×
Вкусно ИЗБОРИ 27.10.2024 г. Бизнес ЮГ София Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Днес ДПС Ново начало откриват предизборната си кампания, стартът ще бъде даден в Айтос
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Радост и танци по главната улица! Над 130 души са участниците във фестивала "Ереван в Бургас"


Радост и танци по главната улица! Над 130 души са участниците във фестивала "Ереван в Бургас"
Специален гост бе маестро Стефан Диомов, който се похвали с дългите си и предани приятелства с арменци
29 Септември 2024, Неделя, 19:00 ч.
Автор: Флагман.Бг

 Празникът продължи на открита сцена ,,Охлюва“ с автентична и съвременна музика

Третото издание на ,,Ереван в Бургас" по традиция донесе много настроение, танци и музика в слънчевата неделя. Акцентът в програмата бе цветното дефиле на всички участници по улица" Богориди" , което включи над 130 младежи. Това са самодейни и читалищни състави от Бургас, Русе, Варна, Хасково, Комотини (Гърция) и Букурещ (Румъния).

"От името на цялото  ръководството на Общината ви поздравявам за чудесното събитие. Когато бургаската арменска общност сподели с нас за тази идея, ние нямахме никакви съмнения относно подкрепата , защото през културния диалог се съхранява идентичността и се създават приятелства. ", сподели в приветствието си Диана Саватева, зам. - кмет" Култура и вероизповедание".

Пред паметника на признателните арменци бяха поднесени венци и цветя, а водещ на събитието бе журналистът и общественик Кеворк Дадурян, който днес празнува имен ден.

Празникът продължи на открита сцена ,,Охлюва“ с автентична и съвременна музика, песни и танци, а началото бе поставено с химните на България и Армения.

"Много се радвам да съм сред вас. Виждам как събитието се развива с всяка изминала година. И Най-хубавото е, че арменчета и бългърчета се събират на една сцена." каза в приветствието си Вартануш Топкабашян, редактор на вестник „Ереван“, 

По традиция по време на фестивала бе разположен и благотворителен кулинарен базар, където гостите имаха възможност да опитат автентична арменска кухня.

" Искам да ви поздравя и да споделя, че в моя живот винаги съм имал подкрепата и предаността на приятели-арменци", каза маестро Стефан Диомов.

Събитието се реализира с финансовата подкрепа на Община Бургас по програмата за съфинансиране на Фонд Култура.

 


В категории: Бургас


Флагман.БГ Феновете я съсипаха Феновете я съсипаха 29/09/2024, Неделя 20:00 0
Може ли да я познаете?
Може ли да я познаете? 29/09/2024, Неделя 18:30 1
Флагман.БГ Иска да осинови дете, за да има наследник Иска да осинови дете, за да има наследник 29/09/2024, Неделя 18:00 9
Михаил ДИМИТРОВ Ужасна буря връхлита Бургас до минути Ужасна буря връхлита Бургас до минути 29/09/2024, Неделя 17:54 6
Флагман.БГ Защо имотите поскъпват Защо имотите поскъпват 29/09/2024, Неделя 17:00 2
14
Коментара по темата
14.
Аладин и вълшебната лампа до 3па
29.09.2024 21:17:49
0
1
Цар Самуил по майка горска Арменска еврейка Рипсимие
Всичките братя на Самуил са с еврейски имена Аарон,Давид,Мойсей
Много арменски имена всъщност са ЕВРЕЙСКИ
като КЕВОРК-на иврит Лъснат,Гладък,Копринен
ЛЕВОН-на иврит Кука,рибарски ченгел,Крив нос ?
НАЗАРян-на иврит Венец,Коронка от листа
ДАДУР,Ванукхи,Серпухи все еврейски думи
През 9 век древното семитски преме Амаликхи населяващо Палестина,Ливан,Йдея,Сирия било изтлоскано на СЕВЕР и се заселило в днешните земи на Армения,Нагорникарабах,ез.Ван-Турция,Азербайджан,Дагестан,ИРАН
АМ-на иврит Нация,Народ
АЛИКХИ-на иврит ВОЙНА,Битка,Оръжия,БОЙ
Амаликхи-Нация от БИЯЧИ,Бойни Хора
В книгата на Закона на Израел "ТОРА" има древно пророчество което казва :Народа на Израел ЩЕ бъде погубен от АМАЛИКХИТЕ и техните наследници
НАЙ-висок %ДНК на древни Амаликхи има АРМЕНИЯ с население от 3,4 милиона души и още 3 милиона в Москва
Следвана от ИРАН който е към 80 милиона а % азерите са 34% а тия с Арменска кръв около 10% или 8 МИЛИОНА
Самия президент на ИРАН Пазешкиан е от армено-амаликхски произход за УЖАС на Израелците
Публична тайна е че Арменския геноцид с 1,5 милиона жертви е дело на младотурците начело с албанския еврейн сефарад Кемал Ататюрк които до един са ЕВРЕИ албански и турски които спретвят погром над Арменците с ЦЕЛ намаляване влиянието на Пророчество от "Тората" за бъдещия НЕизбежен край на Израел
Кюрдите също имат Амаликхско ДНК и по същата причина турския еврейски елит в лицето на Ердоган,Давудоглу,генИлкер Башбуг,Сюлейман Демирел,Тансу Чилер,ген.Акар,Седат Пекер-азерски,албански и грузински ЕВРЕИ яростно водят битки и геноцид с-у 23милиона кюрди в С.Ирак и Северна Сирия
13.
XX
29.09.2024 21:17:24
0
0
И от къде емигрирахме....
12.
До 11
29.09.2024 21:08:12
0
2
Ние сме емигрирали преди хилядолетия и нашата държава е тук от нас 13 века. Какво общо има с няколко арменски семейства, чиято държава е от другата страна на Черно море??
11.
XX
29.09.2024 20:50:19
1
0
A ние като сме дошли от Вътрешна Монголия.....
10.
До 9
29.09.2024 20:45:04
0
2
Те са дошли от Индия, това е научен факт.
9.
XX
29.09.2024 20:42:13
2
2
Aми циганите като си нямат държава къде да ходят.
8.
До 2
29.09.2024 20:35:36
0
3
В грешка си още по времето на Константин пети,Алексий първи и Йоан сцимихий около 600 000 арменци тондракити са заселени за около 3 века по нашите земи.
Това е павликянско течение повлияно от манихейството.
През османското нашествие приемат исляма голяма част от тях друготе стават католици.
7.
До 6
29.09.2024 20:31:49
0
3
Абсолютно същото е, имат си държава, да си ходят там да си празнуват пасха и годишнина от потопа.
6.
до 5
29.09.2024 20:23:15
0
2
А при евреите да не би да е по различно
5.
До 4
29.09.2024 20:20:40
0
2
Това са повече изключения от правилото, то и има българи женени за негри, но не значи че е често срещано.
4.
до 3
29.09.2024 20:16:22
2
2
Съпругата на българският артист Коста Цонев е Анахид -арменка. Ренета Инджова по майка е арменка. Кеворк Кеворкян -съпруга българка. Рая Назарян-съпруг българин и т.н.
3.
До 2
29.09.2024 20:00:33
3
4
Окей, но тогава няма арменска държава и са били подложени на геноцид от турците. Сега защо са тук и не се приберат.
Разбирам да са тук защото Армения е бедна държава, разбирам да са тук защото в Армения се води война, разбирам да са тук защото нямат собствена държава, но не и така.
Освен това те не са просто тук, от 19 век и все още да им седят фамилиите означава че тези хора не са се интегрирали, като един друг етнос бтв.
За сравнение много българи живеещи в чужбина са се върнали в България след Освобождението.
По големия проблем е мисленето им. Не си дават децата им да се женят за българи, защо - вярата ни е различна, расата ли ни е различна, не схващам. Разбирам един турчин да не даде на дъщеря си да се ожени за българин заради различната вяра, но тук не е така.
Така че, като много си харесват етноса, куфарчето и се прибират, Ако не искат заради някакви причини, тогава празнуват нашите празници и обичаи.
Не можем да се съобразяваме с всеки етнос дошъл при нас!
2.
Ганчо, Ганчо
29.09.2024 19:43:48
2
7
Вземи прочети малко от кога тези хора sa тук, в България. В края XIX век в България пристигат почти 20 000 арменски бежанци. Поетът Яворов написва известното стихотворение “Арменци”.
По света Ганчо има и българска диаспора, много български училища, танцови състави... Спонсорират ги и местните власти Ганчо.
1.
Ганчо
29.09.2024 19:21:25
8
7
Аман от тия арменци..
Като толкова си обичат етноса да си идат в държавата, те не са бежанци от война.
На никой не му пука за обичаите и културата им. Тук е България и имат значение нашите обичаи и култура. Как така общината ще дава пари от нашите данъци за тяхно събитие. Като искат да си го организират с техни средства, нали са много задружни и не си дават децата да се женят за българи.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Георги Константинов иде в Бургас за Есенните литературни празници Георги Константинов иде в Бургас за Есенните литературни празници Известният поет ще представи в морския град най-новата си книга "Живея високосно" Потрошени автомобили от паднали клони и реки по пътищата в „Меден рудник“ след бурята Потрошени автомобили от паднали клони и реки по пътищата в „Меден рудник“ след бурята Внимавайте! Капан има на пътя до бл. 418 Избраха инж. Петър Кънев за първи вицепрезидент на БФВ  Избраха инж. Петър Кънев за първи вицепрезидент на БФВ  Депутатът, който е и водач на листата на социалистите в Бургас, представи приоритетите пред федерацията в следващите 4 години Феновете я съсипаха Феновете я съсипаха "Ивана, ти си народен човек и затова те обичаме. Не се подвеждай по течението на твоите колежки, които ни заливат със снимки то скъпи места", казват негови фенове До дни започва ремонтът на ключова пътна отсечка в Бургас До дни започва ремонтът на ключова пътна отсечка в Бургас Общината придоби собственост върху участъка Радост и танци по главната улица! Над 130 души са участниците във фестивала "Ереван в Бургас" Радост и танци по главната улица! Над 130 души са участниците във фестивала "Ереван в Бургас"  Празникът продължи на открита сцена ,,Охлюва“ с автентична и съвременна музика Ад в Бургас заради проливния дъжд Ад в Бургас заради проливния дъжд Ж.к. „Меден рудник“ заприлича като снимачна площадка за филм по Стивън Кинг Иска да осинови дете, за да има наследник Иска да осинови дете, за да има наследник . Не усетих кога остарях, защото пътуванията и професията ми ме срещат с много хора, но тя не може да замени това детенце, споделя певецът Ужасна буря връхлита Бургас до минути Ужасна буря връхлита Бургас до минути Небето над Айтос почерня, черните облаци летят към морския град Командири на Румен Радев с подкрепа за Тодор Байчев, кандидат-депутат от "БСП-Обединена левица" Командири на Румен Радев с подкрепа за Тодор Байчев, кандидат-депутат от "БСП-Обединена левица" Байчев бе гост на срещата на офицерите от 3-та зенитно-ракетна бригада
Още двама висши ръководители на Хизбула са убити при израелските атаки Още двама висши ръководители на Хизбула са убити при израелските атаки  Единият е Набил Каук - шеф на Изпълнителния съвет, а другият е Али Караки – номер две във военната структура на организацията Мъст за ада в Ливан, Газа и смъртта на Хасан Насрала, хусите стреляли по Нетаняху Мъст за ада в Ливан, Газа и смъртта на Хасан Насрала, хусите стреляли по Нетаняху Проф. Чуков побърза да обяви Хизбула за обезглавена, а Фирас Максад от Близкоизточния институт коментира, че Израел не може да изпълни целите си Британското кралско семейство винаги е готово за погребения Британското кралско семейство винаги е готово за погребения Английското кралско семейство следва строги традиции и протоколи във всички аспекти на своя живот, включително и по отношение на траура Как се поддържа толкова млада и красива Как се поддържа толкова млада и красива Издаде тайната си Може ли да я познаете? Може ли да я познаете? Това е момичето от двулевката Ужас в Германия! Хвърлят деца през прозорци, има много ранени Ужас в Германия! Хвърлят деца през прозорци, има много ранени Съседите се опитали да помогнат, като използвали стълби, но те не били достатъчно дълги, за да достигнат горните етажи Те преодоляха своите страхове и не се отказаха, когато им беше най-трудно Те преодоляха своите страхове и не се отказаха, когато им беше най-трудно Двете обаче отпаднаха от риалити предаване Вдовицата на Шарлопов взе важно решение Вдовицата на Шарлопов взе важно решение Прати децата им да учат в Англия Подгответе се за поскъпването му Подгответе се за поскъпването му Реколтата била слаба, твърдят производители  Шеф намекна, че прави схеми с футболистите Шеф намекна, че прави схеми с футболистите Получавал комисионна от продажбата и заради това искал да се продава, твърди Илко Пиргов
Асен ВАСИЛЕВ Асен ВАСИЛЕВ Законите у нас не могат да зависят от телефонни обаждания Виц на деня Виц на деня - Как спиш нощем, като знаеш, че има хора, които те мразят?
- Спя без гащи, за да ми е по-лесно да ме целуват...
Виц на деня Виц на деня - Ако беше по хубав, щях да дойда на среща.
- Ако бях по хубав, щях да поканя сестра ти!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Мили деца, учете! Вие сте бъдещето на Германия, Великобритания и Щатите.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева-Бакалова
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори