×
Вкусно ИЗБОРИ 27.10.2024 г. Бизнес ЮГ София Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Откриха труп на мъж на плаж в Синеморец
  • Сменят датата на концерта на Цеца Ражнатович в София заради изборите
  • Винисиус Жуниор ще спечели "Златната топка"
  • Реконструкция налага прекъсване на тока в три села от общините Белене и Никопол
  • Руският аналог на Starlink ще е готов до 2027 година
  • Започва дело за жестоко убийство във Варна
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Бизнес интереси "повалиха" новото мнозинство в ОбС-Поморие от страшен вирус


Бизнес интереси "повалиха" новото мнозинство в ОбС-Поморие от страшен вирус
Народният избраник и кръчмар от "Кораба" Найден Пулакев не ще детска площадка под незаконната си тента, защото ще се редуцират местата за клиентелата
24 Септември 2024, Вторник, 17:00 ч.
Автор: Емел МАХМУД

11 съветници не се явиха по болест и провалиха днешната сесия, а трябваше да се гласуват средства за наистина болно дете, за образователни проекти и отчети

Нещо невиждано се случи на днешната редовна сесия на Общинския съвет на Поморие. Вирус с неизяснен произход е натръшкал избирателно и накуп цялото ново мнозинство, състоящо се от Местна коалиция „ЗНС“, ДПС на Доган и част от БСП. Съветниците от ДПС-Доган толкова са били "зле" като общо физическо състояние, че даже не са могли да пратят извинителна бележка.  Общо 11 места се оказаха празни в залата, заради което нямаше кворум, заседанието бе провалено. (КОИ СА ЛИПСВАЩИТЕ СЪВЕТНИЦИ И КАКВИ СА ПРИЧИНИТЕ ИМ – ВИЖТЕ ПОД ТЕКСТА)

По правилник при липса на кворум председателят е длъжен да отсрочи сесията за час по-късно. В 11 ч. присъстващите направиха повторен опит, но без успех. Наложи се Адам Адамов да насрочи друг ден със същия дневен ред и час – 3 октомври, четвъртък, от 10 ч. 

По информация на Флагман.бг бизнес интереси всъщност стоят зад „вируса“, който в последния момент ги е „натръшкал“ всичките. Днес трябваше да се гласува обособяването на терен за бъдеща детска площадка, която Общината възнамерява да построи на култово място в Поморие - т.нар. „Кораб” – на самия център на града. Наемател на заведението е общинският съветник от МК „ЗНС“ Найден Пулакев. През пролетта Общината там премахна незаконна тента, а сега иска да го превърне в зона за отдих за деца и техните родители. Собственикът от своя страна заведе дело срещу действията на Общината.

Демагогия ли е да опиташ с факти да отговориш на въпрос и защо днешата сесия на ОбС-Поморие приличаше на цирк

Тази докладна се дискутира и на сесията през август т.г. Тогава кметът обясни ето така подробно казуса и показа документи от Върховния административен съд:

„Още през 2003 г. „Кораба” получава право на строеж за изграждане на заведението. Там Община Поморие е в съсобственост, а земята е изцяло общинска и преди 24 години е дадено разрешение за поставяне на слънцезащитното съоръжение -  тента. Това разрешение не е подновявано, а по закон то се дава за срок от 10 години. В този смисъл съоръжението е незаконно и неправомерно поставено. След заповедта за премахване, собственикът атакува предварителното решение в съда и в деня на демонтирането, от Бургаският административен съд и лично съдията, който е издал постановлението, ми се обадиха да ми кажат, че моята заповед е паднала на първа инстанция. Там добре беше описано, че може да се обжалва в 14-дневен срок, което не означава, че трябва задължително да спрем демонтажа. И така с определение на Върховния административен съд, става ясно, че актът на БАС е обезсилен, а решението на ВАС е окончателно“.

 

Днешната провалена сесия кметът Иван Алексиев коментира по настояване на медиите. Това стана след регистрацията на листата на ГЕРБ-СДС, на който политически акт в Районната избирателна комисия Алексиев присъства в качеството му на областен лидер на ГЕРБ. Той  подчерта, че съветниците от МК „ЗНС“ (ЗНС, ПП-ДБ и ИТН), ДПС и БСП са провалили не само тази докладна, но и други, които касаят развитието на община Поморие – образователни проекти, отчети на общински дружества, както и гласуване на средства за подпомагане на дете, на което предстои животоспасяваща операция. 

Днес тези трима съветници от МК "ЗНС" отсъстваха от залата заради докладната, касаеща Найден Пулакев, (вдясно), собственик на „Wind Bar”, снимка: архив Флагман.бг

„Една докладна записка, която засяга личния интерес на един виден бизнесмен от Поморие е причината и бих искал гражданите да го знаят. Дневният ред включваше важни точки, като отчет за изпълнението на Бюджет 2023, програма за развитие на МБАЛ, "Чистота-Поморие" и т.н търговски дружества. Имаше две много важни точки – едната за помощ за един младеж, за когото тези пари са животоспасяващи. Беше предвидено отпускане на средства и за инвитро процедури. За две училища и една детска градина трябваше да подадем проекти утре – след решението на ОбС. Всички тези 11 съветници, които преди 11 месеца се клеха, че ще работят за благото на жителите на община Поморие, се превърнаха в лакеи и слуги на бизнесмена, а не в хора, които са избрани да работят за развитието на нашата община. Продадоха се много евтино“, каза Алексиев. 

Заради провалената сесия отчетите на дружествата няма да бъдат приети в срок, а управителите ще понесат административно наказание, без да са виновни. 

„Може ли да си представите толкова съветници рязко да се разболеят от вирус?! Тези популисти хвърлиха бъдещето на Поморие в бунището. Кризата в държавата се пренася в общините. Този порочен модел искаме да прекратим. И затова г-н Николов е гарант, че това ще се случи. Ние искаме стабилност в държавата, кметовете да могат да работят, а не разни аматьорски политически пристрастия да влияят върху вземането на решения или отхвърлянето на важните докладни в общинските съвети. И хората трябва да видят какво се случва в Поморие и да излязат да гласуват за представителите на коалиция ГЕРБ-СДС“, каза още Иван Алексиев. 

Ето кои съветници не участваха в днешната сесия, кога и какви заявления са подали: 

Божидар Янушев – подал заявление за отсъствие на 20 септември
Веселин Анестиев – подал заявление по здравословни причини днес 
Милен Манолов – заявление по здравословни причини - днес 
Назиле Осман - не е уведомила за отсъствие
Найден Пулакев – на 23 септември е подал заявление за отсъствие по здравословни причини 
Николай Буковинов – здравословни причини днес 
Сезгин Кадил - не е уведомил 
Фатме Хюсеин – подала заявление за отсъствие на 20 септември 
Д-р Христо Христов – заявление за отсъствие на 10 септември
Юсеин Мехмедали – заявление на 20 септември отсъствие


В категории: Поморие


Какви апартаменти се търсят
Какви апартаменти се търсят 24/09/2024, Вторник 18:00 0
Ще загуби богатия си мъж
Ще загуби богатия си мъж 24/09/2024, Вторник 16:00 2
6
Коментара по темата
6.
на мене ли така ми се струва
24.09.2024 19:31:46
0
1
но в заглавието няма никаква логика,пълна безсмислица е.
5.
Ахелой
24.09.2024 19:20:58
0
3
Кмета нищо не каза за докладната че иска да продава общинска зема в Ахелой за 70 лева на квадрат. Иван 12 години защитава частни интереси сега в опозицията се огледа.
4.
Иван
24.09.2024 19:02:30
2
5
Само лъжи говори кмета, насрочват си сесията без да питат опозицията кога е удобно съобразяват се само със свойте почивки в чужбина. Какво ще се промени за 10 дена като докладната ще я има и в другата сесия ?
Тея отчети всяка година закъсняват до сега не са били глобяавани.
3.
Веньо Венев
24.09.2024 18:54:03
1
1
Виенското колело на центъра на кой е и колко наем плаща много интересно
2.
НАЯЖДАНЕ НЯМАТЕ
24.09.2024 18:06:39
1
10
Колко взехте за тая статия господа и дами "журналисти"?!?!?!? Каква информация имате, да не ходихте по домовете на хората да им мерите температурата"
1.
mR
24.09.2024 17:37:35
2
21
Истината е, че бойкотират кметЯ :) защото от много време го е ударил на “услуги” на тоя и ония.
Сега се опитва да си прикрепя докладничките към добри дела, защото усеща някъде отива работата.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Кметът подписа договорите за високотехнологична медицинска апаратура за Детската болница в Бургас Кметът подписа договорите за високотехнологична медицинска апаратура за Детската болница в Бургас Апаратурата е разработена от най-реномираните световни производители специално за педиатрични пациенти Учени от цял свят ще дискутират в Бургас цифровизацията на културно и научно наследство Учени от цял свят ще дискутират в Бургас цифровизацията на културно и научно наследство Традиционно в организацията на събитието се включват Регионален академичен център на БАН-Бургас Инж. Чанка Коралска ще ръководи Община Бургас до изборите Инж. Чанка Коралска ще ръководи Община Бургас до изборите Заповедта за това вече е факт и инж. Коралска поема функциите на градоначалник Кола се обърна по таван на магистрала "Тракия" до Ямбол Кола се обърна по таван на магистрала "Тракия" до Ямбол Возилото не пречи на движението, тъй като е катастрофирало извън платното за движение Ако "Фолксваген" бяха построили онзи завод в Бургас, днес щяха да уволняват неговите работници Ако "Фолксваген" бяха построили онзи завод в Бургас, днес щяха да уволняват неговите работници За нас остава да задълбочим контактите си с конкурента на китайците в световната търговия - Южна Корея Какви апартаменти се търсят Какви апартаменти се търсят Активността на имотния пазар е добра Търговците в Одрин сами се наиграха от алчност Търговците в Одрин сами се наиграха от алчност Българите обърнаха гръб заради високите цени  Кметът Иван Алексиев кани на среща жителите на Поморие, за да представи два важни проекта Кметът Иван Алексиев кани на среща жителите на Поморие, за да представи два важни проекта Ето кои са те  НАП иска фирмите да декларират през 3 месеца наличното в склада НАП иска фирмите да декларират през 3 месеца наличното в склада Какво мисли бизнесът, предстои да научим, но едва ли ще приветства новата бюрократична мярка. Най-лошото е, че заради данъчните тарикати ще бъдат натоварени с допълнително бреме и коректните фирми Започна новата учебна година в Бургаския държавен Университет „Проф. д-р Асен Златаров” Започна новата учебна година в Бургаския държавен Университет „Проф. д-р Асен Златаров” Искаме да ви научим не само на знания, а и на личностни умения, каза ректорът на ВУЗ-а проф. д-р Христо Бозов
Открадна 1 долар от банката, за да го закарат в затвора и лекуват от рак Открадна 1 долар от банката, за да го закарат в затвора и лекуват от рак Макар да се надявал да го затворят за три години, така че да излезе от затвора на 62-годишна възраст - възрастта, на която трябва да получава социални помощи Контрабандни цигари в камион с авточасти откриха митническите служители на МП Лесово Контрабандни цигари в камион с авточасти откриха митническите служители на МП Лесово Проверката е извършена в рамките на съвместната операция по противодействие на контрабандата, с участието на екипи от Агенция „Митници“, ГД „Гранична полиция“, ГД „Борба с организираната престъпност" и Национална агенция за приходите Аржентински съд издаде заповед за арест на Мадуро Аржентински съд издаде заповед за арест на Мадуро Беше доказано, че във Венецуела действа систематичен план за репресии, смята Федералният съд в Буенос Айрес Ще загуби богатия си мъж Ще загуби богатия си мъж Посолството на САЩ й отказва виза Най-очакваното емоджи идва в нашите телефони Най-очакваното емоджи идва в нашите телефони Иновацията е интересна Вторият стрелец срещу Тръмп го следил с месеци, оставил бележка Вторият стрелец срещу Тръмп го следил с месеци, оставил бележка Зад Доналд Тръмп е персоналът на поне четири мощни национални фондации, в чиято орбита пък кръжат над сто научно-изследователски института Гигантско бебе пингвин стана звезда в интернет Гигантско бебе пингвин стана звезда в интернет Sea Life Melbourne Aquarium в Австралия публикува видеоклипове на пингвинчето, които вече са гледани общо 1,9 милиарда пъти Защо скоро няма да има нов сезон на Ергенът Защо скоро няма да има нов сезон на Ергенът Отлагат формата  Зеленски ужасен от мълчанието на Джо Байдън Зеленски ужасен от мълчанието на Джо Байдън Украинският президент пристигна в САЩ, за да представи “план за победа” на Джо Байдън, Камала Харис и Доналд Тръмп БНБ обясни как да разпознаваме фалшивите столевки БНБ обясни как да разпознаваме фалшивите столевки Фалшификатите са отпечатани двустранно на цветен копирен апарат на целулозна бяла хартия с лошо качество на изображенията
Д-р Александър Стоянов, историк Д-р Александър Стоянов, историк Комунистите налагаха митове и робски манталитет

Виц на деня Виц на деня Баба и внук:
- Гофретникът не работи...
- Бабо, махни се от лаптопа ми!
Виц на деня Виц на деня Майка към русата си дъщеря:
- Защо глътна парите, които ти дадох?
- Е, ти каза, че това са парите ми за обяд...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Полицаят, дошъл да развали оргията, три часа се опитваше да обясни, че костюмът му е истински.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева-Бакалова
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори