Рецепта за пай от тиквички - идеалното ястие за лятото
Може да го забъркате лесно с четири съставки, става както за обяд, така и за вечеря
Ястията с тиквички са любимо изкушение на малки и големи. А най-важното е, че са изключително полезни.
От jenata.blitz.bg предлагат да се възползвате, че сезонът им все още не е свършил, и да си приготвите едно красиво лятно изкушение под формата на пай.
Тъй като тиквичките имат неутрален вкус, те са идеални за комбиниране с различни продукти. Нашето предложение е да ги съчетаете със сирене и чери домати.
Може да си направите този вкусен пай както за обяд, така и за вечеря. Каквото и да решите - няма да сгрешите!
Ястието е много вкусно, приготвя се лесно, така че определено ще останете във възторг от рецептата.
Списък с продукти:
1 тиквичка
7 бр. чери домати
500 гр. бутер тесто
100 гр. твърдо сирене (може и кашкавал)
Начин на приготвяне:
Тиквичките и доматите нарежете на колелца.
Разточете леко бутер тестото, след което го притиснете във формата за печене (по дъното и ръба). Набодете с вилица на няколко места. Отгоре подредете доматите и тиквичките.
Овкусява се със сол и черен пипер, след което се пече в загрята фурна на 200°C за около 20-30 минути. Поръсете с настърганото твърдо сирене и запечете за още 5 минути или докато сиренето се разтопи.