Ще забравите за крем карамела и брюлето, след като опитате тази рецепта по френски
Прави се бързо, а става толкова вкусен и пухкав, че се разтапя в устата при всяка лъжичка
Този френски крем става фантастичен, страшно вкусен е. Предлагаме ви рецептата за лесен и ефектен френски крем. Прави се бързо, а става толкова вкусен и пухкав, че се разтапя в устата при всяка лъжичка.
Необходими продукти:
две яйца,
400 грама прясно мляко,
четири лъжици нишесте,
половин чаша захар.
Начин на приготвяне:
Първо трябва да си разбъркаме нишестето заедно с половината от захарта. След това прибавяме към тях двете яйца и разбъркваме хубаво, за да не се получават неприятни буци.
Останалата част от захарта я изсипваме в една тенджера и в нея добавяме прясното мляко. Оставяме на котлона, докато кипне.
След това започваме да изсипваме горещото още мляко в сместа с нишестето. Но задължително трябва да става бавно и на тънка струйка, за да не се пресече. После връщаме сместа обратно в тенджерата и я оставяме да се вари на тих огън. Необходими са само няколко минутки, докато кремът се сгъсти.
Накрая, щом вече е съвсем готов, разпределяме кремчето в няколко подходящи за целта купички и го оставяме да се охлади. Най-вкусен става ако се е изстудил достатъчно, но за тази цел трябва да имаме търпение и да го оставим за няколко часа в хладилника.
Много е лесен този френски крем, а и се прави повече от бързо. С цялата врътня около направата му ни трябват около 40 минутки, за да стане готов.
Евтин е, непретенциозен, но пък толкова вкусен, че всеки, който го е опитал, си облизва пръстите. И не е много калоричен в сравнение с повечето десерти, което е идеално за дамите и техните фигури.
Пожелаваме ви да си го изядете с огромно удоволствие и да ви е много вкусно на всички!
.
Хаха френски крем !!!!!!
Що за простотии??
Флагман, откъде знаете тази дума? Доста е ..... книжовна
Изумявате ме всеки ден с нещо ново