×
Вкусно ИЗБОРИ 27.10.2024 г. Бизнес ЮГ София Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Ако искате да премахнете космите от дрехите, добавете тази съставка към вашето пране


30 Септември 2024, Понеделник, 19:40 ч.
Автор: Флагман.бг

Една съставка, която със сигурност имате в кухнята си, ще реши трайно проблема ви

Ако имате домашни любимци у дома, е много вероятно да се борите с косми, които полепват по дрехите ви. Хвърлянето им в пералнята, за съжаление, не винаги решава проблема. Една съставка, която със сигурност имате в кухнята си, ще реши трайно проблема ви.

Животинските косми могат да бъдат неприятни - те се настаняват върху всичко и е трудно да се отървете от тях. Лесно се махат от мебели или тапицерия с кърпа или прахосмукачка, но проблемът възниква при дрехите или спалното бельо, където се забиват. На помощ идват домашните лекове – евтини и много ефективни. Достатъчно е да изсипете една "вълшебна" съставка в пералнята, за да се отървете от космите завинаги.

Приложете това конкретно

Трудно е да премахнете космите от домашни любимци от текстила на ръка. Дори една ролка за дрехи не винаги ще улови прецизно всички мъхчета. Особено силно космите залепват за наелектризирани дрехи, а в пералнята се закрепят и за други неща, както и по вътрешността на барабана. За да се отървете от мъхчетата при прането е достатъчно да използвате един универсален и много полезен продукт – оцет.

Оцетът ще действа като антистатична и омекотяваща течност върху тъканите и в същото време ще помогне да се отървете от лошите миризми и остатъците от перилен препарат. Когато се добави към прането в малко количество, ще възвърне живите цветове на дрехите и в същото време ще премахне бактериите. Оцетът може да се използва и като средство за отстраняване на петна.

Как да се отървете от космите по дрехите с оцет

Всичко, което трябва да направите, е да налеете половин чаша оцет в контейнера за препарат на пералнята ви машина. Изберете подходящата програма за тъканите и стартирайте прането както обикновено. Не е нужно да се притеснявате, че миризмата на оцет ще остане върху дрехите ви за дълго време. Тя ще бъде елиминирана с течност или прах за пране, а останалата част също ще бъде проветрена по време на сушенето.

Добре е да знаете, че когато използвате трика с оцета, да не добавяте повече омекотител. След като извадите дрехите от пералнята, разклатете добре дрехите, преди да ги закачите. Оцетът ще ви помогне да изплакнете мъховете от дрехите си и изчеткването им ще ви отърве от всички остатъци. Ако има много косми или по-трудни петна, можете да добавите по-голямо количество от оцета.


В категории: Животът


Коментари
Кapфиoл c тoпeнo cиpeнe и cмeтaнa
Кapфиoл c тoпeнo cиpeнe и cмeтaнa 30/09/2024, Понеделник 21:00 0
0
Коментара по темата
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Есента остава и утре! Оранжев и жълт код за силен вятър на много места в страната Есента остава и утре! Оранжев и жълт код за силен вятър на много места в страната Минималните температури в повечето места ще са между 5 и 10 градуса, по високите полета - до 3 Най-важната черта, от която всяка зодия се нуждае в сродна душа Най-важната черта, от която всяка зодия се нуждае в сродна душа Сродната душа на Скорпионите трябва да им даде пространство Арестуван е най-талантливият бургаски диригент и творец Левон Манукян Арестуван е най-талантливият бургаски диригент и творец Левон Манукян Обвинението е за длъжностно присвояване в особено големи размери като директор на разградската филхармония Кapфиoл c тoпeнo cиpeнe и cмeтaнa Кapфиoл c тoпeнo cиpeнe и cмeтaнa "Нeщo тoлкoвa лecнo и вкуcнo, чe щe cи гo пpигoтвитe и утpe зa вeчepя - кapфиoл c тoпeнo cиpeнe и cмeтaнa" 6 неща, които спират потока на пари в дома ви 6 неща, които спират потока на пари в дома ви Погрижете се за добрата енергия в дома си Горивата поевтиняха с 20 ст. за три месеца Горивата поевтиняха с 20 ст. за три месеца По-високи от средните за страната са цените на бензина и в някои морски курорти, както и на някои бензиностанции на магистралите Красимир Каракачанов представя новата си книга в Бургас Красимир Каракачанов представя новата си книга в Бургас ChatGPT говори за парите на България и Бургас ChatGPT говори за парите на България и Бургас Eдно прелюбопитно интервю с ИЗКУС(тв)ЕН интелект, в което ще видите и разумна прогноза, ако се структурира правилно новото правителство Банките вадят голямата сурвачка за Коледа, ето какво очаква всички кредитори Банките вадят голямата сурвачка за Коледа, ето какво очаква всички кредитори Всичко скача - от услугите на хартия до лихвените проценти Откраднаха чанта с 10 000 лева от дискотека Откраднаха чанта с 10 000 лева от дискотека Двама мъже са задържани по случая
Няма да повярвате какво се случва в ухото ви, когато сложите слушалки Няма да повярвате какво се случва в ухото ви, когато сложите слушалки Във видеото се обяснява как с времето слушалките събират кожни клетки, пот и ушна кал, което създава идеална среда за размножаване на бактерии в ушния канал ЕС обвини Дания в расизъм за разрушаване на квартали с малцинства ЕС обвини Дания в расизъм за разрушаване на квартали с малцинства Копенхаген трябва да отговоря в съда на ЕС на обвиненията в расизъм Папата разпали дебата за абортите в Белгия Папата разпали дебата за абортите в Белгия Повод за това се оказа името на крал Бодуен, който през март 1990 г. отказва да подпише току-що приетия от парламентаристите закон за декриминализиране на аборта Почина актьор от „Ченгето от Бевърли Хилс“ Почина актьор от „Ченгето от Бевърли Хилс“ Джон Аштън си отиде на 76-годишна възраст, не се съобщава каква е причината Новото гадже на Гришо Новото гадже на Гришо „Приятели сме, поддържаме контакт. Спирам до тук, все пак това е личният ми живот“, заяви Чюлчюлоглу Слагат допълнителен данък върху втория дом Слагат допълнителен данък върху втория дом До 8 евро на км. метър за празни жилища или отдавани под наем краткосрочно „Хизбула“ започва партизанска война в Европа? Керемедчиев очаква атентати като този в Сарафово „Хизбула“ започва партизанска война в Европа? Керемедчиев очаква атентати като този в Сарафово  Хасан Насрала даде зелена светлина за терористичния акт на бургаското летище, поясни бившият заместник-външен министър  „Хелън“ погуби 105 души „Хелън“ погуби 105 души Стихията, която бушува в САЩ остави над 2 милиона домакинства без ток Десните спечелиха изборите в Австрия Десните спечелиха изборите в Австрия Партията, създадена преди почти 70 години от бивши нацисти, се превърна в първа политическа сила Още двама висши ръководители на Хизбула са убити при израелските атаки Още двама висши ръководители на Хизбула са убити при израелските атаки  Единият е Набил Каук - шеф на Изпълнителния съвет, а другият е Али Караки – номер две във военната структура на организацията
Асен ВАСИЛЕВ Асен ВАСИЛЕВ Законите у нас не могат да зависят от телефонни обаждания Виц на деня Виц на деня Между мъже:
- Преди да се оженя обичах всички жени.
- А сега?
- Сега а... с една по малко.
Виц на деня Виц на деня Катаджия спира шофьор:
- 100 лева и 5 точки.
- Кво да ги правя тия точки?
- Събирате 39, и си купувате колело!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Редбул с боб - лоша комбинация! Едното дава крила, другото тяга!
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева-Бакалова
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори