×
Бизнес ЮГ София Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • На този ден: Отбелязваме Международен ден на мира
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Как да се предпазим от строителната мафия


21 Септември 2024, Събота, 18:31 ч.
Автор: Флагман.бг

Много често купувачите се сблъскват с проблеми, като некачествено строителство или неспазени срокове

Закупуването на имот ново строителство може да бъде изгодна инвестиция, но само ако се направи правилно. Много често купувачите се сблъскват с проблеми, като некачествено строителство или неспазени срокове. За да избегнете тези рискове, важно е да разпознаете ключовите знаци, които показват, че даден имот е построен с внимание към качеството. 

Всеки вид строителство има предимства и недостатъци, но когато става въпрос за сравнение между старо и ново строителство, то предимствата на новото надделяват. В тази статия ще научите как да разпознаете добрите имоти ново строителство. 

Как да оценим качеството на новото строителство? 

Ново строителство се свързва с модерни технологии и съвременен дизайн, но това не винаги гарантира качество. Всеки купувач трябва да обърне специално внимание на няколко ключови фактора, които влияят върху стойността и дългосрочната устойчивост на имота. Не е достатъчно да разчитате на външния вид – важно е да се вгледате в използваните материали, начините на строителство и останалите детайли, които са ключови за качеството на сградата. 

Висококачествени материали 

Материалите, използвани в процеса на строителство, са от основно значение за здравината и устойчивостта на сградата. Добре изолираните стени, качествената дограма и здравите покрития са само част от елементите, които трябва да се разгледат. Когато се използват иновативни материали, като топлоизолационни панели и енергоефективни технологии, можете да сте спокойни, че имотът ще е по-удобен и по-икономичен за поддръжка. 

Обърнете внимание и на фасадата на сградата – често тя е индикатор за качеството на строителството. Ако е изградена с модерни и качествени материали, тя не само ще е по-красива, но и по-устойчива на външни влияния.  

Модерни строителни технологии 

Новите сгради трябва да отговарят на най-високите стандарти за енергийна ефективност и устойчивост. Това се постига чрез използването на модерни строителни технологии, които не само оптимизират процесите на строителство, но и подобряват качеството на крайния продукт. Важно е да разберете какви технологии са използвани при изграждането на имота, защото те ще повлияят както на комфорта в жилището, така и на месечните Ви разходи за енергия. 

Важността на строителя и инвеститора 

Изборът на качествен имот би трябвало да започва с избора на добър строител и инвеститор. Проучването на тези фирми е ключово за успеха на сделката. Важно е да се знае дали фирмите имат опит и какви са резултатите от предишните им проекти. 

Проучете историята на строителната фирма 

Историята на строителната фирма може да Ви даде много информация за нейното качество. Ако фирмата има завършени проекти, които са получили положителни отзиви от собствениците, това е знак, че и Вашият имот ще бъде построен по същите високи стандарти. Препоръчително е да се свържете с предишни клиенти и да попитате за техния опит. Това ще Ви даде ясна представа за това какво да очаквате. 

Предварителен договор  

При закупуване на имот на зелено, е важно да се обърне внимание на предварителния договор за покупко-продажба. Този договор трябва да бъде изготвен професионално и да съдържа всички важни условия, които ще защитават Вашите права като купувач. Често е добра идея да наемете адвокат, който да прегледа договора и да предложи корекции, които да осигурят по-голяма защита за Вас. 

Важността на енергийната ефективност 

Енергийната ефективност е изключително важна характеристика на новите сгради. Енергийно ефективните сгради дават възможност дългосрочни икономични разходи и по-добро качество на живот. 

Топлоизолация и дограма 

Качествената топлоизолация може да направи огромна разлика в месечните Ви сметки за енергия. Изолацията на стените и дограмата на прозорците играят важна роля за задържане на топлината през зимата и хладината през лятото. Ако дограмата е съвременна и добре инсталирана, тя ще спомогне за по-добра звукоизолация и по-ефективно управление на вътрешната температура. 

Как да откриете качествени имоти ново строителство? 

Намирането на качествен имот ново строителство може да бъде предизвикателство, но с правилните стъпки и консултация със специалисти, процесът може да стане по-лесен. Брокерите на недвижими имоти са добър източник на информация и съвети за новите проекти на пазара. Те могат да Ви насочат към строители и инвеститори с добра репутация и да помогнат да избегнете потенциални рискове, пише pariteni.bg. 

Добра идея е да правите внимателни огледи на имотите, като се уверите, че всички детайли съответстват на стандартите за качество, които търсите. Също така е препоръчително да разчитате на съветите на професионалисти в сферата на недвижимите имоти, които могат да Ви консултират по всякакви въпроси, свързани с новото строителство.


В категории: Бизнес


1
Коментара
1
Коментара по темата
1.
Как да се предпазите
21.09.2024 18:55:15
0
1
от едни мошеници...? Като се "доверите" на други!

"Брокерите на недвижими имоти са добър източник на информация и съвети за новите проекти на пазара. Те могат да Ви насочат към строители и инвеститори с добра репутация и да помогнат да избегнете потенциални рискове, пише pariteni.bg. "

"Също така е препоръчително да разчитате на съветите на професионалисти в сферата на недвижимите имоти, които могат да Ви консултират по всякакви въпроси, свързани с новото строителство."
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
7 храни и напитки съсипват червата 7 храни и напитки съсипват червата Тези храни са определени от диетолозите са най-големите врагове на чревното здраве Да не забравяме, че сме на Балканите, никой не може да я забрани Да не забравяме, че сме на Балканите, никой не може да я забрани Глория подкрепи Камелия За какво изобщо ни е правителство? За какво изобщо ни е правителство? Важното е да сме живи и здрави - тази дългосрочна цел си е понятна само за нас българите, заради мишкарското малодушие на политическия елит и разпадащата се пред очите ни държава Плаща сметките на новия си мъж Плаща сметките на новия си мъж Аферата на Радина Кърджилова с Пламен Димов не е просто забежка за развлечение Ще се разцепи ли на две и гей общността у нас? Ще се разцепи ли на две и гей общността у нас? С тази кандидатура новата обединена левица би могла да привлече гласовете на консервативните ЛГБТ, които не ходят на паради и не се афишират Как да се предпазим от строителната мафия Как да се предпазим от строителната мафия Много често купувачите се сблъскват с проблеми, като некачествено строителство или неспазени срокове Ударно начало за Театрален колеж „Любен Гройс“ в Бургас, започна приемът на студенти Ударно начало за Театрален колеж „Любен Гройс“ в Бургас, започна приемът на студенти На сайта на академията вече започна приемът на студенти за експерименталния клас по актьорско майсторство за кино и театър, който стартира още тази година Националната Спартакиада на СФСМВР стартира в Слънчев бряг Националната Спартакиада на СФСМВР стартира в Слънчев бряг Тридневното спортно мероприятие събира всички победители от регионални благотворителни турнири, проведени през годината, като част от традиционната кампания „С обич за децата, в памет на бащите – герои !“ Декатлон изтегли опасен продукт от пазара у нас Декатлон изтегли опасен продукт от пазара у нас Пластмасовата част в задната част на каската, която държи каишката, е дефектна и може да се счупи Димитър Николов ще е начело на листата на ГЕРБ в Бургас Димитър Николов ще е начело на листата на ГЕРБ в Бургас Очаква се той да вдигне броят на депутатите за ГЕРБ-СДС с още двама и така да докаже, че може да увлече избиратели извън ядрото на своята партия
Спортна журналистка показа голямото си деколте Спортна журналистка показа голямото си деколте Кадрите, които се появиха в профила й в социалната мрежа акцентират върху огромното й деколте на бялата й рокля С какви имоти разполага С какви имоти разполага Суперзвездата има къщи на много места - от родния си град Белград, Сърбия, през Монте Карло до Маями, Ню Йорк и Марбея Кралят на ужаса стана на 77 години Кралят на ужаса стана на 77 години Стивън Кинг е не просто популярен писател, а един от най-големите автори в жанра научна фантастика и хорър Покупката на този плод е покана за свалка Покупката на този плод е покана за свалка В контекста на новата испанска тенденция, когато поставите ананас в пазарската количка, сигнализирате желание за нова връзка Певецът на мафията благодари на мутрите Певецът на мафията благодари на мутрите Стана инфлация, взех 30 000 лева и върнах 1 700 000 и ми помогнаха мутрите, призна Радо Шишарката Започна гласуването за изборите в САЩ Започна гласуването за изборите в САЩ Гласоподавателите се наредиха на опашка, за да гласуват в Минесота, Южна Дакота и Вирджиния Трафикът е кошмарен на този пункт Трафикът е кошмарен на този пункт Движението непрекъснато се засилва Беше тв звезда, а днес едва крета Беше тв звезда, а днес едва крета На 23 септември Братанова навършва 74 години Станала е още по-красива Станала е още по-красива Актрисата разпръсна османския си сексапил в италианската столица на модата в края на миналата седмица Държавният департамент на САЩ одобри продажбата на противотанкови ракети на България Държавният департамент на САЩ одобри продажбата на противотанкови ракети на България Българското правителство е поискало да закупи 281 ракети "Джевелин" и 107 командни пускови установки
Лена БОРИСЛАВОВА Лена БОРИСЛАВОВА Антон Славчев опъва чадър там, където трябва, а когато е необходимо го свива
Виц на деня Виц на деня - Мило, да отидем на някое романтично място. Само двамата, да се гушкаме.
- Я не се скатавай, а почвай лютеницата.
Виц на деня Виц на деня Парадоксът във фотографията - колкото са по-стари снимките, толкова си по-млад на тях... Статус във фейсбук Статус във фейсбук Всеки може да бъде поет... стига да се намери жена, която да го поеме!
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори