×
Бизнес ЮГ София Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • 69 пожара за последното денонощие в страната, един човек загина
  • Димитър Рачков празнува рожден ден
  • Тайванска компания отрече да е произвела пейджърите, които бяха взривени в Ливан
  • Път на младите и новите ще бъде даден в БСП, обяви Мая Манолова
  • Казахстан се консултира с Унгария и Турция относно ядрената енергетика
  • Проверяват съдията, отказал да конфискува колата на Нойзи
  • Русия отново атакува Суми с дронове
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Драмата в ДПС се задълбочава! Може и да няма техни представители на изборите


Драмата в ДПС се задълбочава! Може и да няма техни представители на изборите
Стабилно изглеждащите политически партии са колоси на глинени крака, но това не може да продължава повече така, коментира експертът Ваня Нушева
11 Септември 2024, Сряда, 09:50 ч.
Автор: Флагман.Бг

Ако продължат да внасят и изнасят заявления за регистрация, може ЦИК да реши да не ги допусне, коментира Ваня Нушева

Хипотетично е възможно ДПС да не участва на предсрочния вот през октомври, ако  представителите на двете фракции продължат да внасят и изнасят заявления за регистрация. Това каза изборният експерт Ваня Нушева в „Здравей, България“ по Нова телевизия, след като водещата я пита дали, ако и от Върховният административен съд им кажат „не ни намесвайте, оправяйте се сами“, няма да се стигне до липсата на името на партията в бюлетините. 

Политологът Даниел Стефанов пък каза, че вчера е излязло решение на ВАС, в което се казва да не се очаква от съда да вземе страна в този вътрешен спор, защото това може да доведе до нарушаване на правата на някои хора. Водещият Виктор Николаев обаче поясни, че става въпрос за местните избори и че съдът не уважавал жалбата на Пеевски. На въпроса дали може да се прави аналогия с предстоящите парламентарни избори политологът отговори, че имало практика, която се гледала в съда, но не можело толкова ясно да направи заключението. 

„Всяко едно решение на РИК може да бъде обжалвано в местните административни съдилища от двете фракции на Движението, което ще блокира работата им. Абсурдно е да имаш партия с двама съпредседатели, които да могат да действат и поотделно“, коментира той.

Според него нотариално завереното писмо на Пеевски може да даде възможност друга коалиция да носи името на партията ДПС.

„Партиите се превръщат в организации, които обслужват интересите на лидера. БСП, която доскоро се славеше като партия, която може да събира всякакви и дори изключващи се взаимно крила, не може да се случи и затова политическите формации започнаха да се цепят по този нелицеприятен начин“, коментира Стефанов.

"Няма как проблемите да се решат финално, ако не видим каква е думата на избирателя и какви са решенията на ръководните органи. Тези случаи ще се развият когато се свикат колективните органи. Хипотетично е възможно да няма ДПС на изборите. Ако продължат да внасят и изнасят заявления за регистрация, може ЦИК да реши да не ги допусне, защото случаят може да се повтори и в различните РИК", коментира Нушева, а политологът добави, че те могат да решат и всяко едно решение да обжалват в местните административни съдилища, което ще блокира районните комисии, а те са много важни. 

Според нея стабилно изглеждащите политически партии са колоси на глинени крака, но това не може да продължава повече така. 

"Нови политически проекти може да тласнат парламента към абсурдни законодателни предложения, а също и да затруднят сформирането на коалиции. Важно е и дали няма да влязат прокси партии, които да служат като патерица. Промяна в Изборния кодекс не значи автоматично по-висока активност, пример е идеята за мажоритарния вот", посочи тя.

Бившият член на ЦИК Красимир Калинов пък каза, че ако се спазва Изборният кодекс няма опасност изборите да бъдат обявени за невалидни. 

"Двама представляващи с равни права са решили да регистрират свои проекти, но ако изпълняват всички изисквания на ЦИК, не би трябвало да има проблем. Няма законови ограничения Пеевски или Чакъров да възложат на районни представители да регистрират листи в РИК", отбеляза той. 


В категории: Политика


3
Коментара
Флагман.БГ До дни Земята ще има още един спътник До дни Земята ще има още един спътник 18/09/2024, Сряда 20:20 1
Повишиха ги посмъртно
Повишиха ги посмъртно 18/09/2024, Сряда 20:02 1
Флагман.БГ Дядо за пример Дядо за пример 18/09/2024, Сряда 19:57 1
3
Коментара по темата
3.
Tsatsata
11.09.2024 14:19:11
1
3
Именно, абсурдно е, да имаш партия или организация или каквато и да е структура, която да има ДВАМА "съпредседатели", които да могат да вземат абсолютно самостоятелни решения !
Все едно да конструираш автомобил, на който двете предни колела се управляват от двама човека абсолютно самостоятелно, при отделни самостоятелни решения !
2.
Габи
11.09.2024 13:53:33
0
4
За пореден път Доган доказа, че е важен играч в политиката и теполитическите органи в България. Със своите лидери и гласоподаватели ДПС е определено етническа партия и не трябва да има място в България.
1.
Някой
11.09.2024 10:54:36
1
12
За съжаление накрая ще намерят начин и да ги регистрират и да им добавят гласоподаватели.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Сигнал до Флагман! Бургазлия реши, че пътен знак му пречи, измести го на пътека за незрящи Сигнал до Флагман! Бургазлия реши, че пътен знак му пречи, измести го на пътека за незрящи  Може ли така всеки човек да си мести знаците, където реши, пита риторично Мила Колева, а ние отправяме този въпрос към Община Бургас Как да станеш идеалната жена: 5 основни правила от Наталия Кобилкина Как да станеш идеалната жена: 5 основни правила от Наталия Кобилкина Жената, която носи лекота и усмивка в ежедневието на своя партньор, е истински дар за него Алкохол и наркотици са погубили сезонния работник Иван, който почина мистериозно Алкохол и наркотици са погубили сезонния работник Иван, който почина мистериозно Безжизненото му тяло е намерено в спалнята, облято в кръв, на главата имал голяма рана Димитър Николов подкрепи Цанко: Ще се справи и с тази ситуация, причинена от завист и недоброжелатели Димитър Николов подкрепи Цанко: Ще се справи и с тази ситуация, причинена от завист и недоброжелатели Знам, колко деца увлече по плуването и как където и да участва, вее бургаското и българското знаме. И ще продължи да го прави! Защото му предстоят още много, много успехи, подчерта Николов Трима наказани и двама на облекчен режим в Созопол преди гостуването на Карнобат Трима наказани и двама на облекчен режим в Созопол преди гостуването на Карнобат Опитният капитан Галин Димов е наказан с два мача след домакинската загуба от Саяна Кои зодии ще се върнат на бял кон до края на септември? Кои зодии ще се върнат на бял кон до края на септември? До края на септември три зодии ще намерят своята правилна рецепта за успех и ще се върнат на бял кон. Открийте кои са тези зодии и какво могат да очакват в последните дни на месеца. След отворено зрънчо, залепено с тиксо: Промоция в магазин вбеси клиентите След отворено зрънчо, залепено с тиксо: Промоция в магазин вбеси клиентите Пакети чипсове, които са били годни за консумация до края на юли, са пуснати на промоционална цена Ний не сме като тях или как един ди джей реши да заслепи звездите на благотворителен мач Ний не сме като тях или как един ди джей реши да заслепи звездите на благотворителен мач Този Мартин  (по прякор Мартен) забрави, че хората са отишли не заради него, а на благотворително събитие на Григор Димитров и Новак Джокович Напредва ремонтът на Дюлинския проход, вижте къде затварят пътя Напредва ремонтът на Дюлинския проход, вижте къде затварят пътя Необходимо е шофьорите да карат внимателно, със съобразена скорост, преминавайки от там Това е дизайнерката, която се грижи за Първата дама Това е дизайнерката, която се грижи за Първата дама Едва години по-късно изработването на дрехи и модата завладяват до такава степен живота й че тя се превръща в дизайнер от световна величина. В центъра на нейните дрехи е дантелата
Зарязан бивш Playboy модел стана "най-секси таксиметров шофьор в света" Зарязан бивш Playboy модел стана "най-секси таксиметров шофьор в света" "Работя за Uber с кола под наем, за да свързвам двата края.", сподели Нанет Хамънд Лоскиаво До дни Земята ще има още един спътник До дни Земята ще има още един спътник Нашата планета понякога получава допълнителни луни Всичко свърши! Разпродават инвентара на "Приятели" Всичко свърши! Разпродават инвентара на "Приятели" Аукционът се организира от "Джулиънс окшънс" в Гардена, Калифорния Обичате да творите - заповядайте тази неделя в двора на Етнографския музей Обичате да творите - заповядайте тази неделя в двора на Етнографския музей Арт ателие „Усмихнати осмици“ канят всички деца и родители на 22 септември от 11.00 часа в двора на Етнографски музей Скриха черната кутия от падналия самолет в чужбина Скриха черната кутия от падналия самолет в чужбина В най-скорошен порядък се подготвят необходимите документи, с които тя да бъде изпратена на специалисти в Чехия, където се произвеждат L-39 Световна компания, лидер в сектора си, обяви неочакван фалит Световна компания, лидер в сектора си, обяви неочакван фалит Компанията е с богата история Има тайна афера Има тайна афера „Отдръпнах се малко. Позволих си да си почина, да събера мислите си,д а прочета книга, да гледам филм. Но защо да не предприемам нещо ново в бъдеще?“, казва тя Мистериозна смърт покоси стюардеса на европейски полет Мистериозна смърт покоси стюардеса на европейски полет Първоначало на жената й прилошало, но не взела мерки, защото бързала да се прибере Две двойки близнаци умряха при пожар, докато майка им пазарува Две двойки близнаци умряха при пожар, докато майка им пазарува Инцидентът е станал в Лондон Ще има ли вендинг машини за лекарства Ще има ли вендинг машини за лекарства Фармацевтите са в протестна готовност
доц. Александър Христов доц. Александър Христов Търсим свръхестествено решаване на проблемите, затова има странни явления като "Величие"

Виц на деня Виц на деня Прибира се първокласничка и заявява сърдито:
- Повече няма да стъпя там.
- Защо? - пита я майка й.
- Да чета не мога, да пиша не мога, а да говоря не ми разрешават.
Виц на деня Виц на деня - Любима моя!
- Ако бях любима, нямаше да ходиш по чуждо!
- Щеше да бъдеш единствена, а така - любима.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Често, за да живееш, е нужно повече мъжество, отколкото, за да умреш.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори