×
Бизнес ЮГ София Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Честит първи учебен ден!
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Най-близкият на Зеленски хвърли оставка


04 Септември 2024, Сряда, 10:45 ч.
Автор: Флагман.бг

След като по-рано се появиха слухове за уволнението му през август 2023 г., Кулеба заяви по националната телевизия, че не се притеснява от тази възможност

„Министърът на външните работи на Дмитро Кулеба подаде оставка“, съобщи председателят на украинския парламент Руслан Стефанчук. Стефанчук заяви, че оставката на Кулеба ще бъде „разгледана на едно от предстоящите пленарни заседания“, но не посочи дата, съобщи „Киев Индипендънт“.

За Кулеба се считаше, че е най-близък до президента Зеленски, но в последните месеци отношенията им се влошиха.

Служейки като външен министър от 2020 г., Кулеба е начело на усилията на Украйна да ангажира международните си съюзници и да осигури нови партньорства от началото на руската агресия.

След като по-рано се появиха слухове за уволнението му през август 2023 г., Кулеба заяви по националната телевизия, че не се притеснява от тази възможност.

„Аз работя, никоя работа не е постоянна и съм напълно спокоен за всичко. Още в началото казах, че ще напусна при две обстоятелства: първото е, ако президентът ме помоли да го направя.

Второто е, ако изпадна в някакво фундаментално противоречие с външната политика и не смятам, че е възможно да работя с него“, каза украинският топ дипломат.

На 3 септември „Украинска правда“ съобщи, позовавайки се на неназовани източници, че Кулеба ще бъде уволнен и че все още се обмисля негов заместник. Най-вероятният кандидат за поста ще бъде заместник-министърът на външните работи Андрий Сибиха.




13
Коментара
13
Коментара по темата
13.
до 12
04.09.2024 15:13:47
4
3
Русия отдавна си финансира военната операция със завладените ресурси в Украйна. АЕЦ, ТЕЦ, ВЕц, каолинови находища, желязна, медна и златна руда, газ, петрол, алуминий, зърно и още десетки находища на над 30 вида цветни и редки метали. Както и каналите за контрабанда на оръжия, наркотици, цигари, алкохол и всякакви стоки. От които си прави милиарди на месец.
12.
КИТАЙ ПРЕЕБА ПУТЛЕР
04.09.2024 15:04:19
4
2
cвъpзвaщ Kитaй и Typĸмeниcтaн, имa пoвeчe cмиcъл зa Πeĸин. Oт eднa cтpaнa, Kитaй би пoддъpжaл мнoгo пo-виcoĸa cтeпeн нa ĸoнтpoл въpxy тaĸъв тpъбoпpoвoд, ĸaĸтo пo вpeмe нa cтpoитeлнaтa, тaĸa и нa oпepaтивнaтa фaзa.

Oт нaчaлoтo нa 2024 г. Typĸмeниcтaн изпpeвapвa Pycия в дocтaвĸитe нa гaз зa Kитaй пo oтнoшeниe нa пpиxoдитe. Typĸмeниcтaн e бил нaй-гoлeмият дocтaвчиĸ нa гaз зa Kитaй пpeз пepиoдa янyapи-юли, изнacяйĸи гaз зa 5,67 милиapдa дoлapa, cпopeд дoĸлaд, пyблиĸyвaн oт yзбeĸcĸи инфopмaциoнeн бюлeтин Ѕроt.uz Pycия e втopa c 4,69 милиapдa дoлapa пpoдaжби. Kaзaxcтaн cъщo тaĸa дocтaви нa Kитaй гaз нa cтoйнocт нaд 730 милиoнa дoлapa.
11.
КИТАЙ ПРЕЕБА ПУТКИН
04.09.2024 15:01:57
4
2
Ha тoзи eтaп изглeждa, чe тeзи плaнoвe ca oтлoжeни. Heoтдaвнaшнoтo peшeниe нa пpaвитeлcтвoтo нa Moнгoлия дa нe вĸлючвa финaнcиpaнe зa изгpaждaнeтo нa тpъбoпpoвoд в пeтгoдишeн иĸoнoмичecĸи плaн ce възпpиeмa ĸaтo индиĸaтop, чe Kитaй пpeocмиcля пpoeĸтa зa тpъбoпpoвoд, cъoбщaвa Ѕоuth Сhіnа Моrnіng Роѕt.

Πpeдвиждa ce чpeз "Cилaтa нa Cибиp 2" дa ce тpaнcпopтиpa дo 50 милиapдa ĸyбичecĸи мeтpa гaз гoдишнo oт Зaпaдeн Cибиp дo Kитaй пpeз Moнгoлия.

Paбoтaтa мy би ocигypилa тaĸa нeoбxoдимитe пpиxoди зa Pycия, дoĸaтo дъpжaвaтa имa paзxoдитe зa вoйнaтa cи в Уĸpaйнa. Kитaй ce oĸaзa вaжeн пoддpъжниĸ нa Pycия, пoмaгaйĸи нa Kpeмъл дa пpeoдoлee caнĸциитe, нaлoжeни oт Зaпaдa. Ho зaдъpжaнeтo нa пpoeĸтa "Cилaтa нa Cибиp 2" пpeдпoлaгa, чe пpиятeлcтвoтo нa Πeĸин явнo имa гpaници, въпpeĸи извecтнaтa дeĸлapaция нa ĸитaйcĸия лидep Cи Дзинпин и pycĸия мy ĸoлeгa Bлaдимиp Πyтин, чe двycтpaннитe oтнoшeния "нямaт гpaници". Toвa ce ĸaзвa в пyблиĸaция нa Еurаѕіаnеt - нeзaвиcимa нoвинapcĸa opгaнизaция, oтpaзявaщa нoвини oт Южeн Kaвĸaз и Цeнтpaлнa Aзия.
10.
Котьо
04.09.2024 14:43:42
2
5
И малките деца разбраха, че кукловодите на Зеленски са го накарали да възложи на външния министър Кулеба да изисква от Сащ и Запада тактическо ядрено оръжие и бомби с обеднен уран. Външният министър на Украйна обаче не е чак толкова прост, защото много добре знае, че ако Украйна използва такъв тип оръжие, руснаците на 100% ще сринат Украйна с атомни и водородни бомби.
9.
---
04.09.2024 14:33:22
2
4
Този по едно време ходеше с патерица да проси. Никой не каза защо , но се подразбира. От десен сектор явно са го млатили. Другият такъв палячо Наакашвили бягаше по покривите после избяга в Полша и накрая избяга като провален прислужник на бандерите чак в Грузия къде го чакаше панделата.
8.
*********
04.09.2024 13:56:54
0
2
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
7.
Гарантирано от ГЕРБ
04.09.2024 13:23:26
1
7
Усрайна се Разпада!
6.
Цивилизована работа
04.09.2024 12:48:47
7
3
В Кремъл ги хвърлят през прозорците
5.
satiricon
04.09.2024 11:57:00
2
6
Не е на добре на тати момчето все пак е потомствен Апаратчик .
4.
паткан
04.09.2024 11:37:52
10
9
С нетърпение очаквам руските войничета да прекосят Дунава. Ще ги нахраним, напоим а аз лично ще им пусна жената и дъщерята да олабят жилите
3.
паткан
04.09.2024 11:32:28
35
37
ПП
Имам голяма надежда да си запазим реакторите от крадливите ръчички на Blackrock !
2.
паткан
04.09.2024 11:20:26
35
42
американската кочина се разпада
я да видим колко от троловете тук са готови да я подкрепят
1.
!
04.09.2024 11:12:12
6
13
trqbva si spasqva guza che mu e qsno inache kude shte svursh i
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Причините мъжете да игнорират жените въпреки чувствата си Причините мъжете да игнорират жените въпреки чувствата си Един от вариантите мъжете да игнорират жените, към които отявлено са проявили интерес и са запалили техния е, че крият нещо 5 зодии, които изглежда винаги имат лош късмет 5 зодии, които изглежда винаги имат лош късмет Ето кои са те  Зеленчукова запеканка със специален сос: Бърза вечеря пълна с витамини Зеленчукова запеканка със специален сос: Бърза вечеря пълна с витамини Ето как да я приготвите Не бързайте да се разделяте с тези панталони, остават хит и през есента! Не бързайте да се разделяте с тези панталони, остават хит и през есента! Раираната вещ се превърна във фаворит на модерните дами през топлия сезон „Фрапорт“ отлага затварянето на летище Бургас? „Фрапорт“ отлага затварянето на летище Бургас? В летателната програма за зимните месеци са заложени редовни полети до Лондон Автомобил с мигранти катастрофира при гонка, има ранени Автомобил с мигранти катастрофира при гонка, има ранени Шофьорът не се е подчинил на полицейско разпореждане и е предизвикал ПТП 15 първокласници прекрачиха училищния праг в Росен, получиха подаръци от кмета на Созопол 15 първокласници прекрачиха училищния праг в Росен, получиха подаръци от кмета на Созопол Директорът на ОУ „Христо Ботев“ Станка Коева пък ги захрани с пита и мед, след като припомни, че за 159-ти път се открива учебната година в селото Александър Илиев е новият директор на "Морска администрация" Бургас Александър Илиев е новият директор на "Морска администрация" Бургас Той заменя на поста кап. Живко Петров, който стана зам.-министър  "Шанс за таланта на Бургас” отново ще даде възможност за реализация на даровити млади хора "Шанс за таланта на Бургас” отново ще даде възможност за реализация на даровити млади хора Пресконференцията ще се състои на 17 септември от 11:00 часа в Актовата зала на Центъра за млади таланти И Петканови изпратиха ученик, 5-годишният Габриел премина прага на школото И Петканови изпратиха ученик, 5-годишният Габриел премина прага на школото Александра Богданска показа как трябва да изглеждат майките на ученици - с костюм, а не голи крака и изскочили силиконови прелести
Защо българите спряха да ходят в Одрин Защо българите спряха да ходят в Одрин Отчитат спад на посетителите от нашата страна, но пък очакват ръст на посещенията през есента Стрелецът по Тръмп написал книга "Свободни сте да убиете Тръмп" Стрелецът по Тръмп написал книга "Свободни сте да убиете Тръмп" Бившият президент е описан като "глупак" и "шут" заради безредиците на Капитолия от 6 януари 2021 година Луд фен се навря под полата й Луд фен се навря под полата й Усмивката падна от лицето на Шакира, когато хвана натрапника в крачка Хиляди украинци в чужбина се отказват от гражданство Хиляди украинци в чужбина се отказват от гражданство Законът насърчава мъжете да се завърнат и да воюват Медведев се усъмни, че Украйна е наела Райън Уесли Рут да убие Тръмп Медведев се усъмни, че Украйна е наела Райън Уесли Рут да убие Тръмп Ето какво каза той Експлозия в центъра на Кьолн Експлозия в центъра на Кьолн Има пострадали Смартфони в клас - какви са правилата в балканските държави Смартфони в клас - какви са правилата в балканските държави ЮНЕСКО препоръча забрана на използването им от учениците в училищата Кой е задържаният за опит за убийство на Тръмп Кой е задържаният за опит за убийство на Тръмп Служители на органите на реда съобщиха, че мъжът, който е насочил пушката и е бил арестуван, е Райън Уесли Раут, 58-годишен, от Хаваите Близо 300 затворници избягаха от нигерийски затвор след наводнения Близо 300 затворници избягаха от нигерийски затвор след наводнения Сред тях има членове на ислямистката милиция Боко Харам 30 ранени при удар по блок в Харков 30 ранени при удар по блок в Харков Сред пострадалите има и деца
Левон ХАМПАРЦУМЯН Левон ХАМПАРЦУМЯН Има ли балон на пазара на имоти или не, за съжаление разбираме, когато се спука Виц на деня Виц на деня Чужденец пристига в България и започва да разпитва местните:
- Тук в дясно ли карате както в повечето държави или в ляво като в Англия?
- Ами, зависи къде е останал асфалт...
Виц на деня Виц на деня 2034г. България връща българските имена...
- Как кръстихте дъщеричката?
- Радка, на баба си Рейчъл...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук - Сватба без бой - не е сватба! - каза булката и тресна свекървата по муцуната.


Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори