисля, че и самият него ще ме заболи накрая. "

това какво ще да значи..пфф неграмотници.
6.
Редактор
08.10.2024 11:53:21
1
6
Едва ли е случайно , че материалите за Цанко Цанков и Живко Табаков излизат един след друг .
5.
айде пак
08.10.2024 11:50:52
11
8
Луд умора няма , само се поти !
Пълна излагация е това момче. Джейхан, Доган, Делян и Цанко това са основните теми в обществото и това са героите на деня . После , що хората ходят за гъби на ибори !
4.
Спас
08.10.2024 11:50:01
10
13
А бе му ловци такива , кой от вас може да преплува 1 км по Дунав , не 101 ? Браво Цанко ! Гордеем се с теб !
3.
Ами и
08.10.2024 11:40:57
5
11
На вас ви затвориха устата, нали последно писахте, че е отменен.
2.
*********
08.10.2024 11:40:22
0
10
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
1.
чичито
08.10.2024 10:40:13
15
20
Ай пак тоя...
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Има ли достатъчно ваксини по аптеките Има ли достатъчно ваксини по аптеките Все повече хора искат да се ваксинират На 1 ноември съдиите ще избират кого да пратят в КС На 1 ноември съдиите ще избират кого да пратят в КС Президентът трябва да назначи двама конституционни съдии, а парламентът - един Бургаските батки, помпайте мускули безплатно на площадката до "Нептун" Бургаските батки, помпайте мускули безплатно на площадката до "Нептун" Новите фитнес съоръжения се намират до входа на Централния плаж Не иска вече да е Санчо Панса – играе му се любовник Не иска вече да е Санчо Панса – играе му се любовник Един от най-обичаните комедийни актьори се стопи със специална операция Цанко Цанков затвори устата на завистниците, показа сертификата за световния си рекорд Цанко Цанков затвори устата на завистниците, показа сертификата за световния си рекорд  Към настоящия момент този мой рекорд е валиден, уверява бургазлията Заради това го заряза Заради това го заряза Ти искаш да ме чуеш, но не ме слушаш. То така е от едно време, ние затова..., каза Мария на Рачков Добра новина от Банско! Няма да надуват цените за Коледа и Нова година Добра новина от Банско! Няма да надуват цените за Коледа и Нова година  За празниците ще има изключително богата музикална програма Разделиха се Разделиха се Синът на Доган и жена му Памела вече не са заедно Междусъседска война завърши с нападение на питбул, млада жена се страхувала да не бъдат изядени децата й Междусъседска война завърши с нападение на питбул, млада жена се страхувала да не бъдат изядени децата й  Потърпевшите смятат, че МВР покровителства хората, насъскали звяра и не разследва случая Бой по време на час по български език в Сливенско Бой по време на час по български език в Сливенско Четири деца нападнаха свой съученик заради настъпано яке
Тя е световноизвестна, има милиони, но я обвиниха в злоупотреби с пари за благотворителност Тя е световноизвестна, има милиони, но я обвиниха в злоупотреби с пари за благотворителност За деянията си звездата получи получи 5-годишна забрана да управлява организацията ѝ 48 години по-късно: Жена получи отговор за кандидатстване за работа 48 години по-късно: Жена получи отговор за кандидатстване за работа Оказало се, че писмото е било изгубено зад пощенско чекмедже през всички тези години Майка й почина Майка й почина Сиси Хюстън си отиде на 91 години Помага на ЦСКА за две бомби Помага на ЦСКА за две бомби Стенли вече работи по привличането на още едно известно име, оставило трайна следа на Острова Лъже, че има мъж Лъже, че има мъж Венета Райкова си прави реклама на новата книга Ето защо днес ви боли глава Ето защо днес ви боли глава Удари ни силна магнитна буря Смърт в семейството на Уитни Хюстън Смърт в семейството на Уитни Хюстън Почина майка й Тръмп: Мигрантите носят "лоши гени" на САЩ Тръмп: Мигрантите носят "лоши гени" на САЩ Кандидатът за президент посочи, че Камала Харис е позволила на хиляди убийци да влязат в страната Еврокомисар ни помага за сухопътен Шенген Еврокомисар ни помага за сухопътен Шенген Илва Йохансон настоява да бъде премахнат граничния контрол по суша „Хизбула“ атакува Израел с ракети „Хизбула“ атакува Израел с ракети Някои от тях са били прехванати от израелската противовъздушна отбрана
Доналд Тръмп Доналд Тръмп Мигрантите внасят лоши гени в САЩ Виц на деня Виц на деня Ремонтират лудницата. Един пациент вика на майстора:
- Майсторе, държиш ли здраво четката?
- Държа я, държа я!
- Щото ще взема стълбата!
Виц на деня Виц на деня В болницата в Перник.
- Господине, Вие имате повече счупвания отколкото изгаряния!
- Е па, оти ме гасия с лопатите...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Редбул с боб - лоша комбинация! Едното дава крила, другото тяга!
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева-Бакалова
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори