×
Вкусно ИЗБОРИ 27.10.2024 г. Бизнес ЮГ София Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Ревнивец с нож уби културист с 10 удара в гърдите


06 Октомври 2024, Неделя, 18:20 ч.
Автор: Флагман.бг

Мария открива трупа на любимия си, потънал в кръв

Един спортист завинаги ще остане на 30 години заради любовта си към млада жена. Бившият є приятел не може да се примири, че я е загубил и решава да извърши най-страшното престъпление. Килърът не е криминално проявен, никой от познатите му не вярна, че може да посегне на живота на човек, но любовта му се оказва фатална.

На 29 октомври 2021 г. една млада жена отива на среща с новия си приятел. Той трябва да я чака на площад “Стоил войводи” в Сливен. Мария не знае, че ще види най-страшната гледка в живота си. В автомобила му лежи бездиханното тяло на любимия є. Той е убит с нож, всичко наоколо е потънало в кръв. Жертвата е 30-годишният Божидар Иванов, който е известен културист. Той не е очаквал нападението и коланът на возилото му попречил да окаже съпротива на убиеца.

Сигналът за клането е подаден на тел. 112 в 21,35 ч от младата жена. Пристигналите за минути криминалисти преброяват 10 прободни рани в гърдите и лицето на спортиста. Ударите са нанасяни с невъобразима ярост, жертвата не е имала никаква възможност да реагира, целта е била да бъде убит, категорични са съдебните лекари.

Във фаталната вечер Божидар чакал приятелката си Мария. Вместо нея обаче, в автомобила от предната дясна врата влязъл предишният є приятел 30-годишният Орлин Персифов. Зарязан любовник не можел да се примири, че красивата млада жена се е влюбила в друг и правел опити да наплаши новия є приятел и да си я върне. Мария живеела в съседство с Орлин и той следял всяка нейна крачка. Как е разбрал за поредната є среща, не се знае, но издебнал съперника си в автомобила му. Влетял и възползвайки се от изненадата започнал веднага да му нанася удари с ножа, който носел. Нанесъл 10 удара в лявата страна на тялото на Божидар, който издъхнал за няколко минути.

След убийството Орлин спокойно изтрил кървавия нож в дрехите на жертвата, прибрал го в джоба си и си отишъл спокойно вкъщи. След разпит на Мария, Орлин е задържан няколко часа по-късно, намерено е оръжието на престъплението.
Пред полицаите той е направил частични самопризнания. Разказал, че асове преди зверството, се обадил на Божидар за пореден път, за да го убеди да остави Мария. Културистът обаче не искал да го говори с него, което вбесило Орлин и решил да си отмъсти. В десетте му удара била събрана цялата обида на изоставения мъж, твърдят експерти.

Пред загиналия Божидар имало бляскаво бъдеще. Той бил възпитаник на сливенското училище “Димитър Рохов” и от години се занимавал с културизъм, участвал в множество конкурси и състезания и по бодибилдинг. Двамата с Мария се запознали в Слънчев бряг, където тя работела през лятото. Когато научил, Орлин заминал за курорта, за да уговори бившата си приятелка да се върне при него, но не успял. Започнал да я притеснява по телефона, да отправя закани към Божидар и цялото му семейство във фейсбук. В продължение на дни преди фаталната вечер килърът многократно проследявал срещите на двойката. Когато разбрал, че Мария няма да се върне при него, решил да убие съперника си. Нито жертвата, нито Мария очаквали нападението. В полицията не са постъпвали сигнали за някакви скандали между убиеца и жертвата, нямало и оплаквания от приятелката на Божидар за отправяни към нея заплахи или тормоз.

“Божидар беше положително момче, което стартира със занимания във фитнес залата. Това стана и неговият професионален избор. Ревност е очевидно претекстът. Но ме интересува кой е дал точната дата и час на срещата с момичето. Още от лятото Божидар е бил заплашван. Те двамата не са се познавали. Убиецът му е звънял по телефона, майка му разбра че са му споделили, че тя щяла да го целува леден”, каза съсипаният баща на жертвата Димитър Русчев и настоя за доживотна присъда за убиеца. Майката Мария потвърди, че заплахите срещу сина є са започнали, когато той започнал да се среща с новата си приятелка.

“Очаквах, че виновникът, като види, че двама са щастливи, ще ги остави”, каза тя. Орлин не е криминално проявен и осъждан, до убийството единственият му “грях”, записан в полицията, е шофиране под влияние на алкохол. След ареста му, бащата на жертвата твърдеше, че той се занимава с разпространение на наркотици, но такива данни криминалистите не откриха.

Присъдата от 19 години затвор отива във ВКС

Окръжната прокуратура в Сливен поддържаше обвинението за убийство, извършено с особена жестокост и по особено мъчителен за жертвата начин, по което Орлин можеше да получи и доживотен затвор без право на замяна. За най-тежкото наказание в българския закон настояват и почернените близки на Божидар.

Сливенските магистрати обаче пратиха подсъдимия зад решетките за 19 години при първоначален строг режим. Бургаският апелативен съд потвърди присъдата. Според обвинението, убийството е извършено с особена жестокост и предумишлено. Престъплението е предварително планирано и обмислено подробно. И според вещите лица, изготвили комплексната съдебна психолого - психиатрична експертиза, броят и тежестта на нараняванията сочат за голяма жестокост и желание за наказание и отмъщение от страна на подсъдимия. Очаква се присъдата от долните две инстанции да се гледа и от Върховния касационен съд (ВКС).

Източник: труд


В категории: Сливен


5
Коментара
Изгаври се с бившата
Изгаври се с бившата 06/10/2024, Неделя 19:40 0
5
Коментара по темата
5.
Колю
06.10.2024 20:31:36
0
0
Културистите не са спортисти. Ако бяха трябваше да подлежат на допинг контрол. Те са безмозъчни позьори натъпкани с химия.
4.
Jajajajaja
06.10.2024 19:54:44
0
2
Намерила тялото, потънало в кръв... ами в кръв ми, в какво да е потънало- в смегма и сополи ли? Или в ушна кал... :D

Извършителят се наказва с 300лв глоба+ наказание да заплати съдебните разноски по делото в размер на 82.56лв.
Край на заседанието .
3.
бясното куче Рашков
06.10.2024 19:28:47
0
0
Седнал на дясната седалка, а ударите са в лявата част на жертвата.....
2.
ТОЯ ИЗРОД
06.10.2024 18:45:50
2
3
Убиеца е направо за въжето...мамицата му мръсна....!!!!
1.
Far
06.10.2024 18:43:30
1
4
Novina ot 2021 godina.
Tui ako e nai vajnoto

Nqkoq ot 1944 novina nqmali
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Сняг заваля на Мусала Сняг заваля на Мусала Според прогнозата на НИМХ над планините облачността ще бъде променлива, по-значителна над Родопите и над централните и източни дялове на Стара планина Ф-Студио: Тодор Байчев от „БСП Обединена Левица“ обясни защо трябва да се гласува Ф-Студио: Тодор Байчев от „БСП Обединена Левица“ обясни защо трябва да се гласува Негласувайки, хората стимулират производството на следващи извънредни избори, казва вторият в листата на коалицията Тодор Байчев Лекар съветва кога е най-подходящо да се ваксинираме Лекар съветва кога е най-подходящо да се ваксинираме Октомври е месецът, в който трябва да подсилим имунитета си за есенно-зимния сезон Глиган албинос е отстрелян от ловна дружинка (СНИМКА) Глиган албинос е отстрелян от ловна дружинка (СНИМКА) Местни авджии обясняват, че не помнят досега глигански трофей в бяло Пари за Девата, а Рибите да внимават, защото рискът да загубят е голям Пари за Девата, а Рибите да внимават, защото рискът да загубят е голям  Хороскоп за деня – 6 октомври 2024, неделя  Хванаха с дрога Марто Машата, който заплаши да забие нож в гърлото на 3-годишния си син Хванаха с дрога Марто Машата, който заплаши да забие нож в гърлото на 3-годишния си син През 2017 г. Мартин Жеков държа заключени в апартамента си близо 20 часа малкото си момченце и собствената си майка 6 причини, поради които мъжете напускат жена, дори тя да изглежда перфектна 6 причини, поради които мъжете напускат жена, дори тя да изглежда перфектна Мъжете често ценят своята независимост и когато усетят, че една връзка отнема свободата им, започват да мислят за изход 7 знака, че мъжът ви винаги ще бъде верен 7 знака, че мъжът ви винаги ще бъде верен Много хора гледат назад към минали връзки с приятни спомени, а някои дори поддържат приятелства с минала любов. Но мъдрите хора се пазят от прекалено много общуване с бивши Тези зодии са най-добрите бивши Тези зодии са най-добрите бивши Имате късмет, ако сте били във връзка с тях Рецепта за веган брауни с банан и тахан Рецепта за веган брауни с банан и тахан Здравословен сладкиш
Началникът на кабинета на британския премиер подаде оставка Началникът на кабинета на британския премиер подаде оставка Mестни медии разкриха, че нейната заплата е по-висока от тази на самия Стармър Ревнивец с нож уби културист с 10 удара в гърдите Ревнивец с нож уби културист с 10 удара в гърдите Мария открива трупа на любимия си, потънал в кръв Тръмп се завръща на мястото, където едва не бе убит Тръмп се завръща на мястото, където едва не бе убит На митинга ще присъства и милиардерът Илон Мъск „Тойота“ прекратява спонсорството за прояви на ЛГБТ „Тойота“ прекратява спонсорството за прояви на ЛГБТ Това се случи след разкрития, че тя финансира кампании за смяна пола на децата Загърбиха ли враждата си Загърбиха ли враждата си За момента публично известната среща между тях е само една - през 2019 г Край на кастрациите! Ще има ваксина Край на кастрациите! Ще има ваксина яма упойка, нито хирургическа процедура, само обикновена инжекция Стоян Копривленски готви нов подвиг в Япония, вече е световна звезда! Стоян Копривленски готви нов подвиг в Япония, вече е световна звезда! Победата е 4-а поредна за Стоян Копривленски в Япония под банера на K-1 Изповяда се за дрогата Изповяда се за дрогата Според хитмейкъра по това време той се е чувствал сякаш умира Разведе се заради турски милионер Разведе се заради турски милионер Турският богаташ е на 35 години и е един от най-заможните в Истанбул И Гърция не може да се справи с българската мафия И Гърция не може да се справи с българската мафия Журналистическо разследване разкрива, че тези престъпни организации проникват в местния бизнес, включително в нощни клубове и туристически предприятия, като често използват фалшиви самоличности
Румен Радев, президент Румен Радев, президент Няма пряка заплаха за България от конфликта в Близкия изток, но рискът от терористични атаки се повишава Виц на деня Виц на деня - Мамо, тука мирише на парфюма на тати! - възкликна малкият Иванчо, докато с майка му минаваха покрай кръчмата... Виц на деня Виц на деня - Докторе, с разстройство мога ли да пия ракия?
- Аз с вода я пия, ама щом така ти харесва...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Гостите разбраха намека, че е време да си ходят, едва когато станах да отвържа кучето.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева-Бакалова
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори