Имате сливи вкъщи - направете си маршмелоус
Ето как
Необходими продукти:
сини сливи - 300 г (пюре)
пудра захар - 130 г
желатин - 24 г
Начин на приготвяне:
Трябва около 450-500 г сини сливи. Обелете сливите, почистете от костилките и пасирайте (по желание претрийте сливите през цедка). Към пюрето добавете пудрата захар и желатина. Разбъркайте и оставете за 15-20 минути. Сложете купата на водна баня и бъркайте, докато желатинът напълно се разтвори. Оставяме сместа да изстине и разбийте с миксера за 10-15 минути на висока скорост, до получаване на гъст и пухкав крем.
Разпределете сместа за маршмелоус в покрита с фолио форма или напълнете силиконови формички. Покрийте отгоре с фолио и приберете интересните бонбони в хладилника за 6-8 часа. След това нарежете сместа на кубчета и по желание ги оваляйте в смес от пудра захар (1 с.л.) и нишесте (1 с.л.).
Десертът маршмелоус от сини сливи е много вкусен. Вижте още идеи за детски бонбони или опитайте нашия пестил от сини сливи.
Източник: Gotvach.bg