×
Вкусно ИЗБОРИ 27.10.2024 г. Бизнес ЮГ София Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • От днес БНБ сваля основния лихвен процент на 3,43 на сто
  • 1 октомври – Световен ден на музиката, архитектурата и възрастните хора
  • Клане в Шанхай: 37-годишен мъж уби трима и рани 15 при атака с нож
  • С две премиери стартира новият театрален сезон в Сатирата
  • Чуждестранен кораб напада виетнамски рибари край Параселските острови
  • The Economist: Украйна губи войната, Зеленски пренебрегва реалността
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Няма желаещи за близо 2000 свободни работни места в системата на БДЖ


02 Октомври 2024, Сряда, 10:00 ч.

В следващите 3 години близо 1400 служители ще са навършили пенсионна възраст

 

Близо 2000 работни места стоят незаети в системата на БДЖ, а ръководството й изпитва трудности да намери качествени служители.

Това става ясно от справка за щатната обезпеченост на „Холдинг Български държавни железници“ ЕАД, НКЖИ, „БДЖ – Пътнически превози“, и „БДЖ - Товарни превози“, предаде БГНЕС.

Според нея в Холдинг БДЖ към момента има 116 служители, като 28 работни места са вакантни. В БДЖ-Товарни превози се търсят 305 допълнителни служители към настоящите, които са 2 354 души.

В БДЖ – Пътнически превози не достигат 354 работници. Към момента там се трудят над 5500 души.

В НКЖИ пък свободните работни места са 1 305, като общо служителите там са 11 651 души.

Средната възраст на работниците е около 52 години.

В следващите 3 години близо 1400 служители на системата на БДЖ ще са навършили пенсионна възраст, а в следващите шест години – над 1800 от останалите.

Средната работна заплата в Холдинг-БДЖ 2 в размер на 2 414 лв., в Товарни превози - 2 282 лв., в Пътнически превози – 2 117 лв., а в НКЖИ – 1 892 лв.

За да привлече нови служители, ръководството на различните структури на БДЖ предвиждат платено обучение и стаж, тясно сътрудничество с различни специалности и университети, стипендиантски програми, съвместни проекти с Бюрата по труда и местните власти.

От БДЖ не пропускат да отбележат, че след обновяването и модернизацията на жп-структурата, работата в държавната железница ще стане изключително привлекателна за младите хора.

 


В категории: Бизнес


3
Коментара
3
Коментара по темата
3.
До 1
02.10.2024 11:20:03
0
2
Нето между 1000-1800 лв., с извънредния труд, който го смятат на 6 месеца, вместо всеки месец, защото държавата гонпозвокява още 500 до 1000лева. Това прави оо 20-25 дежурства да блъскаш в чакъла, а нощните смени ги цепят на няоой с работно време до 12 часа и от 4 часа, За да не плащат нощен труд, През тея 4 часа какво ще правят и къде да ходят хората на смяна, това тях не ги интересува. НО ревът, че нямало хорс. Тея практики започнаха оъкскто тиквунии дойде на власт преди 16-20 години , мачкат хората да има кинти за обществени поръчки за наши хора. Не се лъжете Изпити, психопрегледи, неблагодарност. Всичко е военизирано и покрито.
2.
До 1
02.10.2024 11:18:49
0
0
Един от класическите символи на Бургас - "Старата Фрегата", ще се възроди за нов живот, буквално от пепелта. Живописният дървен кораб, останал само като носталгия от старите снимки и картички, отново ще се превърне в любимо място за срещи и разходки, ще посреща туристите, които слизат на българска земя от круизните кораби, ще бъде типичната бургаска емблема на морския бряг.
Възкръсването на култовия символ е инициирано от Бургаската областна управа и подкрепено от общината, която се ангажира "Старата Фрегата" да бъде включен в общия градоустройствен план. Районът попада в Зоната за обществен достъп, популярна като проект "Супер Бургас". Зоната обхваща част от Пристанище Бургас, ж.п.възел Бургас и Централна градска част и предвижда улесняване на достъпа до морето чрез схемата: ж.п.гара Бургас, автогара "Юг" и ул. "Александър Батенберг". Единият от бъдещите подходи към Морска гара ще бъде именно край фрегатата. Възстановената уникална гемия ще запознава съвременните жители и гостите на града с миналото и традициите на Стария Бургас още при стъпването на български бряг и влизането в града.

"Старата Фрегата" е закотвена трайно на сушата преди повече от 60 години. Култовото заведение бързо се превръща в една от легендите на Бургас. Магнетизмът на кораба и неповторимото му великолепие остават запечатани и в кино-шедьовъра "Опасен чар". Точно на легендарната му палуба Невена Коканова и Тодор Колев пресъздават една от вечните сцени на българското кино.

Преди десетилетия корабът беше превърнат в популярен ресторант - атракция на "Балкантурист". От 1995 г. е предоставен за управление на тогавашния "Приморец турист". След 10-ти ноември 1989 г. "Старата Фрегата" постепенно запустява, заедно с целия южен участък на Морската градина. Постепенно ценният паметник на морското ни дело се превръща в свърталище на наркомани и клошари. Драмата завършва с предизвикания, вероятно от бездомници, пожар през май 2011 г. Щетите са големи, според специалистите, защото целият кораб е бил построен преди много години от ценното тиково дърво.

Проектът за възстановяване на ресторант "Старата Фрегата", чрез включването му в общия градоустройствен план на Бургас и с параметрите на съществуващия символ, закономерно се вписва в крайморския ансамбъл Старият Бургас - Гранд хотел "Приморец". Пространството около култовата гемия в частта си към морето е решено ненатрапчиво, като преходът към алеите и зеленината на Морската градина е незабележим. Подобен е и подходът към зоните на Стария Бургас и Морската гара, което отрежда на възкресения дървен кораб ключово място при реализирането на зоната за обществен достъп до транспортния възел, обединяващ трите видове превоз - железопътен, автобусен и морски.

Новата европейска визия на Бургас предвижда градът да се отвори към морето, да се изградят пасажерските и яхтените пристанища, край които да кипи живот. Само след година в този район ще се отвори алеята, по която гражданите и туристите на Бургас ще стигат до и от пристанището. Освен, че там ще акостират големите криузни лайнери, ще има и яхтено училище, което ще работи целогодишно. "Старата Фрегата" ще грейне с цялата си прелест, за да допълни по прекрасен начин този ансамбъл, съчетаващ миналото и традициите с бъдещето и модерното лице на морския Бургас.
1.
За без пари никой не работи вече
02.10.2024 10:40:12
0
14
Напишете нетните заплати, че имам идея що стоят празну
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Румен Радев свиква извънредно заседание заради конфликтите в Близкия изток Румен Радев свиква извънредно заседание заради конфликтите в Близкия изток Съветът за национална сигурност ще обсъди случващото се между Израел, Иран и "Хизбула" Иван Костов призна, че приемането ни в ЕС се свежда до усвояване, което е синоним на грабеж Иван Костов призна, че приемането ни в ЕС се свежда до усвояване, което е синоним на грабеж  Евроатлантизъм пък е клише, изпразнено от съдържание, коментира бившият премиер Музиканти бягали в Разград при Левон Манукян за високи заплати, контролът бил невъзможен Музиканти бягали в Разград при Левон Манукян за високи заплати, контролът бил невъзможен  Министър Тодоров говори за схема, но не знае в чий джоб са отивали парите 80 българи евакуирани от Ливан с правителствения самолет 80 българи евакуирани от Ливан с правителствения самолет  За по-малко от 48 часа той прибра в България общо 169 души  Дете забило молив във врата на съученик в Бургас, твърдят родители Дете забило молив във врата на съученик в Бургас, твърдят родители Не е вярно, не е забил молива, а само го е одраскал, всички го нападат, защото пуснах жалба заради това, че детето ми бе набито в училище, твърди майката Космически наеми в Благоевград заради ремонт на студентските общежития Космически наеми в Благоевград заради ремонт на студентските общежития Цените на квартирите скочили почти тройно заради голямото търсене Скорпионът да се пази от измамници, а Везните от енергийни вампири! Скорпионът да се пази от измамници, а Везните от енергийни вампири!  Хороскоп за деня – 2 октомври 2024, сряда Бургаска батка стана за смях, задигна шишенце L-carnitine на промоция от аптека Бургаска батка стана за смях, задигна шишенце L-carnitine на промоция от аптека 31-годишният Денис Тодоров се изложи сериозно заради откраднатата хранителна добавка Защото жените полудяват по мрачни мъже Защото жените полудяват по мрачни мъже Усмихнатият мъж може да бъде по-малко очарователен от човек, който показва гордост или дори високомерие 7 реплики, които ще разгневят всеки мъж 7 реплики, които ще разгневят всеки мъж И мъжете, и жените трябва да внимават какво говорят, защото дори една невнимателна дума може да развали връзката
Руслан Трад: Едва ли САЩ ще атакуват директно Иран Руслан Трад: Едва ли САЩ ще атакуват директно Иран Анализаторът към Атлантическия съвет очаква US армията да подпомогне Израел Военни бази на Израел поразени от ирански ракети, 20 самолета F-35 изгорели Военни бази на Израел поразени от ирански ракети, 20 самолета F-35 изгорели Газова платформа се запали край Ашкелон, поразени са и голям брой танкове в района на Нецарим Извънредно! Отмъщението на Иран: Дъжд от ракети към Израел, звучат сирени по тревога Извънредно! Отмъщението на Иран: Дъжд от ракети към Израел, звучат сирени по тревога В Тел Авив бяха заснети падащи ракети - част от тях удрят града, други са прихванати от ПВО на страната Купи остров на приятелката си, за да се разхожда тя по бански Купи остров на приятелката си, за да се разхожда тя по бански Той струвал 44 млн. евро Клуб „Чанове“ празнува рожден ден с надиграване на пл. „Тройката“ Клуб „Чанове“ празнува рожден ден с надиграване на пл. „Тройката“ Събитието няма състезателен характер, а има за цел популяризиране на българския танцов фолклор и дейността на клуба в града. Клуб по български народни танци „Чанове” е създаден през 2005г. в гр. София от Милена и Костадин Господинови Льо Пен отива на съд заради злоупотреба с еврофондове Льо Пен отива на съд заради злоупотреба с еврофондове Не сме нарушили никакви правила, заяви трикратната кандидатка за президент на крайнодесния "Национален сбор" Тя е първата чалга певица Тя е първата чалга певица Тони Дачева е основоположник на този жанр, аз съм след нея, каза Глория  Най-често купуват апартаменти от 85 кв.м Най-често купуват апартаменти от 85 кв.м Младежи предпочитат едностайни за първия си дом Никога не допускайте тази грешка при шофиране Никога не допускайте тази грешка при шофиране Не карайте на изпарения  Защо го уволниха Защо го уволниха Аржентинецът пак изпуснал юздите в отбора и играчите му се качили на главата
Владимир ЧУКОВ, арабист Владимир ЧУКОВ, арабист Бенямин Нетаняху е човек с 9 живота Виц на деня Виц на деня - Какво е общото между жената и мотокара?
- Ако и двете ги няма разтоварваш на ръка!
Виц на деня Виц на деня - Защо мазохистът си признава всичко по време на мъчения?
- От благодарност!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Добър съпруг е този, който винаги се старае жена му да не остава без сол, захар и олио...
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева-Бакалова
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори