×
Бизнес ЮГ София Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Православната църква отбелязва Кръстовден
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Турчин напълни сак с бойни пистолети, разкриха го на Лесово (СНИМКИ)


30 Август 2024, Петък, 18:20 ч.
Автор: Флагман.бг

Акцията е на Гранична полиция, Агенция Митници, ГДБОП и НАП

Окръжна прокуратура-Ямбол внесе в съда искане за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ по отношение на турския гражданин А. Ч. Той е обвинен за това, че контрабандно е пренесъл 10 бойни пистолета и 15 празни пълнителя за тях. Престъплението е осъществено на 28.08.2024 година на ГКПП Лесово. То е квалифицирано по чл.242, ал.1, б. „г“ от НК.

Огнестрелните оръжия са установени от митнически служители от отдел „Борба с наркотрафика“ при проверка на товарен автомобил. Те са открити в сак с дрехи, укрит в ремарке с превозвана машина - бетон помпа.

Проверката е извършена в рамките на провежданата съвместна операция по противодействие на контрабандата, с участието на екипи от Агенция „Митници“, ГД „Гранична полиция“, ГД „Борба с организираната престъпност" и Национална агенция за приходите.

Установено е, че на горепосочената дата на входящо трасе от Турция за България е пристигнала товарна машина с отворена платформа. Товарът е бил опакована машина - бетон помпа с дестинация от Турция за Германия. Водачът е обявил, че няма друго за деклариране освен превозваната машина. При последвалата митническа проверка на товара, инспекторите откриват сак с дрехи, прикрепен в предната част на ремаркето, под брезента върху машината и пристегнат с колан. Между дрехите в сака са открити полиетиленови пликове с 10 бойни пистолета и 15 празни пълнителя за тях. 

Окръжен съд-Ямбол е насрочил заседанието си за 30.08.2024 от 14.30 часа.

Припомняме, че други 10 контрабандни бойни пистолета с празни пълнители бяха открити от митническите служители на ГКПП Лесово през последните дни също в необичайно укритие – в раница в хладилник с хранителни продукти в шофьорската кабина на товарен автомобил. Разследването и по този случай продължава, а водачът е с наложена  постоянна мярка „задържане под стража” по искане на Окръжна прокуратура-Ямбол.




В категории: Ямбол


1
Коментара
Флагман.БГ Стяга сватба Стяга сватба 14/09/2024, Събота 19:20 0
Флагман.БГ Опитал да се самоубие в затвора Опитал да се самоубие в затвора 14/09/2024, Събота 17:20 3
1
Коментара по темата
1.
ГРАЖДАНИН
30.08.2024 20:20:37
0
1
Нелегално преминалите мигранти през балканския канал след като се установят на запада се подготвят за терористични групи Това налага щателна проверка и революционна бдителност при преминаване на ГКПП ипредотвратяване изнасянето им навън .
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Шок! Шампионът Карлос Насар прекратява кариерата си заради скандали с федерацията? Шок! Шампионът Карлос Насар прекратява кариерата си заради скандали с федерацията? Първата стъпка е да се махне сегашното ръководство и да се сформира ново, категоричен е световният рекордьор Поетът Недялко Йорданов: Депутатите се превръщат от личности в себичности Поетът Недялко Йорданов: Депутатите се превръщат от личности в себичности Българският народ не е народ на всеобщото отрицание, посочва поетът Доц. Мангъров обясни как се разпространява болестта холера Доц. Мангъров обясни как се разпространява болестта холера Основният симптом е остра диария, която води до дехидратация От 16 септември 7 общински паркинга в Поморие стават безплатни От 16 септември 7 общински паркинга в Поморие стават безплатни Вижте кои терени остават платени  Гошо от Поморие загази, ченгета му дойдоха "на гости", ето защо Гошо от Поморие загази, ченгета му дойдоха "на гости", ето защо Близо 15 грама трева е намерена в дома на стария им познайник В МВР се ослушват за регистъра на педофилите В МВР се ослушват за регистъра на педофилите Два месеца ведомството бездейства за блудствалите с деца Опитал да се самоубие в затвора Опитал да се самоубие в затвора Надрусал се със „зомби дрога“, след което се нагълтал с отрова за мишки Трагичното бъдеще на любовта между Мая и Жоро Илиеви - предвещано от черни поличби на сватбата им Трагичното бъдеще на любовта между Мая и Жоро Илиеви - предвещано от черни поличби на сватбата им Вижте какви знаци са вещали нещастието на двойката още от сватбения ден 14-годишно момче е ранено при спречкване между младежи 14-годишно момче е ранено при спречкване между младежи Извършителят на деянието е на 16 г.  Вечер на царевската песен „Джурджуна“ Вечер на царевската песен „Джурджуна“ Седмото издание на фестивала създаде много настроение и приятни емоции за жители и гости на Царево
Стяга сватба Стяга сватба Топ готвачът Гордън Рамзи омъжва дъщеря си   Отмъсти жестоко на най-добрия си приятел - награби жена му Отмъсти жестоко на най-добрия си приятел - награби жена му Бен Афлек целува и прегръща жената на Мат Деймън, след като Мат и Джей Ло бяха щракнати заедно  Папата срещу Тръмп и Харис: И двамата са против живота! Папата срещу Тръмп и Харис: И двамата са против живота! Републиканецът е срещу миграцията, а демократът - за абортите Защо не носи разголени дрехи Защо не носи разголени дрехи Тя е принудена да крие фигурата си, защото непрекъснато я критикуват, че е твърде слаба Жестока буря удари Румъния, има загинали Жестока буря удари Румъния, има загинали Спасителните екипи евакуират села с надуваеми лодки, властите вдигнаха хеликоптер „Блек Хоук“ Полиция и охрана спасиха Новак Джокович от тълпата Полиция и охрана спасиха Новак Джокович от тълпата Ноле се опита да се срещне с всички, раздаде автографи и се снима няколко минути, като в един момент се наложи да тръгне към изхода Брижит Макрон изигра себе си в сапунката "Емили в Париж" Брижит Макрон изигра себе си в сапунката "Емили в Париж" Съпругата на президента застана пред камерата в собственото си облекло Той е световноизвестен, но го осъдиха на общественополезен труд Той е световноизвестен, но го осъдиха на общественополезен труд Хванат е да шофира пиян Германия отказа да предостави на Украйна ракети с далечен обсег Германия отказа да предостави на Украйна ракети с далечен обсег Руският президент Владимир Путин предупреди, че даването на зелена светлина на Украйна да използва оръжия с голям обсег ще означава, че НАТО е „във война“ с Москва Швеция ще плаща до 30 000 евро на мигранти, които напуснат доброволно страната Швеция ще плаща до 30 000 евро на мигранти, които напуснат доброволно страната Очакванията са мярката да влезе в сила в началото на 2026 г.
Левон ХАМПАРЦУМЯН Левон ХАМПАРЦУМЯН Има ли балон на пазара на имоти или не, за съжаление разбираме, когато се спука Виц на деня Виц на деня Баба казваше:
-Чедо, бягай от мъж със здрави и чисти чорапи. Или е женен или живее с майка си.
Виц на деня Виц на деня Сестра на дете, ударило друго:
- Що си ударила брат ми?
- Каза че съм дебела!
- И какво? Като го удари, да не отслабна?
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Мозъкът по принцип не се вижда, но отсъствието му се забелязва.

Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори