×
Вкусно ИЗБОРИ 27.10.2024 г. Бизнес ЮГ София Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Кметът на Царево инспектира осем големи инфраструктурни обекта, започнати през мандата


Кметът на Царево инспектира осем големи инфраструктурни обекта, започнати през мандата
В петъчния ден бяха проверени и водопроводът на село Варвара и укрепването на коритото на реката, което минава през село Кости.
07 Октомври 2024, Понеделник, 09:34 ч.
Автор: Флагман.бг

По редица от другите важни за общината обекти като спортната зала например текат обществени поръчки и проектирания

В два поредни дни кметът на община Царево Марин Киров лично инспектира осем от важните инфраструктурни обекта, които стартираха през настоящия мандат.

Заедно със заместник-кметовете Георги Стоянов и Денис Диханов общинският кмет направи внезапна проверка на основния ремонт по пътя от гр. Царево през с.о. Арапя и Оазис до с. Лозенец. Проектирането на основен ремонт на пътя и на три мостови съоръжения започна през настоящата година, а договорът беше сключен през летните месеци. За да не се затруднява туристическият поток обаче, дейностите стартираха през месец септември и бележат значителен напредък.

Следващият проверен обект беше пътят за с. Бродилово, където текат подготвителни дейности по разчистване и разширяване, преди основния ремонт на цялата отсечка.  Този обект е финансиран през настоящата година и е част от обектите, които общината успя да привлече по правителствената програма за българските общини.

От там ръководния екип се прехвърли на пътя за с. Фазаново, където текат финални дейности по полагане на първия пласт асфалт от с. Велика до с. Фазаново, а съвсем скоро целият обект ще бъде изпълнен. На място Марин Киров разясни: „Първата част от финансирането на ремонта е осигурена в предходния мандат, а през настоящата година получихме и втората част. В момента проектираме и отсечката от с. Лозенец до с. Велика, за да свържем целия район с нов път.“

Внезапна проверка имаше и на моста в кв. Мандрата гр. Царево, който е един от трите градски моста, разрушени от бедствието през 2023 г.

Проверени бяха и обектите Противопожарна служба Царево, където се извършва саниране и въвеждане на мерки за енергийна ефективност по европейски проект и Медицински център, където наскоро беше сключен финалния договор за довършване на здравното учреждение чрез топлоизолация, изграждане на паркинг, парково пространство и др. довършителни работи.

В петъчния ден бяха проверени и водопроводът на село Варвара и укрепването на коритото на реката, което минава през село Кости.

„За Варвара успяхме да спечелим средства по държавния бюджет и съвсем скоро ще отчетем завършен нов водопровод. Тук предстои да проектираме и пречиствателна станция. В Кости дейностите също напредват значително.“ заяви Киров.

Той добави още: “От 15 октомври стартират поредица от срещи по населени места и в общинския център, на които ще отчетем една година от мандата, ще поговорим за завареното в общината състояние, за проектите, за дейностите, които предстоят по населени места, включително за лодкостоянките в Лозенец и Ахтопол, за пристанище Царево. Изпращаме трудна година след бедствието, но започнахме изграждане на нещо невиждано до сега, ще преобразим цялата община.“

Припомняме, че това са само част от обектите, които стартираха през настоящия мандат и са с осигурено финансиране. По редица от другите важни за общината обекти като спортната зала например текат обществени поръчки и проектирания. В напреднал подготвителен етап са и редица проекти за гр. Ахтопол, а именно – ново пространство около детската градина, отоплителна система за училището, нов физкултурен салон и спортно игрище към училището.




В категории: Царево


Флагман.БГ Признанието й го остави без думи Признанието й го остави без думи 12/10/2024, Събота 17:20 1
6
Коментара по темата
6.
Ами
07.10.2024 17:14:42
0
1
Защо пътя от Велика за Фазаново се изпълнява толкова тесен?Някой знае ли?Дали ще има бетон отстрани и бордюри,че както е крив покрая асфалта ще замине за отрицатено време.Пък и камионите с дърва .....
5.
Пълни
07.10.2024 16:44:46
0
2
Палячовци
4.
АХТОПОЛ
07.10.2024 15:31:14
0
2
А, АХТОПОЛ?
3.
56
07.10.2024 10:44:29
0
4
След погрома от управлението на Лапчев на този човек новия кмет ще му е трудно да изправи общината на крака
2.
Mangaliti gerb
07.10.2024 10:08:13
1
4
Тея цигани с костюМи ли земат общински пари
1.
Исикията
07.10.2024 09:45:57
1
12
Такова некадърно изпълнение на ремонта на дерето на Село Кости не съм виждал. Да се молят хората да не вали, че пак ще ги залее.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Имотния пазар: Колко е добре да се инвестира у нас в недвижими имоти? Имотния пазар: Колко е добре да се инвестира у нас в недвижими имоти? Ето къде се нареждаме в Европа по възвръщаемост на парите, вложени в жилища Обвиниха го в плагиатство от Шаная Туейн (ВИДЕО) Обвиниха го в плагиатство от Шаная Туейн (ВИДЕО) Видеото към новата песен на Азис предизвика сериозни критики Признанието й го остави без думи Признанието й го остави без думи Десислава Минкова е от Русе и е частната детективка, която има сестра близначка Днес е последният срок за заявленията за гласуване по настоящ адрес Днес е последният срок за заявленията за гласуване по настоящ адрес Избирателите с увреждания могат да подадат искане за вот с подвижна избирателна кутия Шок: Всеки трети го чака мозъчно заболяване у нас Шок: Всеки трети го чака мозъчно заболяване у нас Мозъчният инсулт е един от най-често срещаните заболявания, от които страда българина 200 лв. глоба, ако паркираш при такситата 200 лв. глоба, ако паркираш при такситата Жълтите коли продължават да напират за WC на всяка стоянка Бившата му жена едва свързва двата края! Ето къде е принудена да работи Бившата му жена едва свързва двата края! Ето къде е принудена да работи Лили работи при нечовешки условия и се бори с живота Убиват овце в българско село заради шарка Убиват овце в българско село заради шарка Хуманно умъртвяване и обезвреждане на всички заразени и контактни дребни преживни животни в обекта предвижда мерките за борба със заразата Чака дете №5 Чака дете №5 Жената на Маестрото - Виктория не се е появявала пред камерите от месеци Турнир по спортни танци и бляскава гала вечер в Поморие очакват заслужилите в спорта Турнир по спортни танци и бляскава гала вечер в Поморие очакват заслужилите в спорта Вижте цялата програм а
Студентка си поръча ботушки от Shein, получи нещо гнусно Студентка си поръча ботушки от Shein, получи нещо гнусно Помислих, че е играчка, а после се раздвижи, споделя втрещената клиентка Има страх от шофиране, защото кола сгазила сестра ѝ Има страх от шофиране, защото кола сгазила сестра ѝ Пенелопе Крус разказа страшна история, която е променила живота й  Имате ли такава монета от 2 евро в портфейла си? Ще ви дадат 1700 евро за нея Имате ли такава монета от 2 евро в портфейла си? Ще ви дадат 1700 евро за нея Нейният дизайн, който символизира растеж, живот и приемственост, е рамкиран от шестоъгълник, представляващ Франция, придружен от буквите „RF“ за Френската република Роднина на Шакира загина в боевете в Курска област Роднина на Шакира загина в боевете в Курска област 31-годишният Рафаел Мебарак Риполи е служил в едно от подразделенията на украинските въоръжени сили Навални прогнозирал съдбата си в мемоарите си Навални прогнозирал съдбата си в мемоарите си Предстои те да бъдат публикувани посмъртно Байдън даде на Тръмп президентска охрана Байдън даде на Тръмп президентска охрана Причината за засилените мерки за сигурност е опасността от покушение Жертвите на урагана "Милтън" станаха 17 Жертвите на урагана "Милтън" станаха 17 Според първоначални оценки щетите възлизат на около 50 милиарда долара Мъж уби 16-годишна българка във Виена Мъж уби 16-годишна българка във Виена Предполага се, че тя е работила като момиче на повикване Атанас Илков: Всеки един сигнал за купуване на гласове се проверява, без значение кой е адресат Атанас Илков: Всеки един сигнал за купуване на гласове се проверява, без значение кой е адресат Списъкът с имена на купувачи на гласове разпределен към областните дирекции и се извършват проверки Не си купувайте зехтин от Турция, установиха неразрешена боя в него Не си купувайте зехтин от Турция, установиха неразрешена боя в него Огласява се списък на продукти с нередности в съдържанието
Бойко БОРИСОВ, лидер на ПП ГЕРБ Бойко БОРИСОВ, лидер на ПП ГЕРБ Рядко глупави сме Виц на деня Виц на деня Между съседи:
- Жоре жената ме е напуснала та идвай да се напием!
От балкона се чува:
- Не съм те напуснала, глупак такъв, на терасата съм и простирам дрехите!
Виц на деня Виц на деня Между ергени:
- Каква жена би искал да имаш?
- Като луната...
- Красива и спокойна като луната?
- Не да идва през нощта и изчезва на сутринта...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Семеен ресторант - заведение в което на всяка маса има скандал.

Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева-Бакалова
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори