×
Бизнес ЮГ София Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • На този ден: Отбелязваме Международен ден на мира
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Мениджърът на джендър-боксьорката Имане Халиф : Момиче е, има аномалия


Мениджърът на джендър-боксьорката Имане Халиф : Момиче е, има аномалия
Боксьорката, около чийто пол се завихри огромен спор на Париж'24 даже плакала, когато чула диагнозата от лекарите
21 Септември 2024, Събота, 10:00 ч.
Автор: Флагман.бг

Ето откъде тръгват споровете за нейния пол

Франция затвори олимпийската страница „Париж 2024”, но спортното събитие повдигна много въпроси, чиито отговори остават отворени. Игрите често напускаха очертанията на спортните зали и терени за да се „играят” в социалните мрежи, а политическите и социални теми се коментираха повече от спортните. Името на Имане Халиф не остави никого безразличен, но едва ли светът щеше да познава алжирската боксьорка само заради златния медал, ако не бяха споровете около нейния пол. 

Доналд Тръмп, Илон Мъск и италианският премиер Джорджа Мелони зададоха тон на спорове, свързани с пола на Имане Халиф, за да я превърнат в една от най-коментираните спортни личности на планетата.

Ако джендър-боксьорките не бяха мъже, щяха да обжалват решението на IBM

Буквално за часове последователите на боксьорката в социалните мрежи надхвърлиха 2 000 000 души. В родния Алжир Имане се превърна в национален герой. УНИЦЕФ я прави свой посланик, а за много хора по света тя стана лице на борбата срещу дискриминацията и несправедливостта.

Пред NOVA говори мениджърът на Имане - Насер Йефса. Той разказва, че срещнал Имане преди 2 години по време на Средиземноморските игри в Оран, Алжир. Видял я за първи път по време на четвъртфиналните битки. Първият му спомен е, че веднага видял, че това е момиче с голям потенциал за медал от Олимпийските игри. Обадил се на приятел във Франция за да му разкаже за Имане. Той казал, че познава треньора й Мохамед Чауа, след което помолил да организира среща. Мохамед му споделил мен, че Имане е част от алжирския национален отбор, но нивото ѝ е много по-високо от това на останалите момичета и не може да прогресира. Насер предложил да му представи проект и ако той бъде приет, да изведе Имане в чужбина, за да усъвършенства техниката и тактиката й. 

На въпрос как могат да се обяснят физическите преимущества, които Имане има, в сравнение с други боксьорки, Насер отговаря: 

" Много просто, тя е живяла при много сурови условия. Израснала е в планински град, на висока надморска височина, където няма нищо. Не са имали ток, нито вода. Всяко нещо е изисквало интензивни физически усилия. Пред Имане никога се е стоял въпросът дали е момиче или момче. Тя е родена като момиче. Възприема се като момиче. Тя се държи като момиче. Вярно, не се гримира, защото както ви обясних, че е живяла на място, където момичетата обикновено не се гримират. Не се грижи особено за външния си вид, за косата си  и сигурно затова казват, че е мъжкарана."

След като започват съвместна работа, Насер разбира, че месеци по-рано, на Световното първенство в Истанбул, Международната боксова асоциация е правила тестове за пол на Имен. Твърди, че информация и резултати от тях няма. Година по-късно, през март 2023 година, алжирката участва на световното в Ню Делхи, като отново е подложена на полови тестове. Бие се успешно, достига до финал, а вечерта, преди да бъде дисквалифицирана получава изненадващо посещение в хотела.

„Членове на Международната боксова асоциация отиват в хотела на Имане, повикали са я да слезе от стаята като са ѝ казали, че имат резултатите от тестовете, но за да ги получи трябва да подпише документ, на английски. Тя подписва автоматично, без да се замисля, но се оказва, че всъщност е дала съгласието си да бъде заменена на финала от китайската боксьорка, която побеждава на полуфинал, защото няма право да се боксира”, каза още Йефса. 

На въпрос дали е виждал резултатите, Йефса отговори:

"Никой. Аз лично, като мениджър, не съм ги виждал. След това тя се върна в Алжир. Не излизаше, плачеше в стаята си. Никой не разбираше проблема й. Никой не знаеше какво да прави. В този смисъл тя беше изоставена. Аз се върнах във Франция и започнах да търся най-добрите професори в областта на ендокринологията. Успях да намеря час, обадих се на Имане, която беше наистина депресирана. Доведох я тук, в Ница. За да я мотивирам, започнахме да тренираме .След това отидохме в Париж за да направим тестовете за тестостерон, хромозомен тест, рентген, ядрено-магнитен резонанс и се върнахме отново тук за подготовката. Обяснихме на професора, който я прегледа цялата история с Имане. Той ме помоли да изляза за да я прегледа. След 5-10 минути ме повика и каза следното на Имане: „Вие сте жена с аномалия, която се лекува! Не сте нито първата, нито последната. Имам 2000 случая като вашия”. Тя никога не е правила нищо, за да промени пола си."

Насер обясни, че Имане продължава да има много противници, но също така е подкрепяна от милиони хора по целия свят и има голямо бъдеще, а историята ѝ трябва да бъде разказана във филм.  


В категории: Животът


Флагман.БГ Кметът на Минерални бани остава в ареста Кметът на Минерални бани остава в ареста 21/09/2024, Събота 10:41 2
Край на тротинетките
Край на тротинетките 21/09/2024, Събота 09:53 5
Флагман.БГ Братът на Ружа Игнатова вдига сватба Братът на Ружа Игнатова вдига сватба 21/09/2024, Събота 09:14 1
10
Коментара по темата
10.
Ало, Враца?
21.09.2024 12:28:51
0
0
Лъжи за наивници. То си чеше чепа, после жена било.
9.
Бреййй
21.09.2024 12:26:13
0
0
Куросмуци, я по-смело си признайте, че дудуткате бибитки и се набирайте мощно на "минуса"! Слабо си се представяте! ХАХАХАХАХАХАХ- Потомствени тъпараси! ХАХАХАХХАХАХАХ
8.
Даааа
21.09.2024 11:57:29
3
2
№7 е истински демократ-пере се в суратя и отзад! ХАХАХАХХАХАХ Нали свиньо гейпарадска! ХАХАХАХАХХ
7.
Номер 3
21.09.2024 11:48:57
1
3
Ней вярно, примерно ХХ е върл враг на демокрацията, ма е с два цола отверстие от лумкане
6.
Мразя циганите
21.09.2024 11:19:09
1
7
С аномалия? Хаха с пишка!
5.
Йоан
21.09.2024 11:06:21
1
3
Човешкият живот и съдба са подвластни единствено на Божията промисъл. На всеки, каквото му е отредено. От "Осана" до "Разпни го", разстоянието е един миг.
4.
ПУТКИН СЕ НАСРА
21.09.2024 11:03:06
3
4
ПУТКИН отказа да лети за инаугурацията на президента на Мексико, въпреки уверенията за безопасност.

Директорът на департамента за Латинска Америка на МВнР на Русия Александър Щетинин не даде ясен отговор защо Владимир ПУТЛЕР е отказал посещението в Мексико, като само заяви, че Москва „действа според протоколна практика“.

http://t.me/+DL5hguyJFJE3ODFk
3.
Хахахах
21.09.2024 10:51:45
5
8
Най-голямата аномалия я имат демократите-имат чурки, обаче се перат в дирниците!
2.
Той
21.09.2024 10:47:13
7
6
и путкин има аномалия, ама ще му я изследват постмортем, скоро!
Шиб@н@ рашистка пропаганда!
И вие се вързвате?
Овце!
1.
Хаха
21.09.2024 10:46:39
3
11
Не лъжете Да сваля гащите и да покаже.Тя ги е отровила там.Щом е израснала без ток и вида сигурно не се къпе.Те повечето мангали миришат като кпне.Това си е мъж не лъжете.Щом твърди чее жена има един начин да покаже на всички.Сваля гащите и показва
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Президентът с горчиви думи за загиналите пилоти: Спрете със спекулациите Президентът с горчиви думи за загиналите пилоти: Спрете със спекулациите Отдават последна почит към загиналите при инцидента край Граф Игнатиево летци   Баба ми прави чоризо с гъби и подправки, откраднах й рецептата Баба ми прави чоризо с гъби и подправки, откраднах й рецептата Много е вкусно, трябва да пробвате България не можела да произведе пейджъри-бомби, това не се правело в гараж, твърди експерт България не можела да произведе пейджъри-бомби, това не се правело в гараж, твърди експерт Устройството се активира чрез сателитна връзка, има и чип в него Стив Ханке: Еврозоната за България би била пълна катастрофа Стив Ханке: Еврозоната за България би била пълна катастрофа Общество и политици у нас разделени по въпроса дали единната валута е изгодна за страната ни Астрономическа есен настъпва на 22 септември в 15:43 ч. Астрономическа есен настъпва на 22 септември в 15:43 ч. С лятото се сбогуваме официално в деня на есенното равноденствие Тази грешка прави картофеното пюре отвратително Тази грешка прави картофеното пюре отвратително Защо блендерът не е подходящ за пюрета   Откриват с атрактивно шествие Международния театрален фестивал „Велко Кънев“ в Тополовград, вижте програмата Откриват с атрактивно шествие Международния театрален фестивал „Велко Кънев“ в Тополовград, вижте програмата 17 театрални състава ще представят своите постановки на сцената на читалището в Тополовград, пет от тях са от чужбина, останалите са от България Кметът на Минерални бани остава в ареста Кметът на Минерални бани остава в ареста Мюмюн Искендер се сочи за приближен до фракцията на Ахмед Доган в ДПС, но отрича в общината да има злоупотреби Георги Тошев показва филми за Татяна Лолова и Цветана Манева в Бургас Георги Тошев показва филми за Татяна Лолова и Цветана Манева в Бургас Прожекциите са на 3 и 4 октомври, ще има и литература Край на тротинетките Край на тротинетките Нарочна наредба вкарва ред в безразборната употреба на двуколесното
Поставят взривни устройства в куриерски пратки в Германия Поставят взривни устройства в куриерски пратки в Германия Разследват възможен руски саботаж Мениджърът на джендър-боксьорката Имане Халиф : Момиче е, има аномалия Мениджърът на джендър-боксьорката Имане Халиф : Момиче е, има аномалия Ето откъде тръгват споровете за нейния пол Създадоха изкуствен интелект, предсказващ престъпления Създадоха изкуствен интелект, предсказващ престъпления Технологията анализира поведението на хората на обществени места, сравнявайки го с поведението на престъпниците Ракът и стрелецът да внимават с парите, а на Близнаците може да им излезе късмета Ракът и стрелецът да внимават с парите, а на Близнаците може да им излезе късмета Хороскоп за деня – 21 септември 2024, събота Остави майка си и сестра си да гният в моргата Остави майка си и сестра си да гният в моргата Певицата замина на почивка, вместо да погребе роднините си  Зеленски ще се срещне с Байдън, Харис и Тръмп Зеленски ще се срещне с Байдън, Харис и Тръмп Президентът на Украйна ще говори и от трибуната на Общото събрание на ООН за войната с Русия Убиха грузинска ЛГБТ инфлуенсърка в дома ѝ Убиха грузинска ЛГБТ инфлуенсърка в дома ѝ Известната транссексуална актриса и модел Кесария Абрамидзе е ликвидирана след приемането на закона за хората с различна сексуална ориентация Израел атакува Ливан след ударите с пейджърите бомби Израел атакува Ливан след ударите с пейджърите бомби Експлозивите били вградени във взривилите се устройства преди те да пристигнат в Ливан Жена беше нападната от питон в дома си Жена беше нападната от питон в дома си В убийствена прегръдка на змията жената прекарала около два часа В това село е най-голямата избирателна секция в Европа - с 14 932 избиратели В това село е най-голямата избирателна секция в Европа - с 14 932 избиратели Детайл е, че тя се намира в благоевградското село Бело поле, където в действителност живеят 600 души
Лена БОРИСЛАВОВА Лена БОРИСЛАВОВА Антон Славчев опъва чадър там, където трябва, а когато е необходимо го свива
Виц на деня Виц на деня - Мило, да отидем на някое романтично място. Само двамата, да се гушкаме.
- Я не се скатавай, а почвай лютеницата.
Виц на деня Виц на деня Парадоксът във фотографията - колкото са по-стари снимките, толкова си по-млад на тях... Статус във фейсбук Статус във фейсбук Всеки може да бъде поет... стига да се намери жена, която да го поеме!
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори