×
Бизнес ЮГ София Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • 69 пожара за последното денонощие в страната, един човек загина
  • Димитър Рачков празнува рожден ден
  • Тайванска компания отрече да е произвела пейджърите, които бяха взривени в Ливан
  • Път на младите и новите ще бъде даден в БСП, обяви Мая Манолова
  • Казахстан се консултира с Унгария и Турция относно ядрената енергетика
  • Проверяват съдията, отказал да конфискува колата на Нойзи
  • Русия отново атакува Суми с дронове
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Кой е задържаният за опит за убийство на Тръмп


Кой е задържаният за опит за убийство на Тръмп
Кандидатът за президент е бил в добро настроение след инцидента
16 Септември 2024, Понеделник, 11:00 ч.
Автор: Флагман.бг

Служители на органите на реда съобщиха, че мъжът, който е насочил пушката и е бил арестуван, е Райън Уесли Раут, 58-годишен, от Хаваите

Доналд Тръмп е в безопасност след това, което според ФБР "изглежда като опит за убийство", докато играе голф. Местните власти съобщиха, че вчера агентите на Сикрет сървис на САЩ, охраняващи Тръмп, са стреляли по мъж, насочил АК-47 с оптически мерник, докато експрезидентът е играел на едно от голф игрищата си във Флорида в Уест Палм Бийч.

Служители на органите на реда съобщиха, че мъжът, който е насочил пушката и е бил арестуван, е Райън Уесли Раут, 58-годишен, от Хаваите. Той обаче е живял в Северна Каролина през по-голямата част от живота си, преди да се премести през 2018 г. в Хавай, където заедно със сина си управлявал компания за изграждане на навеси, според архивирана версия на уебстраницата ѝ.

Раут често пише в социалните медии за войната в Украйна и има уебсайт, на който се опитва да събира пари и да набира доброволци, които да отидат в Киев и да се включат в борбата срещу руското нашествие. През юни 2020 г. той е публикувал пост в Екс, в който призовава тогавашния президент Тръмп да нареди на Министерството на правосъдието да преследва незаконни действия от страна на полицията и допълва, че ако републиканецът направел това, щял да бъде преизбран.
Същата година той качва и публикация в подкрепа на президентската кампания на Демократическата партия на тогавашната представителка на САЩ Тулси Габард от Хаваите, която след това напусна партията и подкрепи Тръмп.

През последните години обаче постовете му подсказват, че се е разочаровал от Тръмп и изразява подкрепа за президента Джо Байдън и вицепрезидентката Камала Харис.

През юли, след опита за покушение срещу Тръмп в Пенсилвания, Раут призовал Байдън и Харис да посетят ранените при стрелбата в болницата и да присъстват на погребението на бившия пожарникар, убит на митинга.

Данните от избирателните списъци показват, че той се е регистрирал като безпартиен избирател в Северна Каролина през 2012 г., като за последно е гласувал лично на първичните избори на Демократическата партия в щата през март 2024 г.

Федералните данни за финансирането на кампаниите показват, че от 2019 г. насам Раут е направил 19 малки политически дарения на обща стойност 140 долара, използвайки хавайския си адрес. Те са били насочени към комитет "Актблу", който подкрепя кандидати на Демократическата партия.

Данните показват, че докато е живял в Грийнсбъро, Северна Каролина, Раут е имал множество сблъсъци с органите на реда. През 2002 г. той е осъден за притежание на оръжие за масово унищожение, според онлайн регистрите на Департамента за изпълнение на наказанията на Северна Каролина, който не предоставя подробности за делото.

Но в материал на News & Record от 2002 г. се казва, че мъж със същото име е бил арестуван след тричасово противопоставяне с полицията.

В историята се казва, че той е бил спрян от пътната полиция, взел е пистолет и се е барикадирал във фирма за ремонт на покриви. Според регистрационните документи на щата той е бил неин собственик.

Местните власти твърдят, че стрелецът е бил на около 360 - 450 метра от Тръмп и се е криел в храсти, докато бившият президент е играел голф.

Водещият от "Фокс нюз" Шон Ханити заяви, че е разговарял както с Тръмп, така и със Стив Уиткоф, нюйоркски инвеститор в недвижими имоти и дългогодишен приятел на Тръмп, който е бил с него на голф игрището.

"Те бяха на петата дупка. И начинът, по който Стив описа това, и начинът, по който президентът го описа, и двамата имаха абсолютно една и съща история, а именно, че са чули пам-пам, пам-пам", каза Ханити. Секунди след това агенти на Сикрет сървис "се хвърлиха върху президента и го прикриха", добави той.

Малко по-късно той бил отведен на безопасно място. Тръмп се пошегувал, че му е тъжно, че не е успял да довърши играта.

Рик Брадшо, шериф на окръг Палм Бийч, казва, че ако някой успее да се се промъкне в храстите около игрището, "е доста трудно да бъде забелязан". Според него цялото голф игрище е щяло да бъде заобиколено от служители на реда, ако Тръмп беше действащ президент, но тъй като той не е такъв, "охраната е ограничена до зоните, които Сикрет сървис смята за възможни". Той обаче добави, че служителите на Сикрет сървис са направили "точно това, което е трябвало".

Охраната на Тръмп е по-засилена от тази на други лица, пазени от Сикрет сървис, заради голямата му медийна популярност и кампанията му за преизбиране. Тя е била засилена дни преди опита за убийство през юли в Пенсилвания заради заплаха за живота на Тръмп от страна на Иран, според американски служители.

Тръмп изпрати имейл до поддръжниците си, в което подчерта, че е в безопасност и се чувства добре.

Кандидата за негов вицепрезидент Джей Ди Ванс и американският сенатор Линдзи Греъм от Южна Каролина заявиха, че са разговаряли с Тръмп след инцидента. И двамата заявиха, че той е бил в "добро настроение", предаде БТА.

Експрезидентът не е обявил промени в графика си и довечера ще говори на живо в "Екс" от имението си "Мар а Лаго", за да представи платформа за криптовалути на синовете си.

източник: днес.бг


В категории: Крими , Политика


Флагман.БГ До дни Земята ще има още един спътник До дни Земята ще има още един спътник 18/09/2024, Сряда 20:20 0
Повишиха ги посмъртно
Повишиха ги посмъртно 18/09/2024, Сряда 20:02 1
Флагман.БГ Дядо за пример Дядо за пример 18/09/2024, Сряда 19:57 0
13
Коментара по темата
13.
до 12 CNN казва същото
16.09.2024 22:09:05
0
0
Видео: Арестът на почти убиеца на Н. Тръмп - Имал информация от тайните служби!
„Присъствието на Тръмп на голф игрището беше решение в последния момент“
https://tinyurl.com/563v2zkk
CNN съобщи:
Голф излетът на бившия президент Доналд Тръмп в неделя беше допълнение към графика му в последния момент, казаха два източника, запознати с въпроса. Тръмп не беше обявил никакви публични събития в графика си за неделя.
Агенти от Сикрет Сървис забелязаха дулото на пушка в стил АК да стърчи от храстите близо до мястото, където Тръмп играеше голф.
12.
Хайде стига глупости
16.09.2024 20:41:16
0
0
Що никой не попита съвършено елементарният въпрос :
ОТКЪДЕ този психар ЗНАЕ ТОЧНАТА локация на Тръмп , при това не само в пространството , но и във времето ? Пределно ясно е , че след първия опит за убийство , Сикрет сървиз СА ДЛЪЖНИ да пазят в абсолютна тайна местоположението на бившия президент , с изключение на публичните му изяви , естествено . Вие нали НЕ си представяте , че някой би публикувал точния работен или почивен график на милиардера ? Апропо : някой случайно да знае КЪДЕ е в момента действащия президент Джо Байдън ?
11.
не споменават
16.09.2024 16:40:51
0
1
Не споменават дали този Райън Уесли Раут яде кучета.
Обаче, стана известно, че не са само хаитянските мигранти – Барак Обама също ядел кучета:
https://www.thegatewaypundit.com/2024/09/its-not-just-haitian-migrants-barack-obama-ate/
Видео на бившия президент Барак Обама показва как 44-ият президент признава, че е ял кучешко месо като дете.
След като майка му се омъжва за Соеторо, Обама живее в Индонезия от 1967 до 1971 г., приблизително от 6 до 10-годишна възраст.
Във видеото от 2001 г. Обама чете втора глава от книгата си "Мечти от баща ми: История за раса и наследство", където описва как е ял кучешко месо в Индонезия като дете.
Барак Обама заявява: "С Лоло (бившият втори баща на Обама) се научих как да ям малки зелени чушки сурови с вечеря (много ориз) и далеч от масата за вечеря се запознах с кучешко месо (жилаво), змийско месо (по-твърдо) и печен скакалец (хрупкаво)."
https://x.com/AnthonyScottTGP/status/1835053384862167196
В книгата си Обама споделя още: "Подобно на много индонезийци, Лоло следва ислям, който може да направи място за останките от по-древни анимистки и хиндуистки религии. Той обясни, че един човек поема силите на това, което яде: Един ден скоро обеща, че ще донесе вкъщи парче тигрово месо, за да го споделим.
10.
до 1
16.09.2024 14:39:47
0
1
Да, оливат се вече с постановките! Не че има някакво значение или нещо ще се промени, но Don the Con ще е следващият президент.
9.
Рижата перука
16.09.2024 14:06:57
1
3
Отново избегнах куршума ... докога ли ?!
8.
Truмph
16.09.2024 14:04:10
0
1
Мой ташак е жив все пак !! :))
7.
1984: Reagan's Landslide Victory
16.09.2024 13:47:57
2
3
Както рейгън печели след опит за покушение, така и Тръмпича сега се очертава. Но не възлагайте надежди, защото едни и същи "международни елити" дърпат конците и на двете партии в сащ. Очаквайте последен залп отчаяни опити за задържане на позицията на хегемона като такъв, т.е.: безкрайни войни, "вседостъпни, безопасни и ефективни ваксини", ГЛАД, МОР, насекоми, джендъри и всякакви други извращения, необходими на щатите, за да останат начело в тези исторически времене.
Тъй рече Заратустра
6.
Тръмп е отчаян, защото губи изборите
16.09.2024 13:40:00
5
4
Изполван е автомат Калашников, т.е. руско производство, а стрелецът всъщност е електорална единица на Тръмп.
Путин е специалист по организиране на терористични прояви. Но след като двата постановки спретнати от него в Русия (на щерката на агитатора си и повторението на класическите му изпълнения от времето на войната в Чечня) не дадоха резултат, дейността се пренесе в САЩ за да се вдигне рейтинга на Тръмп, който явно е отчаян от хода на кампанията и вече надушва предстоящата си загуба на изборите.
5.
До 1 и 2
16.09.2024 12:54:14
13
5
Ами погледнете, с която и да е медия репортажите от пресконференциите на службите в САЩ и ще видите за какво става въпрос. Едно на вас какво ви се иска, а друго е реалността.
4.
До 2
16.09.2024 12:33:46
19
11
"Катастрофалното му представяне на дебата с Харис"
Моля ? Май сме гледали различни дебати.
3.
Райън Уесли Раут
16.09.2024 12:29:18
5
2
Взех закона в свои ръце :)
2.
Ватенка
16.09.2024 11:22:09
36
63
След първия опит за убийство му се качи рейтингът. Сега пиарите на този идиот се опитват отново да повдигнат подкрепата, след катастрофалното му представяне на дебата с Харис. Ако се наложи и ще потретят.
1.
Кую
16.09.2024 11:17:22
30
57
Рижия прекалява със постановките.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Сигнал до Флагман! Бургазлия реши, че пътен знак му пречи, измести го на пътека за незрящи Сигнал до Флагман! Бургазлия реши, че пътен знак му пречи, измести го на пътека за незрящи  Може ли така всеки човек да си мести знаците, където реши, пита риторично Мила Колева, а ние отправяме този въпрос към Община Бургас Как да станеш идеалната жена: 5 основни правила от Наталия Кобилкина Как да станеш идеалната жена: 5 основни правила от Наталия Кобилкина Жената, която носи лекота и усмивка в ежедневието на своя партньор, е истински дар за него Алкохол и наркотици са погубили сезонния работник Иван, който почина мистериозно Алкохол и наркотици са погубили сезонния работник Иван, който почина мистериозно Безжизненото му тяло е намерено в спалнята, облято в кръв, на главата имал голяма рана Димитър Николов подкрепи Цанко: Ще се справи и с тази ситуация, причинена от завист и недоброжелатели Димитър Николов подкрепи Цанко: Ще се справи и с тази ситуация, причинена от завист и недоброжелатели Знам, колко деца увлече по плуването и как където и да участва, вее бургаското и българското знаме. И ще продължи да го прави! Защото му предстоят още много, много успехи, подчерта Николов Трима наказани и двама на облекчен режим в Созопол преди гостуването на Карнобат Трима наказани и двама на облекчен режим в Созопол преди гостуването на Карнобат Опитният капитан Галин Димов е наказан с два мача след домакинската загуба от Саяна Кои зодии ще се върнат на бял кон до края на септември? Кои зодии ще се върнат на бял кон до края на септември? До края на септември три зодии ще намерят своята правилна рецепта за успех и ще се върнат на бял кон. Открийте кои са тези зодии и какво могат да очакват в последните дни на месеца. След отворено зрънчо, залепено с тиксо: Промоция в магазин вбеси клиентите След отворено зрънчо, залепено с тиксо: Промоция в магазин вбеси клиентите Пакети чипсове, които са били годни за консумация до края на юли, са пуснати на промоционална цена Ний не сме като тях или как един ди джей реши да заслепи звездите на благотворителен мач Ний не сме като тях или как един ди джей реши да заслепи звездите на благотворителен мач Този Мартин  (по прякор Мартен) забрави, че хората са отишли не заради него, а на благотворително събитие на Григор Димитров и Новак Джокович Напредва ремонтът на Дюлинския проход, вижте къде затварят пътя Напредва ремонтът на Дюлинския проход, вижте къде затварят пътя Необходимо е шофьорите да карат внимателно, със съобразена скорост, преминавайки от там Това е дизайнерката, която се грижи за Първата дама Това е дизайнерката, която се грижи за Първата дама Едва години по-късно изработването на дрехи и модата завладяват до такава степен живота й че тя се превръща в дизайнер от световна величина. В центъра на нейните дрехи е дантелата
Зарязан бивш Playboy модел стана "най-секси таксиметров шофьор в света" Зарязан бивш Playboy модел стана "най-секси таксиметров шофьор в света" "Работя за Uber с кола под наем, за да свързвам двата края.", сподели Нанет Хамънд Лоскиаво До дни Земята ще има още един спътник До дни Земята ще има още един спътник Нашата планета понякога получава допълнителни луни Всичко свърши! Разпродават инвентара на "Приятели" Всичко свърши! Разпродават инвентара на "Приятели" Аукционът се организира от "Джулиънс окшънс" в Гардена, Калифорния Обичате да творите - заповядайте тази неделя в двора на Етнографския музей Обичате да творите - заповядайте тази неделя в двора на Етнографския музей Арт ателие „Усмихнати осмици“ канят всички деца и родители на 22 септември от 11.00 часа в двора на Етнографски музей Скриха черната кутия от падналия самолет в чужбина Скриха черната кутия от падналия самолет в чужбина В най-скорошен порядък се подготвят необходимите документи, с които тя да бъде изпратена на специалисти в Чехия, където се произвеждат L-39 Световна компания, лидер в сектора си, обяви неочакван фалит Световна компания, лидер в сектора си, обяви неочакван фалит Компанията е с богата история Има тайна афера Има тайна афера „Отдръпнах се малко. Позволих си да си почина, да събера мислите си,д а прочета книга, да гледам филм. Но защо да не предприемам нещо ново в бъдеще?“, казва тя Мистериозна смърт покоси стюардеса на европейски полет Мистериозна смърт покоси стюардеса на европейски полет Първоначало на жената й прилошало, но не взела мерки, защото бързала да се прибере Две двойки близнаци умряха при пожар, докато майка им пазарува Две двойки близнаци умряха при пожар, докато майка им пазарува Инцидентът е станал в Лондон Ще има ли вендинг машини за лекарства Ще има ли вендинг машини за лекарства Фармацевтите са в протестна готовност
доц. Александър Христов доц. Александър Христов Търсим свръхестествено решаване на проблемите, затова има странни явления като "Величие"

Виц на деня Виц на деня Прибира се първокласничка и заявява сърдито:
- Повече няма да стъпя там.
- Защо? - пита я майка й.
- Да чета не мога, да пиша не мога, а да говоря не ми разрешават.
Виц на деня Виц на деня - Любима моя!
- Ако бях любима, нямаше да ходиш по чуждо!
- Щеше да бъдеш единствена, а така - любима.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Често, за да живееш, е нужно повече мъжество, отколкото, за да умреш.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори